Prieteni, care sunteți mai familiarizați cu nordicii ăștia, poate reușiți să mă lămuriți și pe mine cum se plătește vigneta pentru drumurile din Norvegia. Că găsesc câte ceva (da, suprinzător, am și eu internet), dar nu mă prind dacă e corect ce găsesc.

Așadar, înțeleg că pentru plata vignetei în Norvegia este suficient să înregistrezi mașina pe site-ul autopass.no, după care îți vin facturile acasă? Atât și nimic mai mult? Că parcă nu-mi vine să cred că e așa de simplu. Nu există nicio modalitate să plătesc eu dinainte? Că parcă n-aș vrea să se ducă facturile oamenii de la Autonom.

Și dacă tot am deschis discuția pe subiectul ăsta, poate mă ajutați să mă prind dacă pentru Danemarca și Suedia fac bine ce fac. Intru pe eurovignettes.eu, achit ce-mi zic ăia acolo și gata? Știți voi altă modalitate?

Cât despre Finlanda, înțeleg că nu se plătește nimic, e ca la nemți. Zic bine?

Bănene, ce bine a fost ieri c-am avut vignetele plătite online, de acasă, pentru Ungaria, Slovacia și Cehia. N-a mai trebuit să mă opresc pe la tot felul de cașcarabete obscure sau benzinării ca să plătesc, am mers ață.

Așa, revenind, rog specialiștii în țări nordice, de pe aici, să-mi facă un pustiu de bine și să mă lămurească.

Desigur, ați putea să mă întrebați: „dar anul trecut cum ai făcut?”. Și-ați avea dreptate să mă întrebați. Problema e c-am încercat să-mi aduc aminte și efectiv nu mai știu. Anul trecut s-a intâmplat ce s-a întâmplat și mintea mea a luat-o razna, prin urmare cred c-am șters de pe cortex alte amintiri conexe.

Deci? Știe cineva?