Trei chestii scurte am să vă spun.

Prima. Voiam să vă aduc aminte că a început Înfruntarea Destinațiilor. V-am povestit deja despre asta și, dacă nu ați citit încă, găsiți aici tot ce vreți să știți.

A doua. Am văzut că mulți dintre voi nu au înțeles de ce nu au voie să se folosească, pentru îndeplinirea misiunlor, de materiale (poze, video-uri) preluate de pe net. Vă explic pe scurt.

Înfruntarea Destinațiilor este pe o platformă publică. Materialele preluate de pe net nu sunt gratis, oricât ar părea că nu e așa, se supun legii dreptului de autor. Ia gândiți-vă cum ar fi să postați un video despre Turcia, luat așa aiurea de pe net, și să se trezească cei de la Christian Tour că apare cel care l-a făcut și le cere despăgubiri pentru folosirea materialului fără consimțământul lui? Platforma de concurs le aparține, prin urmare pot fi trași la răspundere. Și credeți-mă, nu este deloc o situație imposibilă.

În plus, ca să fiu sincer, mie mi-ar aduce o satisfacție mult mai mare să văd că ceilalți apreciază ceva fotografiat sau filmat de mine, nu găsit pe net. Asta poate să facă oricine.

A treia, și cea mai importantă. În urma sesizărilor trimise de cititorii și concurenții care deja au intrat pe platforma de concurs, cei de la Christian Tour au luat hotărârea justă (și le mulțumesc în numele vostru pentru asta) de a-i descalifica din joc pe cei care se folosesc de conturi false de Facebook pentru a face puncte. Și mi se pare absolut normal să facă asta. Păi ce șanse mai avea un jucător normal, în fața unui „concursoman” de profesie care se folosea de patruzeci de conturi false de Facebook, cu unicul scop de a câștiga premiile puse în joc? Unde mai e frumusețea competiției în condițiile astea?

Tot pentru a elimina încercările de fraudare s-a luat decizia ca un concurent să nu poată câștiga decât unul dintre premiile săptămânale. Din nou, mi se pare corect, atâta vreme cât există oameni pentru care nu contează mijloacele prin care ajung să câștige. Dar, pentru situația asta, am un pont pentru voi. Dacă ați câștigat un premiu săptămânal, dar vă mai face și un altul cu ochiul, puneți-vă soțul/soția/iubitul/iubita să participe șă dați-i like-uri, ajutați-o, că doar n-o să lăsați premiul pe mâinile altora. 😉 Oricum, v-aș sfătui să îndepliniți în continuare misiunile, ca să intrați cu numărul maximum de șanse la tragerea la sorți pentru Marele Premiu.

Hai, fraților, că după descalificările astea ne-am apropiat mult de Grecia! Hai, că se poate!

mihai_vasilescu_belek