Trebuie să las povestea asta și pe blog, pentru că este mult prea tare. Fiți atenți aici.

Suntem la aeroport, așteptăm să ne îmbarcăm, mai avem câteva persoane în față.

Deodată, tipa care controlează boarding pass-urile și pașapoartele pleacă de la pupitrul ăla al ei și începe să meargă de-a lungul cozii strigând „mister Vazilescu, mister Vazilescu”.

După ce mi-am dat seama că despre mine e vorba, am ridicat timid mâna. Mai ales că tonul doamnei nu era foarte blând și dulce. S-a uitat crunt la mine:

– You?

– Yes, me.

– Come with me!, și-mi face un semn ferm s-o urmez.

Când am văzut că ne ducem spre doi tipi cât ușa pe ale căror uniforme scria „security”, a început să mă ia ușor panica. Da, știu, dacă te știi nevinovat n-ai de ce să intri în panică.

Treabă care este foarte valabilă până ajungi în fața unui cetățean polițist cât malul care te întreabă:

– Are you mister Vazilescu?

– Îhî, am îngăimat pierdut.

– This is yours?

Prieteni, și-n momentul ăla a scos de undeva de sub pupitru laptopul meu. Laptop pe care îl uitasem, ca o floricică, la controlul corporal.

Efectiv mi-a picat fața pentru că nu aveam nici cea mai vagă idee că l-am lăsat acolo. E prima oară când pățesc asta, deși am niște sute de zboruri în care am avut laptop după mine.

Cred că s-au prins și ei cât eram de șocat, c-au început să râdă și m-au lăsat mai moale. M-au pus să bag parola și aia a fost.

Am scris toată povestea doar ca să le mulțumesc polițiștilor de la Aeroportul din Catania. Dacă nu făceau efortul să deschidă laptopul și să caute la toate zborurile un pasager ťembeI cu numele „Vazilescu”, mâine dimineață trebuia să-mi cumpăr laptop.

Și nici măcar nu era asta cea mai mare problemă, ci toate datele și informațiile pe care le pierdeam pentru totdeauna, probabil. Mă ia panica doar când mă gândesc.

Pălăria mea se află în colbul de la picioarele polițiștilor din aeroportul din Catania.