Mi-a venit ideea să vă întreb asta în momentul în care am intrat în mașină, în Grecia, și pe bord aveam afișată temperatura de 45 de grade. Celsius. Ce-i drept, se întâmpla fix pe la orele prânzului, dar tot a fost pentru prima oară când am văzut la mine în mașină o temperatură cu 4 în față.

Cei care sunteți mai vechi pe-aici știți deja care e relația mea cu frigul. Și că sunt genul ăla care la 30 de grade n-are nici cea mai mică problemă. La 30 de grade nici măcar nu încep să transpir, trebuie să mai urce temperatura măcar cu vreo 3-4 grade, ca să încep să simt un ușor disconfort.

Treabă pe care nici măcar nu mi-o explic, eu fiind născut la final de noiembrie. Păi dacă întrebi orice astrolog amator, o să-ți explice că dacă ești născut iarna iubești frigul și zăpada și alte sărăcii d-astea. Well, eu iubesc frigul un pic mai puțin decât iubesc niște sare pusă pe rană sângerândă.

Cu toate astea, alea 40 de grade care erau zilnic în Grecia au fost prea mult până și pentru mine. Ei bine, atunci, în mașină, pe când așteptam să se mai răcească volanul cât să pot ține și eu mâinile pe el, mi-a venit ideea să vă întreb:

Dacă ați fi puși în situația de a alege între minus 20 de grade și plus 40, ce-ați alege? Și când zic să alegeți, a se înțelege că veți trăi toată viața la temperatura pe care v-ați ales-o acum.

Eu, după o lungă și matură chibzuință, am ales cele 40 de grade. Oricât de cald ar fi, tot e mai bine decât să simt gerul ăla care-ți intră direct în oase.

sursa foto: freepik.com