[Ziua 9]

Dacă ești la volan înspre sudul Spaniei și ieși de pe Autostrada del Mediterraneo (pe numele ei mai puțin poetic, A7) ca să intri pe drumul național N-340, dintr-odată o să te trezești într-o altă lume. O lume în care nu doar conduci mașina, ci pare că plutești legănat de valurile Mediteranei aflată uneori la câțiva pași distanță.

Și-ți vine să oprești din kilometru în kilometru doar ca să te bucuri de ea, de mare.

Mai mult ca sigur de-aia au și construit autostrada, ca să-i salveze de ei înșiși pe toți cei incapabili să nu oprească mașinile ori de câte ori se trezesc în fața ochilor cu un peisaj care le taie respirația.

Prieteni, am ieșit de pe autostradă doar cale de câțiva kilometri, dar mi-a fost imposibil să nu mă opresc de fiecare dată când am simțit că mă desfac dacă nu mă opresc să văd de aproape peisajul absolut superb ce se derula în stânga.

Ei bine, la una dintre aceste opriri am făcut și ceea ce va rămâne, în ceea ce mă privește, cea mai frumoasă fotografie cu o mașină făcută vreodată. O aveți mai jos și sper să vă bucure ochii la fel cum mi-a bucurat și mie sufletul.