Hai că m-am amuzat din nou la știri. Imediat vă zic.

Solingen este numele orășelului german care face cunoștință pentru a doua oară, în mai puțin de o lună, cu vajnicii urmași ai dacilor liberi.

În urmă cu patru săptămâni, un șofer de tir român își bloca mastodontul de 40 de tone pe străduțele înguste ale orașului, producând și pagube însemnate unor clădiri istorice.

Ieri, alt șofer de tir a făcut exact același lucru, în același orășel: a rămas cu tirul blocat între casele oamenilor ălora.

De ce s-a întâmplat asta? Pentru că ambii șoferi au ignorat cu succes două indicatoarele rutiere care interzic accesul vehiculelor cu greutate de peste 12 tone și cu lățime de peste 2 metri. Desigur, ambii au văzut indicatoarele, dar dacă sistemul de navigație le-a zis s-o ia pe acolo, asta au făcut.

Rezultatele vi le-am scris mai sus.

Dar cel mai și cel mai amuzant în toată povestea asta este mirarea care se citea pe fața unei polițiste din zonă, venita la fața locului. Femeia se mira toată și era hotărâtă să facă cercetări pentru a afla de ce s-a întâmplat acest lucru pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni. Cum de-a fost posibil ca încă un șofer român să se blocheze cu tirul între case?

Jur că i se simțea nedumerirea în priviri, efectiv nu înțelegea ce e în neregulă, atâta vreme cât există indicatoare care interzic clar accesul.

Săraca femeie nu știe că poate să facă cercetări cu anii, tot n-o să afle vreodată ce este în neregulă. N-ai cum să afli că aici la noi, în ținuturile locuite de vajnicii urmași ai dacilor liberi, suntem învățați de mici că legile sunt pentru proști, regulile pentru fraieri și indicatoarele rutiere pentru fătălăi.

Poate să cerceteze până iese la pensie și dincolo de ea, că nu s-a inventat încă vreo metodă care să ne depisteze nouă șmecheria din cap și tupeul din sânge.

Zic că mai degrabă ar trebui să se obișnuiască oamenii din Solingen cu șoferii români de tir, c-or să se tot blocheze pe drumul ăla. Sau să desființeze orașul.