[drumul spre Cercul Polar – ziua 13]

Inițial n-am vrut să scot o vorbă pe subiectul ăsta, dar nu pot să tac. Nu pot să stau așa, cu conștiința încărcată și apăsat de senzația de vinovăție în fiecare zi a acestei călătorii. Nici nu știu cum s-o spun, dar trebuie, că nu pot să mai duc.

Știți voi poza aia în care așezasem sneicșii frumos pe troler, pregătiți de plecare? Ei, după ce-am făcut poza, i-am pus undeva bine, că mai aveam de băgat chestii prin bagaje și-am zis că pe ei îi bag ultimii. Și puși bine au rămas. Mi-am dat seama de asta, și m-am cutremurat tot, când am deschis trolerul la prima cazare.

Vă dați seama ce înseamnă asta? Practic, am ajuns la Nordkapp fără sneicșii mei. Bănene, și io deja îmi imaginam ce fețe uimite or să facă eschimoșii ăia când mă vor vedea plimbându-mă țanțoș pe buza fiordului, doar în sneicși și șosete flaușate:

– Mvai, domnu’, dar de unde ați luat bijuteriile astea? Am și eu unii din piele de morsă, dar nu se compară…

După care le refuzam politicos ofertele de a-i cumpăra contra greutatea lor în smaralde bătute-n platină.

Și-acum, în loc de toate astea, am ajuns în nordul Arctic fără sneicși?

Groaznic, vă spun, mi-e și frică să dau ochii cu ei la întoarcere, așa vinovat mă simt. Pe chestia asta trebuie să-i mai duc vara asta măcar până la greci, că poate mă iartă.

Acum vă las, că azi am de condus vreo 12 ore.

Călătoria la Cercul Polar este motorizată de Autonom, liderul pieței de mobilitate din România.

Companie sută la sută românească, Autonom funcționează printr-o rețea națională unică în 36 de orașe din România, precum și în două orașe din Ungaria. În total, operează o flotă auto de peste 13.ooo de mașini și oferă soluții integrate de mobilitate și finanțare:

➡️ Rent-a-car

➡️ Leasing Operațional

➡️ Produsul Business Green

➡️ Leasing Operațional Echipamente

➡️ Transferuri cu șofer

➡️ Asistență rutieră

➡️ Mașină de înlocuire

➡️ AutoRulate

➡️ Închiriere vehicule comerciale

➡️ Întreținere flotă