O dimineață obișnuită la mine pe balcon. O pisică mănâncă, în timp ce alte două își așteaptă rândul la bobițe (pe una dintre ele n-o vedeți, că se freacă de picioarele mele în timp ce fac poza).

Dincolo de mâncare, să știți că vasul ăla cu apă este extrem de vizitat de când a început canicula. În unele zile îl umplu și de câte două-trei ori.

Nu-mi dau seama cum, probabil pisicile reușesc să comunice cumva între ele, cert este că la vasul ăla am văzut venind mâțe care nu existau în peisaj până zilele astea.

Spre exemplu, pe cea din plan îndepărtat o văd acum doar pentru a doua oară. De-aia nici n-are nume, că încă nu m-am prins dacă va fi musafir permanent sau e doar în trecere cât ține canicula. Spre deosebire de cea care papă bobițe, botezată deja cu numele de Cărbune, și aia pe care n-o vedeți, pe numele ei Rodica.

Altfel, revenind la vasul cu apă, să știți c-am citit cândva un studiu care zicea că animalele fără stăpân mor cel mai adesea de sete, nu de foame. Cu mâncarea se mai descurcă ele, dar apă nu le dă nimeni.

De-aia, dacă iubiți animalele, v-aș sfătui ca în perioada asta, când e atât de cald și nu plouă, să mai lăsați pe la colțurile blocurilor vase cu apă. E imposibil să n-aveți prin casă o caserolă rămasă de pe la înghețată sau mai știu eu ce.

Puneți apă în ea și lăsați-o undeva afară, că s-ar putea să ajutați, fără să știți, niște suflete din astea blănoase.

P.S. În a doua poză o vedeți și pe Rodica.