Vedeți c-au anunțat ăștia de la INMH nu știu ce coduri galbene, portocalii și roșii de zăpadă abundentă și viscol puternic, pentru la noapte, dar nu e cazul să vă luați după ei. Doar stiți foarte bine că meterologii se înșală mai mereu și că tocmai de-aia se numește „prognoză”, că nu e nimic sigur. Dacă era ceva sigur, i-ar fi zis „teoremă”, sau „regulă”, sau cumva, dar nu „prognoză”, da?

De fapt, în realitate ăsta e cel mai bun moment să te urci la volan și să pleci în partea cealaltă a țării. Sunt toate drumurile mult mai libere, că s-au speriat toți fraierii de codurile roșii și-au rămas acasă. Dar tu nu esti fraier ca ei.

Ah, vezi că s-ar putea să încerce polițiștii să te intimideze cu tot felul de indicatoare pe care scrie „drum închis”. Nu te lua după ei, doar e dreptul tău să conduci pe orice fel de vreme. Și dacă tu ai hotărât că în noaptea asta vrei să mergi la Iași, apăi în noaptea asta te duci, ce mama naibii.

Dacă totuși te trage pe dreapta vreun polițist insolent care încearcă să te facă să te răzgândești, sper că nu te lași intimidat ca ultimul luzăr și-i râzi în nas. Tu te duci unde ai treabă, că nu te comandă el pă tine și oricum ai și cauciucurile alea șmechere dă iarnă, pă care ai dat o grămadă de bani. Cu cauciucurile alea treci și munți, și câmpii, și gheață, și zăpadă, și orice. Ce mama dracului.

Să nu uit, e foarte important să nu-ți uiți telefonul acasă. Ai grijă să fie încărcat, c-o să cam ai nevoie. Unu, ca să nu te plictisești în nămeți, doi, ca să te localizeze prin gps și trei, ca să ai cu ce să postezi pe Facebook chestii înfiorătoare despre iadul alb. De fapt, dacă mă gândesc mai bine ar mai fi și patru: ca să ai în ce zbiera când te vor suna televiziunile ca să afle dacă mai respiri:

– Morții lor dă autorități, că nu face nimic pentru oamenii care i-a votat dăgeaba!

Râdem-glumim, dar dacă încep ninsoarea și viscolul, temeinic, la noapte, o sa vedeți mâine la știri câți curajoși din ăștia trebuie scoși din nămeți cu tab-urile armatei.