Probabil ați constatat că au cam dispărut în ultima vreme recomandările de filme și seriale de pe aici. Motivul e unul simplu de înțeles. După ce-am terminat de văzut The Big Bang Theory și sezonul patru din Fauda, efectiv nu am mai avut chef să văd nimic nou. Simțeam că nu intră.

Așa că m-am apucat să revăd chestii. M-am uitat din nou la Shtisel, am văzut iarăși When Heroes Fly, iar acum sunt în plin Seinfeld. După ce-l termin, mă reapuc de Friends.

Dar, pentru că sunt un individ slab, supus greșelii, am cedat totuși tentației de a mă uita la două filme pe care le-au recomandat niște cetățeni de pe internet. Nu de alta, dar sunt un imbecil care nu se mai învață minte odată, fac mereu aceeași greșeală: pun botul la recomandări de filme din partea unor oameni care n-ar trebui să recomande nici măcar hârtie igienică. Mno, aia e, pățăști.

Totuși, pentru că am un suflet incredibil de mare, o să vă fac un pustiu de bine și-o să vă spun care sunt cele două filme pe care TREBUIE să le evitați. Nu, serios, sunteți mai câștigați dacă vă uitați două ore în gol, în loc de oricare dintre filmele astea două.

👉 Old – film, Netflix

Este a nu știu câta oară când asist cum o idee aproape genială este făcută praf și pulbere de execuție. Iar când zic „execuție”, vă rog să mă credeți că absolut tot este greșit în filmul ăsta. Actorii sunt infernal de slabi, replicile sunt îngrozitor de rău scrise, acțiunea este aproape de nivelul „penibil”. Sincer, eu nu înțeleg cum cineva poate băga bani într-un film atât de slab.

O să vă dau spoilere, dar trag nădejde că nu contează, că oricum nu vă veți uita la „Old”. Fiți atenți aici idee: un grup de cetățeni și cetățence ajunge pe o plajă unde timpul trece mult mai repede decât pentru restul oamenilor. Practic, în 24 de ore petrecute acolo, îmbătrânești cu 50 de ani reali. Te-ai dus pe plaja aia fiind un copil de șase ani, te întorci aproape de vârsta pensionării.

Ziceți voi că nu e o idee senzațională? Well, degeaba e, că filmul este de neprivit. Dacă nu mă credeți, n-aveți decât să vă convingeți și singuri. Dați-i un play.

👉 Luther: The Fallen Sun – film, Netflix

Pe cât de mult îmi place mie Idris Elba, pe atât de rău e filmul ăsta. De altfel, pentru Idris Elba i-am și dat play, în mod normal nu m-aș fi uitat la ceva cu titlul ăsta nici mort. Bănene, ce rău joaca toți, ce replici de doi lei, ce acțiune când dezlânată, când dată pe speed, de abia te ții după ea. Pe scurt, rău, rău, rău.

Ah, ba nu, să nu mint. Tipul care joacă rolul negativ, psihopatul, este incredibil de bun. Ăla ține tot filmul în spate, pentru el m-am uitat până la final. Din nefericire, mi-e mult prea lene să caut cum îl cheamă. Lasă că-l găsiți voi dacă arde.

Totuși, trebuie să fiu corect și să-i acord filmului circumstanțe atenuante. Înțeleg că există un serial „Luther”, more or less cu aceeași acțiune și aceleași personaje. Iar filmul ăsta este cumva doar continuarea și finalul serialului.

De-aia există șanse ca pentru cei care au văzut serialul, filmul să aibă mult mai mult sens decât a avut pentru mine. Personal, nu mi se pare corect, atunci când faci un film, îl faci pentru toată lumea, nu doar pentru fanii unui serial, dar, na, cine sunt eu să le spun ce sa facă pe bugetele lor?

Concluzionând: dacă ai urmărit serialul „Luther” încearcă un play și la film. Cine știe, poate pentru tine este ce trebuie. Dacă n-ai urmărit serialul, vezi-ți de treabă, c-o să te enervezi.

👉 MH370: The Plane That Disappeared – Limited Series, Netflix

Hai că nu puteam să închei fără să vă las și ceva care merită văzut. MH370 este indicativul avionului companiei Malaysia Airlines care a dispărut în data de 8 martie 2014. La câteva zeci de minute după decolarea din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, avionul a dispărut de pe radare și nimeni nu l-a mai văzut vreodată. La bord erau 239 de oameni.

Se pare că este unul dintre cele mai mari mistere ale aviației, nimeni nu știe unde a dispărut, nimeni nu știe ce s-a întâmplat, nimeni nu are vreo explicație reală. Există doar niște supoziții mai mult sau mai puțin întemeiate.

E bun documentarul, uitați-vă la el.