Poate ați văzut știrea, dar v-o mai las și eu o dată: ieri, în Constanța, a luat foc un bloc de 10 etaje.

După ce au stins incendiul, pompierii au descoperit și de unde a plecat focul: pe acoperiș fuseseră „amenajate” terase unde se organizau petreceri cu grătare. Și nu numai terase, pe acoperiș mai erau: piscină, șezlonguri, bucătării de vară și grătare. Toate ilegale, desigur. Ei bine, instalațiile improvizate de electricitate, ale uneia dintre terasele amenajat pe bloc, au declanșat incendiul (sursa).

Acestea sunt faptele. Și acum vine ce mă roade pe mine. Câți locatari din blocul ăla credeți că știau foarte bine ce se întâmplă pe acoperișul lor? Vă spun eu câți: TOȚI. Hai să zicem că poate vreo familie mai nou mutată să nu aibă habar, în rest, dacă locuiai în blocul ăla NU AVEAI CUM să nu știi ce se întâmplă pe acoperiș.

Cam câți dintre locatarii care știau că la ei pe acoperiș se fac grătare credeți că au sunat la poliție? Cam câți dintre locatarii care știau ca pe acoperiș au fost construite chestii care nu aveau ce să caute acolo au luat legătura cu autoritățile pentru a le semnala?

Aveți idee câți? Că eu cam intuiesc răspunsul.

Iar dacă greșesc eu și locatarii chiar au semnalat autorităților ce se întâmplă la ei pe bloc, iar autoritățile au făcut ce știu ele cel mai bine, adică au ignorat cu grație, cineva ar cam trebui să facă niște pușcărie. Până una-alta, merg pe supoziția mea: toți din bloc știau, dar nimeni n-a făcut nimic.

P.S. Da, ăsta de mai jos e blocul cu pricina. Imagine din satelit, data: august 2021.