Din capul locului vă spun că m-am dus la mega cu sufletul strâns. O dată pentru că nu mai fusesem de pe vremea când era doar recomandat să nu ieșim din casă și a doua oară pentru că, orice s-ar spune și oricât as fi de curajos, mi-e oleacă târșă să ies și să mă expun, de ce să mint. Dar am trecut peste toate astea și m-am dus la reîntâlnirea cu acest loc, în care mi-am petrecut cei mai frumoși ani din viață, echipat regulamentar cu mască și mănuși de unică folosință.

O să mă întrebați și voi, așa cum a protestat și regina fashion-ului care mi-a explicat cum comandă ea online orice vreau doar să nu ies, de ce? Uite-așa, pentru că unele lucruri pur și simplu nu se pot comanda online oricât ai vrea tu. Adică se pot, dar nu e ca atunci când te duci să ți le iei tu cu mânuța ta.

Paregzampăl, mi-era poftă de înghețată, or eu nu mănânc orice fel de înghețată și nu mă vedeam explicându-i curierului la telefon de care să-mi ia și la ce gramaj. Și oricâtă bună voință ar fi avut omul, mi-ar fi adus-o în stare lichidă, nu solidă, și mie-mi place s-o ling, nu s-o beau.

Plus că mai voiam și niște legume. Or, să mă iertați, dar legumele trebuie să ți le alegi tu cu mânuța ta, nu merge să-i zici ăluia la telefon cât de tari să fie castraveții, cât de lungi să fie morcovii și cât de moi să fie roșiile.

Acum sper că e clar de ce-am vrut să mă duc.

Când am ajuns la mega, primul șoc l-am avut chiar la raionul de legume. Și l-am avut pentru că m-a întrebat o gramadă de lume de unde am luat ceapă verde, iar la ăștia-n magazin arată de zici că au grădină în spate, atâta ceapă verde aveau.

Al doilea șoc l-am avut tot la legume, când am văzut prețurile. Mai precis, când am văzut că toate sunt mult mai ieftine decât ce-aș fi găsit la piață. Ce, te pomenești că la voi n-a ajuns circul legat de prețul la roșiile cherry? Că la mine sărise juma’ de facebook în sus pe motiv că ”huooo, megaimaj, ai scumpit roșiile cherry în plină pandemie” și tot circula in buclă o poză cu prețul de 43 de lei la niște roșii cherry.

Ca să nu mai spun și depre cetațenii revoltați din cap până-n picioare pe motiv că de ce e mai scump la mega decât la alte super-market-uri? De ce, domnule, pentru asta am murit noi la revoluție? De parcă n-a fost așa dintotdeauna? Da, asa e, că una e să ieși din bloc în papuci și-n zece minute să te întorci acasă cu ce ai nevoie și alta e sa te urci tu frumușel în mașină sau în transportul în comun, ca să ajungi la supermarket-ul ăla unde e mai ieftin. Dacă tu ai descoperit doar acum asta, iartă-mă, dar e vina ta, nu a lor.

Așa, revenind, ziceam că legumele sunt la preț ultra-decent. Chestie care n-a fost în avantajul meu, că din momentul în care am comunicat asta acasă, au început indicațiile prețioase pe whtsapp ”ia și d-alea, ia și d-ălelalte”. Arătam ca un producător agricol când m-am întors. A, să nu uit, roșii cherry aveau de șapte feluri. Serios, chiar șapte, le-am numărat special. Io am luat unele la 4.99.

Nfine, am scris toată trebușoara asta doar ca să vă anunț că mega pare să fie o opțiune bună pentru legume. Nu râdeți, că sunt mulți oameni cărora le e teamă să meargă în piață, printre care și eu. Nu neapărat teamă, dar mi-e târșă că trebuie sa mă duc cu cash și că trebuie să mă plimb de colo-colo, printre tarabe, atingându-mă de alți cetațeni.

Pe când la mega nu mă ating de nimeni, au dezinfectant la intrare și nici macar la coadă la casă nu mai trebuie să stau, c-au băgat SelfPay. Ai ieșit din bloc, ți-ai luat în doi timpi și trei mișcări ceapă verde, usturoi și lobodă sau ce-și mai dorește inimioara matale și te-ai întors frumușel la izolare.