Hai că s-au legat bine. Alaltăieri cu nunțile, ieri cu parentingul, acum vă arăt un email proaspăt primit de la alți șnapani care fac bani pe socoteala proștilor. Doar că ăștia de azi sunt cei mai jegoși, fac cașcaval din nimic și i-au dat un nume fancy: „Life Coaching”. Băejnebun, deja simt cum îmi intră banii în buzunar doar când îl citesc sau îl scriu. Mbuuuun, acum să trecem la email-ul propriu-zis, semnat „Coaching Essence”. E? Cum sună numele? Miroase a bogăție? Miroase.
Buna Mihai,
Stiai ca pe langa activitatile tale de zi cu zi poti sa faci ceva care sa inspire oamenii, sa ii motiveze si in acelasi timp sa-ti ofere si libertate financiara?
Bună (virgulă) Coaching Essence,
Nu, nu știam, pentru că sunt un individ normal la cap și trăiesc cu impresia că și oamenii din jurul meu sunt cam pe același gen. Normali, adică.
Vorbesc despre a deveni un Life Coach si despre procesul de a asista o alta persoana in calatoria de a-si imbunatati viata.
Un life coach? Te dai dracu’. Adică un fel dă Dumnezeu mai mic, ha? Ăăă… ce voiam să vă spun, expresia asta „în călătoria de a-și îmbunătăți viața” nu există. Cel puțin, nu în limba română. „Călătoria” e „spre” ceva, nu „de” ceva. Nu suna mai bine „în încercarea de a-și îmbunătăți viața”? Mă rog, detalii fără importanță, la fel ca diacriticele care lipsesc cu desăvârșire.
Nu e nevoie sa iti petreci timpul prin facultate, nici sa sustii ani intregi de practica prin clinici autorizate, e ceva ce trebuie sa faci totusi, si vei afla pana la sfarsitul e-mailului.
Normal, de ce pula mea ar fi nevoie? Că băietii ăia care studiază ani de zile ca să facă bani sau alte chestii de valoare sunt niște proști. Bine c-ați descoperit voi miezul din dodoașcă și cum se pot prosti oamenii fără efort.
Pana atunci uite cateva aspecte pe care un Life Coach le stie:
Majoritatea oamenilor nu au nevoie de un diagnostic clinic.
Ei vor doar sa treaca la un nivel superior in viata.
Nu vor sa vorbeasca despre copilaria lor, vor sa vorbeasca despre relatiile lor, despre cariera, sens in viata…despre modul in care sa isi imbunatateaca viata in toata complexitatea ei.
Bă, uite cum stă treaba. Eu nu pot sa primesc sfaturi despre cum sa mă îmbogățesc de la niște analfabeți. „Majoritatea oamenilor nu ARE nevoie”. Pentru că „majoritatea” este subiectul și după el se face acordul cu predicatul.
În rest, tot ce ați scris mai sus este o labă redenumită pompos „autosatisfacere inspirațională”. Da’ să știți că dacă stai în baie și freci scârbavnicul mădular, oricât ați vrea voi s-o numiți „sex motivațional cu ajutorul unui membru superior”, tot labă se cheamă.
Un Life Coach poate fi atat un instructor yoga, un manager in vanzari cat si un antreprenor sau un IT-ist
Este despre tine ca si formare personala nu despre functia ocupata. Oricine doreste poate deveni un Life Coach, pasiunea pe care o pui in sedintele de coaching, va face diferenta.
Exact ce ziceam și mai sus, analfabetism funcțional. Băbăeț’, în limba română nu există „ca și”. Adică nu poți să spui „ca și muist, mă ocup cu suptul de pulă”. Zici clar, românește, „ca muist, mă ocup…”. Despre virgula dintre subiect și predicat nici nu mai are sens să zic. E o chestie mult peste puterea voastră de înțelegere.
Nu ai nevoie de birou sau sediu personal
Life Coaching-ul este o arta, poti sustine sesiunile online, in parc, in cafenele sau in birourile noastre special amenajate pentru procesul de coaching 1 la 1 ca si coach colaborator in cadrul Coaching Essence.
Corect, de ce plm ar fi nevoie de așa ceva? Proștii ăstia care-și fac sedii de companii sau își închiriază birouri, încercând să producă niște cașcaval cinstit, sunt niște idioți care încă n-au descoperit arta life coaching-ului. Hai, sictir!
In ce mod poti ajunge un Coach Profesionist in Romania?
Nu zic ca e usor, zic doar ca e placut si procesul este revolutionar, daca urmezi un Program de Formare in Coaching la standarde internationale cu traineri consacrati in acest domeniu.
Poti incepe cu primele 2 module in Tabara de Formare in Coaching, si continui cu celelalte 2 in Bucuresti sau Timisoara.
Aceasta calatorie iti poate schimba viata intr-un mod in care nici nu poti sa-ti imaginezi acum, vezi mai multe detalii pe link-ul de mai jos:
Jur că vreau să cunosc și eu un „trainer consacrat în acest domeniu”. Să mă uit în ochii lui și să încerc să înțeleg dacă mai e normal la tărtăcuță. Cât despre „această călătorie îți poate schimba viața” este doar un eufemism pentru „suntem niște bășinoși care vor să te prostească”.
720 de euro! Exact aștia sunt banii pe care-i vor „băeții” dăștepți. De unde știu? Am dat click pe jegul ăla de link de mai sus. Vă rog s-o faceți și voi. Există poze și e distractiv să vedeți cum radiază fericirea pe fețele life coach-erilor. Dar distracția se termină când ajungi la bani. Bă, nesimțiților, pe ce pula mea vreti 720 de euro? Nu sunteți sănătoși la cap? Mda, mă enervez de pomană, știți cum se zice, tâmpit e ăla care dă…
Sunt foarte, foarte curios. Există cineva pe aici care a participat la așa ceva? Promit că nu fac mișto, dar mi-aș dori să ne spună ce naiba se întâmplă acolo? Cum reușesc să prostească lumea? Dacă nu e nimeni, măcar ziceti-mi dacă v-ar tenta să băgați un curs d-ăsta bengos de „Life Coaching”.
P.S. Ca să n-avem vorbe. Acesta este un email nesolicitat sosit pe adresa mea privată. Deci mă pot pupa direct în locul unde nu mă bate soarele. Dacă ei mă agresează cu așa ceva, am și eu dreptul să fac mișto, nu? Coaching Essence, my ass.
P.P.S. Poza de mai jos este luată de pe pagina lor de Facebook. E de mare angajament, nu? Ah, da, puteți să intrați și pe pagină. O să vă stricați de râs. Garantez!
De 720 de euroi îi iau eu să îmi muncească pământul, să culeagă via și repede își vor găsi rostul în viață.. Dacă-s doritori de muncă îi primesc și pe mai puțini bani :))
Comentariu beton!21
@Iza, La banii ăștia vin EU la muncit via.
Vasilescule, tu vrei sa ajungi la partea cu mustul și vinul bag de seama :)))))
@E, doar cu mustul. :)))
nu, nu, nu..sa imi dea ei mie :)) sa le arat cum e viata la tara
Imi iau caine, taman vazui cu banii astia
Mi-a povestit cineva cum a fost o discutie cu o laif caucereasa si am ris de m-am scapat pe mine umpic. Laif caucereasa mi-a fost eleva acum multi ani, o cunosc prea bine, i-am botezat copilu pe care i l-a trintit unuia care n-o voia nici pe ea si nici copilu, apoi am urmarit-o trecind prin relatii dubioase cu diversi cetateni ,,maturi”/,,maturati” pina la ultima care s-a lasat cu parbrize sparte la masina si panarama de mare angajament. Am concluzionat ca daca m-as apuca de asa ceva, as fi o zeita, o godessa, mama la laifcaucin, dumniezeea lu toti. Poate chiar o fac. Ce are ea si nu am eu?
Comentariu beton!34
@lacramioara, ești un om rău care nu înțelege ce unde vine fericirea. Rușine!
Da` doamna @lacramioara nu pomenea mare lucru de fericire! 😛 Zicea doar ca nu s-a apucat inca de chestia asta nobila si de bani iute aducatoare!
@VictorR, eh, se subînțelege.
Ce ai tu si nu are ea 🙂 Minte!
Minte si bun simt
Io am zis ca e la moda sa faci ceva abstract care in esenta este un nimic, gen life coach, pick-up artist, business coach si alte mizerii. De ce sa platesc sa-mi spuna cineva cum sa-mi traiesc viata cand gagica-mea face asta zilnic, gratis?
Comentariu beton!106
This one, priceless:)))))
@Pamfil, pentru acest comentariu poți sa mă înjuri de mamă. De câte ori vrei tu. Ahahahahahaaaaaaaa
@Pamfil, zici tu ca e gratis?:)) Eu zic sa mai faci o data socoteala, s-ar putea sa iesi mai ieftin cu life coaching. :))
Comentariu beton!16
Chiar gratis-gratis??
Mie mi-a sarit in ochi suma aia de 720 euro. Bai, daca am 720 de euro de aruncat pe asa ceva, nu se presupune ca deja stiu o mare parte din chestiile astea de care zic ei? Libertate financiara, nivel superior in viata, viata imbunatatita….plm, tocmai am gasit 720 de euro in blugii pe care ma pregateam sa-i pun la spalat si ma intrebam, plictisit, ce sa fac cu „maruntii” astia: sa-i bag la pacanele, sa-i „sparg” in mall, sa-mi iau iphone ‘nshpe sau niste braduti mirositori cu swarovski pentru masina? Aaa, nu, daca tot sunt bani „de stricat”, ia sa-i dau unora care sa ma invete cum sa am bani „de stricat”. ??? Si, eventual, sa ma invete cum sa ii invat pe altii toate porcariile astea. De ce as vrea asa ceva?
Comentariu beton!31
@Ionut, ca să-ți începi călătoria spre FERICIRE.
@Mihai, eu imi incep „calatoria spre FERICIRE” la Otopeni, de obicei, cu destinatia Grecia, Turcia, Cipru, Malta etc. Tot cam atat costa si drumurile astea.?? Asta, asa, ca sa-mi mentin discursul intr-o nota „cocalareasca”.??
Pai, sunt sigur ca ai ratat Caritas… Poate vrei emotii tari, piramidale!
Sa-mi f*t una…plm, si eu am facut toate cacaturile descrise de astia gratis. Am platit si berile ca ‘ghidatul’ meu a reusit sa se imbete.
Comentariu beton!15
@Redoo, înseamnă că ești pe drumul spre FERICIRE.
Mihai, imi pare rau, dar nu ai inteles nimic! E un nene pe FB la ei care vorbeste despre Career Coaching si despre „shiftarea” carierei si „nisare” si alte cuvinte secsi in ingleza. Nenea, daca nu ai observat, poarta ochelarii pe frunte unde are „the third eye”. E un iluminat si tie ti-au oferit o sansa rara de a face parte din clubul purtatorilor de esenta si ochelari pe frunte… si tu razi de ei… of of
Comentariu beton!21
@RuxiB, ultima oară când am purtat ochelarii pe frunte, am lovit mașina. Deci…
😀 Dar după iluminarea lor de 720 de euro, fix, nici nu știi ce ai putea face. Poate se repară și mașina singură după ce îi faci și ei un pic de coaching 😉
Hahahahaaa, ce gentuta sau pantofiori imi iau de 720 euro. Pardon, cate carti de citit imi au eu de banii astia :))
Comentariu beton!18
@DOINA, gentuță ȘI pantofiori. 😉
Si unii cu 720 de euro isi iau masina. Inmatriculata deja…
Era o chestie pe net, un aparat: „vrei sa vezi cat de prost esti? 5 lei”…
Comentariu beton!17
@Alexandru, să știi că da.
eu m-as duce la un curs din asta – da sa imi asigure ei pe urma cursantii pe vreun an asa :)))))))
@Gabriela, direct life coacher m-aș face, da.
Mai dă-i în spanac cu banii lor! Păi pînă și Andreea Raicu îți cere mai puțin pentru cursurile ei. Iar acolo tipa te învață, din experiența ei bogată, cum să fii fericit. Și, vorba aia, dacă ești fericit nu-ți mai trebuie nimic de la viață.
@krantz, unde mai pui că Andreea Raicu chiar e fericită. Se vede cu ochiu’ liber. Sau nu?
si eu stiu un caz pe bune fata a studiat in strainatate si ii era frica sa mearga si sa stea singurica intr-o casa din cel mai frumos oras din Europa (parerea mea) ,mergea doar la examene,mama ei imi platea biletul de avion si imi dadea bani de buzunar sa merg sa stau dupa fundul lui madam pana isi dadea examenele sa nu stea singura sa o violeze careva …acum cand am incercat sa o sun mama ei mi-a spus ca e plecata in tabara 1 sapt ca sa isi schimbe viata si sa se redescopere la care eu ,,bun si cat a fost tabara asta ca poate merg si eu in vacanta ” doamna imi raspunde ,,6000 de lei” ,,cat?????6000 de lei ?da ce dracu fac de banii astia????te marita?de 6000 de lei merg 1 luna la mare in Croatia”.Cica in tabara invata sa devina mai buni si sa aiba stima de sine mai mare.deci iti jur Mihai ca abia stept sa vina sapt viitoare sa vad ce mare miracol s-a intamplat cu domnisoara.Probabil ca nu o voi mai recunoaste
Comentariu beton!16
@sorina, ne ții la curent și pe noi, da?
Io, dacă aș avea banii, m-aș duce să fac mișto. Să mai am și fo trei prieteni cu mine … merită investiția, zău!
@Alina, și io, dar nu la 720 dă euroi.
„Nu ai nevoie de birou sau sediu personal
Life Coaching-ul este o arta, poti sustine sesiunile online, in parc, in cafenele sau in birourile noastre special amenajate pentru procesul de coaching 1 la 1 ca si coach colaborator in cadrul Coaching Essence.”. Adica TU NU AI NEVOIE DE BIROU. Poti sa alergi besmetic prin parcuri dupa oameni, sa te sui pe banci sa tipi din toti rarunchii la stalpii de iluminat { fara sa te pasca grija ca ar putea veni niste oameni in halate albe, si sa ne scrii articole de la Obregia}, sau poti sa faci lucrul asta DIN BIROURILE LOR.Cum kkt vine treaba asta ????
@Cati, pentru că FERICIREA n-are punct fix de lucru.
https://diacritica.wordpress.com/2009/10/28/majoritatea-o-gramada-de-o-multime-de-si-un-singur-predicat/
@mb, well… cred că am să mor neconsolat.
cred ca asta vine asa ca o completare a regulilor de gramatica dupa uzul general
si eu stiam ca si Mihai ca majoritatea …. are
asta e nu le putem stii pe toate tot timpul si mereu trebuie sa mai apara ceva nou de invatat
Alis Anagnostakis. Caut-o! Tine cursuri de Coach tranformational. Cu alte cuvinte susține clientul în atingerea unor obiective punctuale și își propune să faciliteze un proces de transformare personală.
A platit o companie unde lucram un astfel de curs. Cred ca sunt 5-6 ani de atunci.
De regula, se adreseaza persoanelor care au in subordine echipe de minim 15 oameni.
Pe scurt: la inceput ai un test grila de facut. Raspunzi la cateva intrebari (sunt 3 raspunsuri si il bifezi doar pe cel care ti se potriveste). De aici reiese ce fel de persoana esti. Mai exact care este detractorul tau dominant. Eu am iesit „pleaser”, adica nevoia mea principala este aceea de a face lumea din jurul meu multumita/fericita, uitand astfel sa ma gandesc la mine si la nevoile mele.
Dupa aceea, ne-a asezat doi cate doi, unul in fata celuilalt, si trebuia sa ne gandim fiecare la o amintire care ne-a adus bucurie sau regret. In functie de mimica feței, trebuia sa ghicim la ce s-a gandit cel din fața noastra.
Pasul 3, a pus o muzica ambientala, pe fundal cu zgomote care se aud in padure, si am inchis ochii pentru relaxare.
Pasul 4, am stat de vorba individual cu ea, discutand despre o problema personala aleasa aleatoriu de noi.
Pare fi ceva ce n-avem nevoi, dar sa stii ca de multe ori fiecare dintre noi poate fi coacher pentru o persoana fara sa-si dea seama. Stiinta asta, daca o pot numi asa, te forteaza cumva sa descoperi singur raspunsul la intrebarile tale. Iar daca cel care iti este „coach” stie ce sa te intrebe, raspunsul il ai „pe limba”. Intrebarea cheie intr-o astfel de sedinta este: ca sa ajungi la ce-ti doresti, ce ai face diferit?
E total diferita de mentoring, unde mentorul iti da raspunsul la problema ta.
Acum, vis-a-vis de email-ul primit de tine nu stiu ce sa spun. Tu alegi ce si cum sa faci. Dar, o astfel de sedinta te ajuta in relatia cu oamenii indiferent de natura ei.
@Elena, serios? Eu prefer să mă axez în continuare pe creierul meu. Și pe bun-simț.
Elena, esti un robot? trebuia sa existe un captcha pe aici..
@Razvan, trebuie sa-ti raspund ca asa este frumos. Nu, nu sunt robot. In afara de faptul ca am raspuns strict la cele doua intrebari puse de Mihai, faptul ca am ajuns la acest curs nu m-a facut nici mai proasta, nici mai desteapta. Sunt acelasi om, doar ca am invatat ca in munca mea, si nu numai, trebuie sa fiu atenta la toate semnalele verbale sau non-verbale pe care mi le transmit cei din jurul meu. Si eu fac multa bascalie pe acest blog si imi place umorul, dar acum am ales doar sa raspund si sa spun ce se intampla concret la aceste cursuri. Fiecare alege ce si cum sa faca.
Am lol-izat iar din cauza ta, Mihai? Si am si ras amar, pentru ca, din nefericire, sunt multi prosti care dau bani ăstora. Stii, acum vreo zece doișpe ani, difuzau un serial, nip/tuck pe nume. Acolo e povestea unei life coach care isi trage drept amant pe bietul copkil care a crezut-o. Ei, la vremea aia, am ras puternic cu fiica mea despre asta, plus audit ul respectiv, venit direct din scientologie. End ghes uat? Fata mea, devenita vestica, s-a lipit de o life coach care s a dovedit a fi scientoloaga. QED, drgalasa mea a îmbrățișat si ea minunea.
Da in ei cat poti, cu absolut orice arme!!! Sunt mai mult periculoși decât nostimi. Si exista multi copii cu oaresce probleme care ar ajunge pe
Mainile lor.
Esti misto, pup si tine o tot asa. ScuZe ca n am
Diacriticele la mine?
@Ana, n-o să te iert niciodată. 😀
Mihai m-ai uns la suflet cu articolul de azi. nu stiu cum s-au insirat articolele tale in aceste zile dar esti mare (astrele sunt cu tine fiule) coacerii astia sunt si mai si ca aia care sunt specialisti pe un domeniu, astia sunt ce sa zic un fel de acidul din sprite, micii dumnezei trimisi sa ne lumineze. peste ocean (cam de pe acolo vine si smecheria asta) sunt asa un fel de sectanti si cam cum sunt bisericile pe la negri cand incep sa cante in cor. clar se adreseaza celor despre care-ti spuneam ieri (aia pt care pun eticchete pe patura cu a nu se usca in cuptor dupa spalare). Am fost eu din curiozitate si am rezistat 5 minute, ce e drept fara sa dau bani. Multi coaceri adopta se pare varianta dama cu camelii intai gratis, facem o prima prespalare de creier daca se mai exista si apoi punem tariful ucigator iar fraierul e al nostru. Cam asa si pe la noi: probabil incep cuvantarea cu ceva de genul: ne-am adunat aici ca sa ne strangem si toata lumea aplauze. Acum putin pe langa subiect: am fost la noi la o spalare de creier pe ceva legat de turism (a insistat un prieten). un „mare club de turism”, care va deceptiona multa lume prin tara. inca nu s-a spart buba, dar balta are mult peste. Mihai daca ai ocazia mergi, este distractie maxima. mergi cu o invitatie sau unde e gratuit nu sa dai bani. In rest ce sa zic tampire placuta dragilor, coacerii lucreaza intens. PS nu am generalizat cand am facut referire la coaceri.
Comentariu beton!11
@Marius, da, da, mi-am propus să merg cândva. Dar nu la banii ăștia. Dă-o-n plm de șmecherie.
Mihai, ”majoritatea oamenilor au” este corect. Acord după înțeles, așa îi zice.
Acordul gramatical aplicat cu forța dă ”majoritatea băieților din clasa mea este blondă”. Că ”majoritatea” nu e doar singular (deci ”este”), ci și feminin (deci ”blondă”). Majoritatea parlamentarilor este hoață. Și tot așa.
Acord după înțeles, prin urmare. Majoritatea oamenilor au nevoie. Majoritatea băieților sunt blonzi. Majoritatea parlamentarilor sunt hoți.
Comentariu beton!13
@diacritica, ești deja a treia persoană care-mi semnalează asta. Ceea ce mă face să cred că ori nu s-a înțeles ce am vrut să transmit cu textul ori vă place să căutați nod în papură. Sau ambele. Ok, am înțeles ideea, ce ar trebui să fac acum?
”Daca subiectul este exprimat printr-un substantiv cu sens colectiv – multime, grup, stol, turma, cireada, herghelie, regiment etc. – acordul predicatului cu subiectul se face la singular sau la plural (acord formal), dupa cum substantivul cu functia de subiect este la singular, respectiv, plural : Stolul a zburat/Stolurile au zburat, Grupul va sosi maine/Grupurile vor sosi maine. In cazul in care, insa, unele substantive cu sens colectiv – multime, sumedenie, gramada etc. – sunt urmate de un atribut exprimat prin substantiv la numarul plural, in acuzativ, cu prepozitie, insistandu-se pe ideea de numar mare, atunci se admite ca fiind corect si acordul dupa inteles (combinat cu cel prin atractie): A venit/Au venit o multime (o gramada, o sumedenie) de copii/Majoritatea oamenilor va pleca (acord formal)/vor pleca. In limba romana actuala, exista tendinta ca, in contexte ca cele mentionate anterior, forma a doua sa devina norma, asa cum s-a intamplat in multe situatii cand uzul limbii a impus, ca regula, o forma considerata gresita pana la momentul respectiv, dar care era mai fireasca in procesul comunicarii.”
Academia Română, ”Gramatica de bază a limbii române”
Uite, ai putea să scoți din textul tău fragmentul ăsta:
”Bă, uite cum stă treaba. Eu nu pot sa primesc sfaturi despre cum sa mă îmbogățesc de la niște analfabeți. “Majoritatea oamenilor nu ARE nevoie”. Pentru că “majoritatea” este subiectul și după el se face acordul cu predicatul.”
Pentru că, strict la faza asta, analfabeții nu sunt ei.
Și apoi pentru că paragraful ăla e dăunător – perpetuează o greșeală frecventă (”hipercorectitudine” îi zice).
@diacritica, sigur că aș putea. Dar din păcate (sau din fericire) nu vreau. Chiar dacă am greșit, e greșeala mea și mi-o asum. Nu obișnuiesc să le șterg ca și cum n-ar fi existat. Lasă, să fiu eu ăla analfabet.
De curs nu știu, dar am fost la o ședință de coaching gratuita la ei. Era ceva cu transformarea jobului curent în pasiune și cu regăsirea sinelui. Suna atât de „iată secretul fericirii eterne”, că m-a mâncat curiozitatea și m-am dus.
Ajung acolo și ma întreabă doamna coach ce mă aduce la ea. Si-i zic: am o relație mișto, prieteni faini, toată lumea sănătoasă, un job bine plătit cu program flexibil. (Nu vreau nimic, am venit doar sa ma laud ?)
Vreau „dăcât” ce ziceați voi în mesaj, să „pasiune în job”.
Fast forward, doamna coach parea usor confuza si a ajuns la concluzia că „problema mea e atipica”, alți clienți n-au mai ridicat problema asta. Și că tre’ să se gândească un pic cum abordam lucrurile și revine ea cu un telefon. Da’ cel mai probabil o să trebuiască să facem vreo 5-6 ședințe, în care să definim „rutina mea zilnica” și „lista mea de hobby-uri”. Beibi, mie îmi ia fix 10 minute să definesc „rutina zilnică” in outlook și estimez că încă maxim 10 pt lista de hobby-uri. De ce avem nevoie de 5-6 ore?
În alta dezordine de idei, există și coaching mișto. Făcut de oameni care au trecut printr-o facultate de psihologie, au citit niște mormane de cărți și au făcut niște cursuri „umpic” mai complexe decât o tabără la Bușteni.
Comentariu beton!12
@Miss Alina, aiurea, nimic nu se compară cu o tabără la Bușteni. Mai ales dacă e și băutură.
@Mihai, daca e si bautura, de ce-ti mai trebuie tabara la Busteni??
@Ionut, intră mâncarea altfel de la aerul ăla curat.
Pun urechea pe cei 720€(de i-aș avea oooooo, Doamneeeeee!!!!!) și-mi „povestesc” ei cum e cu laif coucingul, părerea mea? am o fostă colegă de liceu pe așa ceva și-a incercat să mă coopteze, la care eu:” Imi pare rău dar sunt atat de ocupată să-mi trăiesc și să-mi dezvolt propria viată incat nu mai am timp sa coucizez și vietile altora!”( coucizez e scris la misto, te-ai prins, dar chiar asa i-am zis cand am auzit aberatiile ?) ea-mi zice:” Vaaai, dar vei scoate bani frumosi din cursurile pe care le vei sustine”, eu:”cine-i prost să vină să mă asculte și mai ales să facă ce zic eu????”
@kya, și uite-așa a trecut dezvoltarea personală pe lângă tine.
Ca trenul prin halta desființată???Dar ea mă „inspira” pe mine „că ies bani din așa ceva!” Serios??? Asta-i motivația oricărui om ce se trezește dimineața și se duce la muncă!!!! Asta-i motivația ce te ȚINE la locul de muncă!!!! Dacă nu te-ar plăti pentru ceea ce faci , dracu’ s-ar duce la muncă de dimineață până seara!!!! Apoi era chestia cu „dezvoltarea sinelui și treptele vieții”. Pe bune???? Nu-mi ajunge servici, copil, casă, rate, microbuz, acum vrei să-mi găsesc timp să vin la cursurile tale si să fac ce??? Sinele meu e rupt de oboseală și sleit de puteri, vrea doar să doarmă și tu vrei sa mai urce si trepte??? Cu oameni ca mine dau ăștia cu laif coucingul faliment nene!!! Nț, nț, nț, așa cevaaaaa, ooooofff ,ooooffff, măiiiii, măiiii?
@Mihai m-am prins, triiiiing!!!!! E un fel de „parenting” târziu și pe bani frumoși? adicălea, părinții nu au putut să-ți creeze niște „țeluri”, „targheturi”, idealuri, alea alea???? Te „educăm” noi, îți deschidem „mintea”, te facem „mai bun”, „mai…” Mă rog, lăbăreli d-astea(scuzați limbajul dar cum naiba toti se pricep la problemele „altora”, asta o poate face și soacră-mea gratis și e și femeie de bună credință cu care pot avea discuții frumoase și fructuoase?)
@kya, exact, cam așa ceva.
Nu de tine e vorba, Mihai, ci de cei care citesc articolul și își întăresc convingerea că acolo și în alte contexte asemănătoare e corect ”majoritatea are”. Nu e corect, e chiar o greșeală majoră, din păcate foarte frecventă.
Vrei să-ți asumi greșeala? Ok. Atunci asumă-ți-o într-o notă, nu în capul tău, nu într-un comentariu pierdut printre alte zeci. Asumă-ți-o exact la nivelul la care ai făcut-o, adică în articol, ca cei care te citesc să nu plece cu încă o greșeală întărită.
@diacritica, cei care citesc articolul vor citi și comentariile. Pe lângă asta, nu sunt foarte convins că e greșit. Sunt așa și așa, la jumătate. Ia uite ce-a comentat și @Alina.
În plus, urăsc chestia asta cu convingerile care se formează în urma scrierilor mele. Da’, uite, dacă te încălzește pe tine și e dorința ta cea mai arzătoare, pot s-o fac și pe asta. Dacă-mi promiți că după ce fac notă separată, o să ți se ia piatra de pe inimă si o să vezi din nou viața în roz.
Mihai,
– nu toți cei care citesc articolul citesc și comentariile.
– fragmentul postat de Alina nu îți dă dreptate.
– placu-ți au ba, convingerile se întăresc și în urma scrierilor tale.
Ultima parte din ce-ai scris e ad hominem și atât.
Sănătate!
@diacritica, să fie!
Mie nu mi-e foarte clar că Mihai a greșit.
La școală am învățat că atunci când subiectul gramatical este exprimat printr-un substantiv colectiv , cu un determinant la plural(ca aici), predicatul va fi la plural, se va acorda cu atributul în Ac. sau G.:
O mulţime de oameni au murit.
Majoritatea oamenilor sunt proști.
DAR, predicatul va fi la plural, când elementele constitutive ale substantivului colectiv nu contează:
Majoritatea cuvintelor este de origine latină.
Revenind la cazul nostru, cu “Majoritatea oamenilor nu ARE/AU nevoie” aș articula la singular. Nu oamenii au nevoie, ci majoritatea lor.
Nu pretind că aș avea dreptate, dar promit că voi consulta un specialist cu prima ocazie.
Poftim specialistul:
”Gramatica limbii române”, vol. II ”Enunțul”, Editura Academiei Române, 2009, p. 355.
”(b) Acordul după înțeles și prin atracție (O mulțime de oameni au fost strânși în curte.)
[…] acordul predicatului se face cu substantivul oameni, interpretat drept centru de grup, în timp ce colectivul anterior [o mulțime de] este doar cuantificator. Centrul de grup poate fi șters și atunci numele colectiv îl înlocuiește și își procură referința anaforic sau cataforic [adică înțelegi la ce se referă din ce s-a zis înainte sau din ce se zice după]: (Dintre elevi) o mulțime mi-au răspuns., O mulțime (de elevi) mi-au răspuns. Echivalentul semantic al acestui tip de substantive colective este cuvântul mulți (multe), cu valoare pronominală [adică O mulțime mi-au răspuns. = Mulți / Multe mi-au răspuns.]:
O serie de texte noi au fost introduse în programele școlare.
Atunci când substantivul colectiv se află în poziția unui complement direct sau indirect, prin fenomenul dublării clitice se reia adjunctul, ceea ce subliniază statutul special al acestuia în cadrul construcției, nu numai în ceea ce privește acordul dintre subiect și predicat: Pe o mulțime de studenți i-am revăzut mai târziu., *Pe o mulțime de studenți am revăzut-o mai târziu., Majorității elevilor li s-au respins contestațiile., *Majorității elevilor i s-au respins contestațiile.
Dominați de hipercorectitudine, vorbitorii de limbă literară optează de multe ori pentru un acord strict gramatical […].”
@diacritica, această dezbatere mă binedispune foarte tare. Știi, sunt curios de un lucru. Până azi, când ai descoperit o „greșeală”, ai mai citit vreun text de pe blogul ăsta? Nu de alta, dar mă „amuză” foarte tare oamenii care au ceva de spus doar atunci când trebuie să-ți dea în cap. Hai, să fim sănătoși!
Mihai, răspunsul de mai sus nu are de-a face cu tine, e adresat direct Alinei. Voia să consulte un specialist, i-am citat specialistul.
Nu, Mihai, nu te citesc. Am nimerit aici dintr-o întâmplare, am comentat cu bună-credință o informație greșită din articolul tău, am explicat unde e greșeala, am dat informația corectă, am justificat-o. Am făcut lucrul ăsta pentru că unii dintre prietenii mei te citesc. Am transferat calitățile lor asupra ta, ți-am semnalat greșeala așa cum le-aș fi semnalat-o lor, știind că vor lua lucrul ăsta ca atare și vor corecta, fără să li se pară că le dau în cap și fără reacții ad hominem. Se pare însă că latura asta personalității acelor prieteni ai mei nu se suprapune peste personalitatea ta. În mod evident, m-am pripit și te-am luat drept ce nu dorești să pari. Scuză-mă.
@diacritica, îhî. Ciudat este că ai mai comentat aici. Dar, gata, mă opresc. Ai avut așteptări greșite de la mine. Csf, n-ai csf.
6423 de uameni au dat like paginii. Deci băieţii dăştepţi au de unde face rost de caşcaval pentru nişte croaziere pe unde vor muşchii lor. Cât despre greşeli de gramatică, na’, cu toţii suntem perfecţi şi vedem imediat paiul din ochiul celuilalt. Bârna proprie stă bine unde stă.
@Fabiola, 6423 de călători spre FERICIRE. Hai că nu e rău. Dacă măcar un sfert dintre ei au plătit 720 dă euroi, ăstia stau pe cai mari.
:)))) Păi na, nu degeaba şi-au pus o poză cu un yacht. Că pot.
habar nu aveam ca exista asemenea chestii: Societatea Romana de Coaching(SRC) si Asociatia Romana de Coaching(ARC),
@Bubalus, aoleu! Nici eu!!!
Am fost la mișto la o ședință Delfin Internațional sau cam așa ceva . Am zis ca mă sparg de râs. Parcă erau frate ,secta nu alta .
Cel mai tare m-au distrat fetele lor când le-am zis ca nu bag nici un ban , considerând ca este o megaidiotenie ce voiau ei. Sa ținem cont ca era prin 2006 și voiau 8800 de lei de persoana .
Așa ca , ăștia cu 720 de € sant pomana curata ??
@Adrian, 8800? Isuse, dar știu că nu se jucau.
Daaaa….Am şi eu un fraier care a dat banii ăştia şi a încercat să mă convingă să fac la fel. ?
Oamenii din generatia 30+ mai au un pic de minte … Si multi stiu ce vor… Dar cred ca aceste magnifice cursuri sunt pt generatia cate a dat si a picat bacul de curand.
Filmul ‘ Idiocracy’ nu prea mai pare utopie…
Sunt multi parinti care dau bani grei pt ca minunatele odrasle sa participe la astfel de cursuri… Unii fac imprumuturi la CAR…
@Miki, uită-te în pozele de pe site. Nici pomeneală. Toți sunt 30+.
Perfect. Apreciez ca ai scris despre laba asta, cu indignarea si totusi elocventa cu care ai scris. Acuma is curioasa ce zici de laba astalalta?
http://www.criterii.ro/index.php/en/criterii-mondene/5715-s-a-dovedit-stiintific-rugaciunea-vindeca
@Veleronia, asta este cea mai mare idioțenie pe care am citit-o vreodată.
yea, da nu aia ma ingrozeste ci cata lume pune botu. daca as avea talent la caterinca as scrie si io despre asta asa incat sa doara. REPTILIENII
@Veleronia, ie plin dă reptilieni.
Ambarcațiunea aia e cam înclinată, deci călătoria nu poate să dureze prea mult. 😛
@GabiI, asta a fost beton. :))))))
În idioțenia noastră pe care o construim zilnic devenim mai idioți. Mă uit că oameni din lista mea la care am pretenții, au dat like și urmăresc pagina aia. Pe măsură ce devenim mai „civilizați” și lucrăm în companii cât mai corporatiste ni se șterge creierul și încercăm să devenim snobi și să epatăm într-o lume a irealului. Asta clar e o țeapă de toată frumusețea pentru credulii din România. Băi oameni buni echilibrul e în voi și la fel și comunicarea nu trebui să vă duceți la ședințe de Arta Relației în cuplu.
Mă bucur că desființezi astfel de practici, poate unii chiar se simt și mai revin cu picioarele pe pământ. Uite încă o țeapă de care poți vorbi: World Ventures. Acum nu săriți toți că ați fost și ați văzut lumea cu ei, că nu vă cred.
Cu WorldVentures am avut și eu o mică experiență. Desigur, fără să le dau bani. Vor deveni mai celebri după ianuarie 2017, după ce se lansează oficial în România.
Am scris câteva cuvinte despre ei: http://gabimiron.com/worldventures-teapa/
Sper să nu muște prea mulți din prostia asta, dar totuși să lăsăm selecția naturală să-și facă treaba.
@Gabi, aia e, pățăști…
Eu n-am pățit nimic. N-am cheltuit decât 6 lei pe cafea 😀
Dar deja am primit mailuri de la persoane care s-au înscris de câteva luni și vor să iasă, după ce au cheltuit sute de euro.
Intai a fost Caritas. Apoi Gelsor, FNI… Acum ii zice „cuacing” dar are acelasi tip de design centrat pe „sa luam banu’ la prost”.
Subiectul acesta este inca foarte actual in 2020 si coach-ii astia( life ,business ,food,etc etc etc) fac inselatoria perfecta …
Multumesc pentru articol.