Vă rog să citiți jelania asta scrisă pentru like-uri pe Facebook. Citiți-o, că altfel n-o să înțelgeți ce m-a apucat.

Ați citit, da? Acum repetați după mine:

Ăștia sunt oamenii care nu se dau jos din mașini niciodată și din cauza cărora traficul a devenit insuportabil. Ăștia sunt oamenii care vor o țară ca afară, dar n-ar mișca un deget pentru asta. Să se facă, s-o facă alții, că ei au treabă.

Ăștia sunt oamenii care se plâng că n-au unde să parcheze în centrul Bucureștiului, în timp ce parcarea subterană de la Universitate și cea supraetajată de la Unirii sunt aproape goale tot timpul. Dar e greu, trebuie să-ți miști curul câteva sute de metri, PE JOS, și asta nu se face.

Ăștia sunt oamenii care nu dau nici doi bani pe ceilalți participanți la trafic. De fapt, ăsta e momentul în care m-am enervat. Până atunci citisem cu un zâmbet ironic în colțul gurii, dar când am ajuns la „că deh, mulţi dintre cei care mergeau pe-atunci cu microbuzul, s-au ajuns, au maşini”, mi s-a umflat pe loc vena aia groasă de la tâmplă. Înțelegeți? Ăilalți sunt niște săraki parveniți care acum s-au ajuns, au mașini și nu-și mai dau cururile jos din ele. Nu ca ea care are o misiune nobilă, ce dracu.

O, da, n-om avea noi nici infrastructură, dar și atunci când o avem, există destui care nu sunt dispuși s-o folosească. De lene și din comoditate, fix ca duduia autoare. Nu mă duce capul să pricep de ce, după ce-a constatat că n-are nicio șansă să ajungă cu mașina, nu s-a dus frumușel la gară să se urce în primul tren. Că de întors în București, oricum s-a întors.

N-avea oră de ajuns la ai ei, n-avea de cărat nimic în afară de șervețelele pentru lacrimile de crocodil, practic era cel mai simplu lucru din lume să se întoarcă, să se urce în primul tren și să dea un mesaj pe whatsapp: „Vedeți că întârzii un pic, era foarte aglomerat pe DN1, așa că m-am întors si-am luat trenul”. Credeți că-i răspundea maică-sa: „Ori vii cu mașina, ori pe la noi să nu mai calci”? Că io am serioase îndoieli.

Bine, nu mă duce capul să înțeleg de ce n-a plecat încă de la bun început cu trenul. Știți, distinsa autoare lucrează la departamentul de știri de la Digi24, deci era absolut imposibil să nu știe că în perioada asta, în fiecare an, urlă toate televiziunile despre „cozile imense de masini de pe DN1”.

Iar dacă ești chiar atât de habarnistă și n-ai nici cea mai vagă idee că jumătate de București se mută pe Valea Prahovei din ajunul Crăciunului până după 5 ianuarie încolo, măcar deschizi și tu un waze, înainte să te urci la volan, ca să vezi cam pe la ce oră să-i spui lu’ maică-ta să te aștepte cu sarmalele calde.

Dar de ce să faci toate astea, când poți să nu faci nimic și să te jelești pe Facebook?

sursa foto