O să încep cu o constatare. Există puține lucruri mai triste decât senzația pe care o ai în ultima zi de concediu, atunci când începi să faci bagajele pentru întoarcerea acasă.

Pe cât te-ai bucurat când le-ai făcut înainte să pleci în vacanță, pe atât de trist de prezintă situația când totul s-a terminat. Ai și plânge un pic, dar ți-e că te vede lumea.

Nfine, le-ai strâns, ai plecat, te-ai întors. Tocmai ai intrat în casă după ce-ai carat de la mașină/gară/aeroport toate trolerele alea cu haine și ce ți-ai mai luat la tine. Te așezi pe canapea să-ți tragi nițel sufletul și să te obișnuiești cu noua realitate: de luni mergi la muncă, s-a cam terminat cu vacanța de anul ăsta.

Apropo, aici trebuie să fac o paranteză. Sper că niciodată nu vă întoarceți din concediu urmând ca a doua zi să mergeți la job. Asta este o greșeală de începător, prieteni. Niciodată, niciodată, absolut niciodată, nu vii din vacanță fără să-ți lași un buffer de măcar două zile până te reapuci de muncă. Pe vremea când mergeam la birou, toate concediile mele se terminau vinerea, tocmai ca să mă pot obișnui cu tristețea până luni dimineața.

Așa, revenind, ziceam că tocmai te-ai întors din vacanță, ai cărat trolere în casă și te-ai așezat pe canapea să-ți revii.

Ce urmează imediat după asta? Vă desfaceți bagajele sau nu? Sunteți genul care nu suportă să le știe nedesfăcute și fără ca toate lucrurile să fie imediat puse la locul lor?

Sau sunteți genul pe care-l doare la bască? Le lăsați nedesfăcute și mai vedeți voi când le desfaceți. Peste o zi, sau două, sau trei, sau când vă mai aduceți aminte de ele.

Eventual, dacă aveți nevoie de vreun obiect care se află în unul dintre bagaje, desfaceți trolerul respectiv, scoateți obiectul, dar trolerul rămâne desfăcut în mijlocul casei până vă vine cheful să-l goliți?

Cred că este de prisos să menționez că eu mă încadrez la prima categorie. Indiferent de ora la care ajung acasă și de numărul de trolere, îmi desfac bagajele atunci pe loc. Mă cutremur doar la gândul că le-aș lăsa nedesfăcute și fără să-mi pun la locul lui și ultimul lucrușor din ele.

O singură dată în această viață n-am mai avut puterea să le desfac și m-am băgat direct la somn. Nu vreți să știți cât de agitat am dormit și cum mă trezeam sfâșiat de remușcări și plin de transpirații reci de la gândul că n-am desfăcut bagajele. Evident, m-am dat jos din pat la prima oră și-am început să le desfac și să pun lucrurile la loc.

Acu’ sunt extrem de curios cum stau lucrurile la voi.

sursa foto: freepik.com