Salutare tuturor și bine ne-am regăsit! Scriu partea asta luni, pentru că sunt plin de spume din cauză de recomandări ale ălora de la Youtube. Algoritmul Youtube-ului în nemărginita lui grijă pentru lărgirea orizonturilor mele muzicale, mi-a pus pe masă duminică, două albume, al lui Miller, despre care vom face vorbire mai jos și al unui băiat, Tomi Marfă. Băi nene, m-a pus Belzebut și toți frații lui mai mici, să dau play întâi la albumul băiatului cu nume românesc, că tot aveam ceva de robotit și am spus că treaba intră mai bine cu ceva muzică.

Nu știu ce cuvinte pot folosi ca să mă mai publice și omul ăsta, dacă ar fi după mine ar fi extrem de simplu, ar urma un lung șir nesfârșit de înjurături care ar depăși clar frontierele vocabularului existent al limbii române, de aceea mă limitez să descriu actul artistic al domnului Marfă ca fiind similar cu grupurile de whatsapp de mămiki. Grupurile de mămiki, oricare dintre ele, care îți relevă încă din timpul vieții cum o să arate de fapt iadul.

Rugămintea mea fierbinte, poate sunt eu foarte tâmpit și nu apreciez creații de genul, este să vă rupeți câteva minute din prețioasa voastră viață și să ascultați această piesă și să spuneți și opinia după audiție.

News:

🆕 Melissa și Ad Infinitum și cam atât am de spus, de fapt simt nevoia să repet, Melissa. După o perioadă  de declin suedezii de la Scorched Quadrant par să fi revenit cu bune intenții și cu un nou album după treisprezece ani.

🆕 Danezii de la Legion of the Damned încă reușesc să țină destul de bine, steagul sus și oamenii de la Bad words cu un cântec destul de fain. Îmi plac destul de mult americanii de la Hollywood Undead, oamenii sunt buni pe felia lor. Sper să reușesc să trec prin ultimul album al celor de la Sermon, la fel sper să bag și o ureche prin albuml americanilor de la Enforced.

🆕 Simpatică tipa de la Hot Milk, nici cu vocea nu stă foarte rău, făinuț și emo pop-ul lor. Proiectul transfontalier How We End sună extraordinar de bine, sper să îi țină inspirația cât mai mult. Ceva nemți, SCHATTENMANN cu muzică de bere și cârnați.

🆕 Din județul lui Dorothy, Kansas, Lost in this City iar din pădurile Suediei vin călare pe power metal, veteranii de la Bloodbound.

🆕 Închei cu una dintre trupele mele favorite de deathcore, Whitechapel, buni de buni.

Acum începe dansul:

➡️ Martin Miller – Maze Of My Mind (Progresiv) 2023

Să clarificăm lucrurile de la bun început, albumele care apar aici le pun în principal dacă am reușit cumva să le ascult, pe unele dintre ele mai greu, pe altele cu mai multă plăcere și de abia apoi că sper să vă placă și vouă. Dacă nu le pot asculta mai mult de câteva minute și apoi să mă treacă nevoia organică de close subit, indiferent de cât de apreciate sunt de către toți specialiștii de pe mapamond, nu își vor găsi locul aici.

Miller născut Muller, cu umlaut, pe undeva prin Leipzig, profesor de chitară și lider al grupului Martin Miller Band, grup  care presta sesiuni de medley-uri după Toto, Deep Purple, Genesis, a decis că 2023 este anul potrivit să arunce pe piață propria lui viziune muzicală. Pentru secțiunea ritmică a apelat la serviciile lui Sebastian Larsen, bateristul celor de Obsidious, un band cunoscut iubitorilor de death metal progresiv.

Nu știu dacă omul poate fi încadrat doar la progresiv, eu unul parcă am simțit ceva influență Dream Theatre, nu vă luați după mine pentru că progresivul și adiacentele nu sunt în ograda mea sau are și ceva AoR pe acolo.

Surprinzător, am trecut ușor de prima piesă a albumului, Something New, un mastodont de aproape nouă minute, eu având probleme serioase cu piesele lungi din stiluri muzicale pe care le ocolesc cu deosebită grație.

Dacă este să mă întrebați care ar fi cântecul care mi-a plăcut cel mai mult de pe întreg discul, v-aș spune fără ezitare Left Inside.

Au fost patruzeci de minute de muzică care nu mi-a lăsat gustul de timp pierdut, de aceea recomand discul cu destulă încredere că o să vă placă.

Rating: Bun

➡️ ROTTEN SOUND – Apocalypse (Grindcore/Gore) 2023

Pentru fanii Nasum, Gadget și alți balauri din grind/gore, finlandezii de la Rotten Sound livrează de prin 1994, fix marfa de care are nevoie orice activist care se respectă sau orice iubitor de muzică extrem de extremă.

Grindcore-ul, influențat ca stil de genuri ca hardcore punk, crust punk, thrashcore, industrial, death metal, îl apreciez datorită exploziei nebune de energie dar în special datorită activismului agresiv privitor la drepturile omului, egalitate, drepturi pentru animale, ecologie. Marea majoritate a artiștilor care evoluează în formații de gen sunt implicați direct în mișcări militante pentru apărarea sau susținerea a tot felul de drepturi sociale, atitudine foarte mișto spun eu.

Dacă aveți vecini mai nasoi ca domnul Marfă un play la Empowered, la maxim, vă oferă toate calitățile necesare unei piese care poate cimenta noi și durabile relații interumane.

Rating: Foarte bun (album pentru distrus vecini)

➡️  The Nightmares – Seance (Pop Punk) 2023

Oamenii din Țara Galilor au debutat pe 7 aprilie cu primul lor album, unul cu sound proaspăt și încântător de abordabil. Am destule momente când caut muzică care nu mă consumă, acorduri care adunate îmi smulg zâmbete, voci care alungă fâșiile de umbră care se întind peste noi în plină zi.

Cântece ca Cursed sunt ca primăvara aia care nu mai vine, blânde, cu miros și gust de viu, de verde.

Am pus albumul ăsta aici în detrimentul altora, mult mai complexe, care consumau din tine, pentru că vreau să simt adierea aia de primăvară și în muzică, vreau o lipsă de gri sau negru.

Rating: Refreshing

➡️ ELYSION – BRING OUT YOUR DEAD (Gotic/Simfonic Metal) 2023

 De nouă ani Christianna și colegii ei de trupă nu au mai scos nimic așa că am fost luat prin suprindere de notificarea primită de la casa lor de discuri conform căreia trupa din Atena se pregătește de lansarea unui nou album. Am ținut minte, vag, trupa datorită felului în care arată Christianna, a vocii ei pline și naturale care se detașa cumva de avalanșa de trupe de gen care populau genul acum 10-15 ani.

Discul are 10 piese, prima jumătate a albumului este dominată de Crossing Over în timp ce în a doua This Time este regina absolută. Peste fondul de gotic/simfonic au așezat un strat subțire de pop care aduce un plus de melodie pe un album care excela pe partea asta.

Rating: Excelent 

➡️  Ad Infinitum – Chapter III – Downfall (Simfonic Metal) 2023

 Este foarte probabil ca mulți dintre voi deja să fi trecut prin cel de al treilea album al  grupului elevețiano-german. L-am pus aici ca să faceți o comparație între ce au scos Elyson și Ad Infinitum.

Vedeta discului este, fără îndoială, Melissa Bonny care are tot ce îi trebuie ca să atragă atenția, voce clean excelentă, stăpânește excelent partea de harsh vocal și are un fizic absolut delicios.

Pe mine m-au câștigat de când au ieșit cu From Ashes și Eternal Ruins, single-urile care pregăteau intrarea noului lor album.

Mi-am umplut mintea cu niște albume dark de tot, de fapt mi-am încărcat-o și simțeam nevoia de ceva light. Cel scos de Elyson și Ad au fost perfecte pentru dezintoxificarea de care aveam nevoie.

Rating: Excelent

Frați și surori, cam atât pentru duminica asta, Edelweiss se înclină și vă urează să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de ai voștri.

Avem email pentru chestii serioase, [email protected] și canalul de Discord de unde am fost cam absent săptămâna asta, promit să nu se mai întâmple.

sursa foto: freepik.com