Toată viața mea i-am invidiat pe oamenii fără simțul ridicolului. Serios, mi se pare că simțul ridicolului poate fi, de multe ori, ceva asemănător unui handicap. Pentru că te face să-ți pui întrebări de genul: „oare n-o fi ridicol ce vreau să fac?”.

Bine, mă rog, îți pui întrebări de genul pentru că știi prea bine că chiar o să fie ridicol ce urmează să faci. Dar ca să-ți dai seama de asta, îți trebuie și-o brumă de IQ.

Dacă nu înțelegeți de la ce m-am luat, trebuie să dați un play pe videoul lăsat mai jos.

Mie, personal, mi-e rușine și să-mi fac până și un amărât de selfie. În rarele ocazii când mai fac câte unul, dacă asta se întâmplă într-un loc în care mai există și alți oameni, de fiecare dată mă întreb: „oare ce-or zice ăia?”. Și-mi imaginez cum clatină din cap: „nțțț, uite-l și p-ăsta cum se prostește, om în toată firea”. De-aia de fiecare dată pândesc momentul când e cât mai puțină lume, ideal ar fi să rămân singur.

Am fost față de vreo câteva ori la reprezentații din astea în care „creatori de conținut” pentru tik tok se filmau în timp ce se scălămbăiau în fel și chip. Lasă că de fiecare dată mă gândeam „eu n-aș fi în stare să fac asta”, dar cumva mi-era jenă de jena lor și întorceam privirea în altă parte. Eronat, de altfel, pentru că jena aia exista doar în capul meu.

Ok, pot să înțeleg că ce pare ridicol pentru mine s-ar putea să nu pară pentru alții, dar ce să fac dacă fix așa gândesc?

Cât despre replica „tu știi cine sunt eu?”, nici nu mai are rost să comentez. Trebuie să fii extrem de modest utilat la mansardă ca să întrebi pe cineva „tu știi cine sunt eu?” la modul ăsta arogant și agresiv, indiferent că ești De Niro sau portarul de la spitalul de urgențe.

Dar și mai penibil mi se pare când ăla pe care-l întrebi „tu știi cine sunt eu?” îți răspunde cu „nu”, de ajungi să-i explici „I am tik tok famous”. Cât de penibil, prieteni, cât de penibil.

Nfine, io zic să dați un play, c-o să vă distrați, dar o să vă crească și tensiunea în același timp.

Asta e lumea în care trăim. Și va fi din ce în ce mai rău.

P.S. Nu exclud varianta ca videoul să fie fake, deși amândoi par destul de naturali. Dar e foarte posibil să fie fake, tocmai din cauza a ceea ce se întâmplă în zilele noastre prin Social Media. Acolo unde oamenii au ajuns să joace teatru în propriile lor vieți, mai bine decât actorii de pe scenă.