Salutare, lume bună! Am fost cam plecat, m-am relaxat temeinic, am dormit în fiecare după amiază, între concerte, ca un prunc nepăsător la frământările lumii înconjurătoare. După ce m-am întors m-am relaxat alături de familie, am făcut campionate de table, ca orice intelectual care este nevoit să facă eforturi ca să nu joace doar șah și bridge, în general, mi-am exersat lenea la umbră. O să urmez trendul și mă apuc de cursuri de coaching despre lene, metode pe care le voi împărtăși unei audiențe copleșite de aura mea de Învățător al Căii Lenei Supreme. Am tras toată viața ca un catâr și acum experimentez chestii despre frecat menta.

Nu avem poveste despre concerte, avem DISCORD, în schimb, o să scriu probabil întâi chestii despre Powerwolf și Arenele Romane, mă bate gândul să ajung și pe la Posada, și după asta să scriu niște chestii despre Wacken. Deocamdată, încă mai păstrez gustul de festival mare în gură și vreau să mai țin senzația aia doar pentru mine. Pentru anul viitor nu mi-am mai luat bilete, voi face descăleca la Hellfest.

Avem și un email, [email protected], sunteți liberi să îmi trimiteți ce vreți acolo, m-am uitat atent, să trimiți mailuri se pare că este gratis.

Âncepem? Să îi dăm drumul la vale!

➡️ De când am ascultat și am văzut, anul trecut, Father I Have Sinned, am fost fascinat de cantitatea de păcat pe care au etalat-o fetele în videoclip, încât am zis să fac ceva care să mă țină conectat cu viitoarele activități ale fetelor. Ca orice pervers care se respectă le-am dat follow la pagina lor de instagram. Este ok, niciodată nu m-am ferit să recunosc că mi-au plăcut femeile de care pildele biblice îți spun să te ferești. Anul ăsta fetele de la Dogma au revenit cu clip hot as fuck. Nu se știu multe despre fete dar ceva în spune că Tobias de la Ghost nu este străin de ce fac măicuțele.

➡️ Avem patru chicas și thrash cât cuprinde. Thrash din ăla născut în praful favelelor, thrash făcut cu coaie. Doamnelor și domnilor, Nervosa.

➡️ Tot din țara sambei, cu mai multă răutate și un sunet mai rafinat, vin Crypta. Am avut ocazia să le văd live, anul trecut, și vă pot spune că fetele sunt fenomenale.

➡️ Gagici și versuri explicite, ce îți poți dori mai mult?  Trupa germană, Lord of The Lost, participantă la Eurovisionul de anul ăsta, desfășurat, parcă la Liverpool, vin cu versiunea corectă a videoclipului pentru piesa asta. Nu vă pot da detalii despre ce au făcut la concursul sufletului, nu urmăresc, nu mă interesează.

➡️ Dacă vă place ce au făcut finlandezii de la The 69 Eyes pe piesa asta, nu ar fi rău să puneți o ureche și pe album lor scos prin aprilie, anul ăsta.

➡️ Nu sună deloc rău americanii ăștia. Breakdown solid, refren melodios, băieții de la Dayshell își fac excelent treaba.

➡️ Aaron a scos Of Mice & Men din pasa aia de autosuficiență în care intraseră în ultimul timp. Este o schimbare față de soundul din trecut, o chestie bună, consider eu.

➡️ Kyuho și proiectul lui început în 2009, Madmans Esprit sunt departe de sfera obișnuitului, mie, unul îmi place omul, din simplul motiv că eu sunt fucked up by default. După turneul european din 2017 omul s-a întors în Coreea să își facă stagiul militar obligatoriu. Nu cred că a fost motiv de fericire faza cu armata.

➡️ Ce merge mai bine după gagici hot? Penitența, băh, perverși mici și neliniștiți. Sânii sunt pentru copii, nu să jucați voi, păcătoșilor, cu ei. Puneți-vă masca de creștin fervent și cântați cu HolyName niște versete ceva. Eu nu am înțeles growlingul de la minutul 7 și 40 de secunde. Ăla e Diavolul? Este Sfântu Petru, furios că s-au blocat ușile de la porțile raiului? Este clar, unu dintre ăștia, rezidenții de pe norișori, nemulțumiți de chestii.

➡️ Spaniolii din ANGELUS APATRIDA  cânta despre ce își doresc zilele astea prin peninsulă, o boare de Cold, că a fost jale pe la ei.

➡️ Din țara cantoanelor, fak, zici că sunt super comentatorul Mironică, vine Infinitas cu Mary Crane la voce. O tipă simpatică cu care nu ai vrea să te cerți pe locul de parcare.

➡️ Ar fi păcat să nu fi auzit de greci, sunt prin muzica asta din anii 90, au avut și ceva membri români. Nu mai țin minte perioada dar țin minte că erau și de ai noștri pe acolo. On Thorns I Lay, brothers and sisters. Tzatziki.

➡️ Cum vă spuneam, am făcut click din prima când am auzit melodia celor de la Never Obey Again. Gagcica mișto, chestii moderne, sunt in.

➡️ Băieții ăștia din Chicago fac muzică într-un fel foarte mișto, am ascultat câte ceva de la ei și pot spune sincer că Rotten Mouth nu m-a dezamăgit deloc.

➡️ Videoclip live și Lorna Shore. Este tot ce vroiam să apară pe lista de duminica asta. Sunt un mare admirator al lui Will și al impactului pe care Lorna îl are asupra lumii muzicii extreme. Fac sold out, împing genul ăsta în față și asta nu este puțin lucru.

➡️ Indiferent din ce parte a muzicii rock vii, nu cred că ce cântă April Art nu pune ceva mecanisme interne în mișcare. Nemțoaica este zucker bine.

➡️ Chiar dacă componența Prong a fost la fel de stabilă ca nisipurile mișcătoare, Tommy Victor a reușit de fiecare dată să adune în jurul lui muzicieni de clasă.

➡️ Dacă rockerii ăia bătrâni și buni se tot întreabă de ce există și mai ales de ce le place unora metalcore, trupe ca Invent Animate demonstrează exact de ce. Se mai satură lumea de dragoni, războinici cu sabia mare.

➡️ Humanity’s Last Breath au anul ăsta album nou, Ashen. Nu l-am ascultat încă, de-a lungul timpului suedezii au scos chestii foarte bune și sper că și cu discul din 2023 să fie pe linia care trebuie.

➡️ KATAKLYSM sunt de viață pe scena metalului și au resurse să mai stea destulă vreme. Nu și-au pierdut mojo-ul. Au și album proaspăt, Goliath, al paisprezecelea scos de canadieni. Am ascultat mai mult de jumătate din el și pot să îl recomand iubitorilor de melodeath, fără să clipesc.

➡️ Aici aveți un playlist. Poate băgați o ureche.

Atât pentru azi, duminica viitoare o să aveți din nou muzică nouă, deja am scris o mare parte din material, deci suntem bine.

Al vostru Edel se înclină și vă urează zile senine, umeri de care să vă puteți sprijini și multă fericire. Aveți grijă de voi ca să vă puteți bucura de toți ai voștri. Și ei de voi.

sursa foto: freepik.com