Știu că e vineri și probabil n-ar fi trebuit să discutam treburi serioase, dar ce să fac dacă așa s-au legat lucrurile.

Probabil au ajuns și la voi cele două sondaje de opinie pe subiectul viitorului primar general al Bucureștiului. Sondaje care se băteau cap în cap cu mare grație. Pentru că, nu-i așa, întotdeauna depinde cine le face și ce interese are. În unul conducea detașat Piedone, în celălalt Nicușor. Pe cine naiba să mai crezi?

De-aia am decis că azi facem aici propriul nostru sondaj de opinie. Oricum sunt șanse extrem de mari să fie mult mai aproape de realitate.

Așadar, dacă duminica asta ar fi alegerile, pe cine ai vota la Primăria Capitalei:

1️⃣ Nicușor Dan;

2️⃣ Cătălin Cîrstoiu

3️⃣ Cristian Popescu Piedone

4️⃣ Nu știu cine mai candidează și nici nu mă interesează;

Personal, sper să iasă Nicușor. Deși îi urăsc cu patimă pe susținătorii lui fanatici, cunoscuți sub numele de martorii lui Nicușor, sunt în stare să trec peste ura mea viscerală și să recunosc că Nicușor e cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul în ultimii 34 de ani.

Singura lui problemă este că nu știe să comunice, dar nu-i lasă nici pe alții s-o facă.

Ah, ba nu, mai are o problemă mare de tot: nu-i place circul, nu-i place golăneala. Treabă care s-ar putea să-l coste postul, doar se știe că țara asta iubește lichelele, golanii și porcăiala în public.

N-o să vă întreb și despre primăriile de sectoare, pentru că deocamdată nici nu s-au desemnat toți candidații.

O să vă spun doar despre Sectorul 1, adică ăsta unde-mi duc zilele. Prieteni, știu c-o să-mi iau niște multă uie pentru ce zic acum, dar eu pe Clotilde n-o mai votez nici dacă am de ales între ea și Fane Spoitoru. În afară de scandaluri și show-off, eu n-am văzut ca femeia asta să fi făcut ceva palpabil și bun.

N-am sesizat să mi se fi îmbunătățit în vreun fel viața în cei patru ani de Clotilde, ani pe care i-am petrecut pe toți în sectorul administrat de dumneaei. Dimpotrivă, mi se pare că e mai rău decât înainte. Prin urmare, voi acționa în consecință.

În încheiere, am două vorbe și pentru blazații care au hotărât că ei mai bine nu merg la vot. Voi vă dați seama că anul ăsta este mai posibil ca niciodată un scenariu de genul George Simion președinte și Piedone primar general al capitalei? Să vă aduc aminte că exact așa a ieșit duamna Gabi primar? După ce lumea, scârbită de tot ce se întâmplă, n-a mai ieșit la vot?

Vă vedeți trăind în România / București în condițiile astea? Că dacă răspunsul e „nu” poate vă mai gândiți un pic cum e cu mersul la vot.

Așa, acum să revenim la sondajul de mai sus. Pe cine ați vota dintre cei trei?