În mod normal eu nu călătoresc când e frig. Pentru mine perioada asta a anului nu există, în materie de făcut planuri pentru plimbat. Sau, mă rog, există dar într-o singură direcție: îmi doresc să pot pleca prin decembrie undeva unde e cald și bine și să mă mai întorc după 1 martie. Dar cum asta va rămâne doar la nivel de deziderat, pot spune liniștit că nu-mi propun să plec nicăieri în lunile de iarnă.

De-aia când a venit invitația celor de la Google, mi-a fost oleacă ciudă. Pe motiv că, ce naiba să faci în Paris la început de februarie? Să stai în hotel și sa te uiți pe geam? Să umbli zgribulit din bistro în bistro? Să te gândești ce romantic te-ai fi plimbat pe malul Senei dacă nu era frig? Bănene, nu puteau sa facă și ei evenimentul măcar prin aprilie sau mai?

După care, brusc, mi-am adus aminte că am mai bine de un an și jumătate de plimbat pe jos prin București (pe orice vreme) plus o lună ianuarie din 2023 de alergat. Păi în condițiile astea mă mai speriau pe mine trei zile de februarie în Paris?

Mi-am dat seama că tot ce am de făcut e să iau la mine echipamentul pe care-l purtam când ieșeam la plimbat de nebun prin București. Ceea ce am și executat. Practic, mi-am luat în bagaj tot echipamentul de alergat pe frig și-l port pe sub hainele civile.

Ce-i drept, mă mișc oleacă mai greuț, cam ca un pinguin așa, dar măcar am reușit să mă plimb ieri ore întregi pe străzi, prin Paris, fără să am vreo treabă cu frigul. Ba chiar, pe la prânz când mai bătea și soarele, simțeam că mor de cald. Dar cum eu trăiesc sub deviza „de frig, poa’ să fie cât de cald”, n-am avut nici cea mai mică problemă cu asta.

Acum, pentru că m-a tot întrebat lumea ce vreme am prins la Paris, o sa vă las exact cum s-a prezentat situația. Noaptea și dimineața minus 4 sau minus 5 grade, iar ziua urca până pe la 4 grade cu plus. Dar cel mai important este că a fost senin și n-a bătut absolut deloc vântul. Dacă ați prins vânt din ăla nasol în Paris, știți exact despre ce vorbesc.

Atât pentru astăzi. Poze n-am prea făcut, că ne-am plimbat doar prin locurile alea pe care le-a cam văzut toată lumea.