Salutare tuturor și bine că ne-am regăsit. O să încep direct, despre o piesă care face valuri de vreo două luni pe internet. Este vorba de Ren, un tânăr galez care timp de 10 ani a fost diagnosticat greșit de nenumărați medici, urmând tratamente care nu aveau nici o tangență cu boala de care suferea cu adevărat. Zece ani de iad, timp în care I-a fost afectată calitatea vieții, speranța de mai bine. Într-un final a fost diagnosticat cu boala Lyme. Zece ani de ani de diagnoză greșită au avut un efect devastator asupra sistemului nervos central.

Vă îndemn, vă implor ascultați Hi Ren, merită fiecare secundă. Ca și întrebare, ați trecut prin așa ceva? Eu da, dar asta este altă poveste, pentru o altă dată.

Astazi, vineri, este ziua fiului meu cel mare așa că totul a fost scris cu accelerația la podea. Este nevoie să lucrez la rutina aia de scris zilnic sau la timp.

Edelweiss News:

🆕 Metalite cu o nouă piesă și cu aceeași tipă foarte mișto la voce.

🆕 Pe oamenii de la Kublai Khan nu îi știam, cântecul este vechi dar sună dope.

🆕 Nu e pe felia mea, însă Buckcherry   este alegerea perfectă  când vrei să torni chestii în tine.

🆕 Sună bine MÉLANCOLIA sunt așa pe suflețelul meu, iar Rise din țara unde este dealul Fuji au curs în urechi frumos.

🆕 Gagica de la BXRRELL m-a păcălit  credeam că o dă și ea pe ceva growling, că mergea, nah prea delicată pentru așa ceva.

🆕 Băi, frumoasă este fata asta de la THE DARK SIDE OF THE MOON și pare talentată bine.

🆕 Absolut strălucitoare Lena de la Infected Rain merită toate laudele din lume, excelentă performeră.

🆕 Mă sperie oarecum că YT îmi recomandă foarte multe formații cu gagici bune la voce, THE HELLFREAKS este bine cu vocea.

🆕 Oamenii de la  Sleeveless Jesus / The Void m-au lăsat nedumerit bine dar a fost nevoie de câteva acorduri de la ChuggaBoom să mă așeze oamenii bine.

Sorin News:

🟩 La recomandările trimise de Sorin în proporție de 98% sunt pământ de flori așa că o să mai bag câte un comentariu, doar așa să pară că sunt viu.

🟩 Niște unii care cântă, par punkeri britanici la pensie, The Damned iar Killing Joke sunt acolo când omu nostru cu recomandările este nostalgic.

🟩 Două piese care merg la băutură multă și deasă, GAMA BOMB & SPIDER STACY și Good Friend.

🟩 Pe emoție sunt cei de la CHAOSEUM, iar Linx sunt demni de atenție datorită vacalistei, nici muzica nu este.

🟩 Unii care sunt antidotul la Zulu, Pupil Slicer ca și cei de la Employed To Serve, ăștia ultimii chiar îmi plac.

🟩 Nu îmi displac nici cei de la Ken Mode însă din toată lista lui VINTERSEA  sunt pe suflețelul meu.

Trecem la muncă.

➡️ The Vagaband – Beautiful World (Gotic Folk/Americana) 2023

Surprise, surprise, my darling motherfuckers ce avem aici este neobișnuit, neașteptat și al naibii de bun. Mi-a plăcut atât de mult ce am auzit chiar de la primul cântec încât am simțit nevoia atavică să dau un search să mă lămuresc care este treaba cu oamenii ăștia.  Eram convins că sunt americani, puteam chiar să pariez pe asta ceva lei, ei bine, nu, sunt englezi sadea.

White Noise este o încântare de la primul la ultimul acord și reușeste chiar după ce ai terminat de ascultat întreg albumul să îți dorești să te întorci la ea. Este cea mai bună piesă de pe un disc, el însuși extrem de bun.

Muzica poate fi simplă și în același timp poate cuprinde atât de multe iar Tiny Ugly World este cea care demonstrează asta din plin.

Sunt puține lucruri pe care le pot reproșa acestui album, marea majoritate lipsite de importanță, sunt însă atât de multe care mă obligă să aplaud în picioare o asemenea demostrație de americana din partea unui band european.

Rating: Foarte bun.

➡️ Frozen Crown – Call of the North (Power Metal) 2023

 Sunt un nene brutal de sincer, aș fi putut să încep cu ceva gen, albumul ăsta a fost un deliciu muzical, o epopee mistică, o experiență de neuitat, o ceva grandios, dar na, nu este deloc așa, am dat o șansă discului doar datorită solistei, Giada Etro  și de chitarista Fabiola „Sheena” Bellomo. Știu, sunt un om slab.

Al doilea motiv ar fi că sunt convins că multora dintre voi o să vă placă ce livrează italienii. Nu vă scot ochii, sper să conștientizați câte sacrificii fac și ce băiat bun sunt, pentru că prezența celor de la Frozen Crown aici, înseamnă o formație de death în minus.

O să continui să fiu sincer cu voi, eu m-am lămurit care este treaba cu discul trupei din Lombardia după ce am vizionat cu o băluță delicată în colțul gurii, Call of the North unde cele două doamne mi-au încântat sufletul bătrân și înghețat. Cum cântau dragele de ele printre munți înzăpeziți și lacuri înghețate.

La Fire in the Sky mi-a plăcut foarte mult intro-ul cu riff-ul chitarei și tempo-ul apăsat al tobei și vocea foarte bună a Giadei.

Nu înțelegeți greșit, recomand album din tot sufletul, știu că este unul care depășește media genului însă eu traversez o perioadă al dracului de tulbure și nu pot aprecia obiectiv muzica oamenilor. După aproape două ascultări pot spune nu mi-a rămas nimic în cap, nimic, băi dar nimic. În mod singur o să revin la el.

Rating: Bun.

➡️ Gorod – The Orb ( Progresiv/Death Metal Tehnic) 2023

Sfat nesolicitat dar gratis, înainte să dați play la album începeți cu Aethra materialul din 2018 al francezilor. The Orb fără Aethra este ca și cum ați începe o masă la un restaurant de fițe cu desertul.

The Orb este o construcție muzicală absolut uimitoare, 40 de minute de diversitate, inventivitate. Riff-urile sunt demențiale și punctează exact pe partea din piesă care trebuie pusă în valoare.

Trebuie să ai mare curaj sau inconștiență să mergi pe drumul pe care au ales să pășească francezii, să crezi că poți îmbina atâtea stiluri într-o construcție unitară. Ei bine, francezilor le-a ieșit extrem de bine. De la un capăt la celălalt este muzică și talent.

The Orb este doar un exemplu de cât de buni sunt oamenii ăștia, cum pot îmblânzi muzica și cum o modelează în formele pe care le consideră potrivite pentru viziunea lor. Un album de metal extrem care transcende genul, unul pe care îl văd sus anul ăsta.

Rating: Foarte bun.

➡️ Kamelot – The Awakening (Simfonic metal) 2023

Legendele powerului metal simfonic din Tampa, Florida au spulberat liniștea fanilor genului atunci când au anunțat că după o pauză de șaizeci de luni or să iasă anul ăsta cu album nou.

Am ascultat albumul vineri în timp ce mă luptam să fac ceva hârtii, ocupație absolut scârboasă dar necesară,  ca și concluzie pot spune că nu l-am închis ca să optez pentru ceva drujbe din alea de ale mele apocaliptice. Se poate spune că este de bine.

Acum vreo două luni am fost pus în gardă de cum ar putea să sune albumul după ce am ascultat single-ul lansat de americani pe YT,  One More Flag In The Ground . Dacă vă așteptați la un potop de laude, ei bine, nu o să vedeți, l-am digerat fără să fac vreo criză majoră de colecist. Bine, este cam greu că nu îl mai am. L-au scos niște doctori răi acum ceva mai mulți ani.

Ca și observație pozitivă, albumul se vede că este făcut de oameni care se ocupă de o viață cu muzica și mi-a plăcut mult intro-ul de la Bloodmoon și cam cu atât am rămas după ce a ajuns la final.

Acum voi nu trebuie să vă luați după mine, știți deja cam ce tip de răgete îmi zguduie urechile, sunt convins că mulți dintre voi vor găsi albumul, și poate pe bună dreptate, excelent.

Rating: Bun.

 Atât pentru astăzi, Edelweiss se înclină și vă urează să aveți grijă de voi ca să puteți avea grijă de ai voștri. Pentru tot felul de gânduri aveți [email protected] și pentru bârfe, schimburi muzicale și planuri viitoare pentru băut bere, https://discord.gg/sd9PFH99.

sursa foto: freepik.com