Ia fiți atenți aici, că vreau să expun dezbaterii voastre o situație.

Am un prieten care de revelionul ăsta a hotărât să meargă cu nevastă-sa să se răsfețe două zile la un hotel mișto din această țară. Un hotel peste media hotelurilor, prin urmare cu prețurile de rigoare.

Din motive pe care o să le înțelegeți după ce-o să citiți mai jos, n-o să vă dau niciun nume, nici de prieten, nici de hotel, nici de oraș, nici de nimic.

Zis și făcut, s-au dus oamenii să se relaxeze. Doar că, așa cum se întâmplă de obicei pe tărâmurile locuite de urmașii dacilor liberi, degeaba are hotelul multe stele, dacă e deservit tot de oameni.

Așa se face că la fața locului s-au lovit de tot felul de chestii mărunte, dar care te irită teribil, mai ales atunci când plătești bani mulți. Că, na, te aștepți la servicii pe măsura sumei decartate. Iată niște exemple:

👉 Omul meu nu și-a cumpărat și mic-dejun când a rezervat camera. Dar, odată ajunși la hotel, a întrebat la recepție dacă poate opta pentru mic-dejun la fața locului, pe motiv că nu e hotărât încă dacă vrea sau nu. Li s-a spus că nu e nicio problemă, se pot hotărî oricând. Până la urmă, n-au mai vrut mic-dejun, că nu s-au trezit în timp util. Dar, ce să vezi, a fost taxat cu contravaloarea a două mic-dejun-uri.

👉 Li s-a promis parcare gratis pe perioada cazării. Asta fiind în cadrul ofertei speciale de revelion, că în mod normal se plătește parcarea acolo. Li s-a promis degeaba, că le-au taxat parcarea.

👉 Au mers la piscina hotelului și la saună, dar înainte să coboare au sunat la recepție să întrebe dacă primesc prosoape la fața locului sau trebuie să-și ia din cameră. Știți, hotelul ăla e imens, nu era tocmai o plăcere să te trezești că n-ai prosop la piscină și trebuie să mai faci un drum în cameră pentru asta. Li s-a răspuns că nu e cazul să ia din cameră, oaspeții primesc prosoapele direct la piscină sau la saună. N-au primit, a fost nevoie de încă un drum în cameră.

👉 La piscină n-au avut unde să se așeze. Absolut toate șezlongurile erau ocupate cu prosoape lăsate pe ele. Știți sistemul, nu? Își lasă toată lumea prosoape pe șezlonguri, ca să le marcheze ca fiind ocupate. Chestia e că mulți le ocupă doar așa ca să fie siguri că le-au ocupat, nici nu mai dau pe-acolo. Iar tu, care chiar ai vrea să stai la piscină, nu ai unde pentru c-au ocupat ăia tot.

Și mi-a mai povestit încă vreo două-trei din astea, dar le-am uitat. Cum ziceam mai sus, lucruri mărunte, dar care te irită teribil mai ales când ești într-un loc în care n-ar trebui să se întâmple așa ceva.

Daaar, pentru că toate medaliile au și un revers, înainte să elibereze camera, omul meu a dat pe holul hotelului peste un cărucior din ăla pe care-l folosesc cameristele. Cărucior care era plin de prosoape frumoase si curate, dar care era și nesupravegheat.

Deși nu-și propusese asta, pe principiul karma is a bitch, și-a zis că merită să compenseze cumva tot deranjul din cele două zile, așa că s-a autoservit cu două prosoape. Gen, le-a luat acasă. De riscat nu risca nimic, repet, prosoapele erau nesupravegheate, putea să ia și zece dacă voia.

Și-acum vin să vă întreb: considerați că e ok ce-a făcut? Ați fi ales să compensați la fel disconfortul prin care ați trecut cât ați fost cazați acolo?

sursa foto: freepik.com