După neașteptatul succes al articolului despre seriale, am zis că poate chiar sunteți interesați de subiect și să recidivez. Hmm, cine s-ar fi gândit vreodată că lumea se uită la seriale în izolare? Ciudat, foarte ciudat, vă spun. Așa, trecând peste, vă mai las niște sugestii, s-aveți dacă e.

One of us

Dacă ați văzut Unorthodox sau Shtisel, TREBUIE să vedeți One of us. Subiectul este același, lumea evreilor hasidici, ultraortodocși, doar că de data asta nu mai e ficțiune, e documentar. Așa că, dacă ai simțit că-ți explodează creierul sau că-ți crește pulsul în 200 la Unorthodox, de data asta o să simți cum îți bubuie capul de-a dreptul, pentru că tot ce vezi e real. Pe scurt, One uf us este un documentar Netflix de o oră și jumătate despre cei care încearcă să iasă, să scape cumva, din comunitatea evreilor ultraortodocși din New York. Atât vă mai spun: au fost momente în care mă trezeam vorbind singur în fața televizorului, din cauza frustrării.

Disobedience

Ăsta e film, tot pe Netflix, tot pe același subiect. Dap, am descoperit lumea asta filmelor despre evreii ultraortodocși și nu mă las până nu le văd pe toate. Pur și simplu mă fascinează subiectul, pentru că creierul meu refuză să înțeleagă că există oameni care trăiesc așa. Iar Disobedience nu numai că nu m-a dezamăgit, dar de multe ori a reușit să mă surprindă. E bun, o să vă placă. Iar cele două Rachel, Weisz și McAdams, sunt de-acolo, sunt exact ce trebuie.

When heroes fly

Serial, un singur sezon, pe Netflix. După ce-am descoperit Fauda, de nervi c-am terminat primele două sezoane imediat și că al treilea era anunțat abia peste patru luni, am început să caut seriale pe același gen. N-am găsit, că Fauda e unul singur, dar am găsit două care mi-au satisfăcut cât de cât sevrajul. Unul dintre ele e When heroes fly. Mno, pe sfârșit de izolare, când nu-ți mai arde de drame psihologice sau filme de artă, e numai bun, e ce v-ar recomanda și medicul de familie.

Hostages

Tot Netflix, tot serial, două sezoane. Primul sezon a reușit să mă țină bine de tot în corzi. Mi-a plăcut și ideea, și cum au dus-o până la capăt, și toată tensiunea din casa aia. Pe scurt, pentru primul sezon garantez c-o să vă placă. În schimb, pentru al doilea nu mai garantez, că e cam tras de păr si cam meh, pe stilul binecunoscut ”hai să mai facem unul”. Dar partea bună e că puteți să-l vedeți doar pe primul liniștiți, și să vă prefaceți că al doilea sezon nu există.

My Brilliant Friend

Serial, două sezoane, HBO Go. Dacă ați citit cartea Elenei Ferrante, ”Prietena mea genială”, știți exact despre ce e vorba. Iar dacă n-ați citit-o, cu atât mai bine, c-o să vă suprindă. Oamenii zic că e un serial pentru femei, dar eu nu mi-am dat seama de ce-ar zice oamenii asta. E pur și simplu fabulos, iar modul în care îți prezintă lumea aia pestriță a anilor ’50, dintr-un cartier mărginaș și sărac din Napoli, e genial. De altfel, serialul ăsta este motivul pentru care vara trecută am vrut musai să merg la Napoli și de acolo la Ischia. Dar o să înțelegeți voi despre ce vorbesc, când o să-i dați play.

Mno, cam atât pentru azi. Mai revin io pe subiect, după ce mai strâng material care să merite.