Duminică la prânz, când am fost pe la birou să văd ce fac Suzana și Vasile, am trecut prin față pe la Sanador și-am văzut un car de reportaj al protv-ului care trasmitea ceva de la fața locului. Nu înțelegeam ce.

Abia seara, la știri, m-am prins despre ce era vorba, când am văzut ce s-a întâmplat. Totuși, dacă n-aș fi cunoscut topografia locului, habar n-aș fi avut că nenorocirea s-a întâmplat la Sanador, pentru că numele spitalului n-a fost pronunțat nicio clipă (cel puțin nu în cadrul știrilor protv de duminică seara). Acum mi-e foarte clar de ce:

„În consecință, vă solicităm să vă abțineți de la difuzarea unor informații false și defăimătoare, directe sau indirecte, referitoare la Spitalul Clinic SANADOR sau stabilirea existenței unei culpe în sarcina acestuia, unitatea noastră urmând a întreprinde toate măsurile necesare către toate autoritățile competente în vederea tragerii la răspundere precum și acoperirea tuturor prejudiciilor cauzate.”

Pare că cetățenii de la Sanador ar cam vrea să nu vorbească nimeni despre asta, nu? Well…

Nu știu dacă vina aparține celor de la Sanador sau nu, nu știu dacă se mai putea face ceva pentru copil sau nu, dar sper să existe o anchetă pe bune care să lămurească situația. Și poate cineva face și niște pușcărie, zic.

Tot ce știu este că nu e posibil să-ți duci copilul pentru o banală hernie inghinală și să-l iei mort.

Tot ce știu este că mă uitam la știre și nu mi-a venit să cred când mama copilului (femeia nu mai avea nici măcar lacrimi, era pe pilot automat) spunea c-a fost nevoită să cheme SMURD-ul pentru resuscitare. Ea aflându-se într-un SPITAL, în plm. Mi-am facut cruce, pentru că habar nu aveam că, dacă pățești ceva nasol într-un spital privat, ai cam belit-o. Nu au „urgențe” și te trimit tot la stat. Măcar sa mori la ăia.

Și mai știu că mă enervează la culme amenințările și modul ăsta de a pune problema. Mi se pare total lipsit de coaie și de asumare, dar și lipsit de empatie pentru părinții ăia care și-au plâns toate lacrimile.

Ce să mai zic? Felicitări celui care-a luat hotărârea să dea comunicatul ăsta de PR.