Ai plecat într-o croazieră pe vapor din ăla mare și mișto. Toate bune și frumoase, până într-o noapte în care vine un uragan hain ce scufundă vaporul cel mare și frumos.

Doar că tu ai noroc și nu mori, te agăți de o saltea gonflabilă și te salvezi. Plutești în derivă ținându-te de ea câteva zile, până când valurile te aruncă pe malul unei insulițe pierdută în mijlocul apelor. De-acum ești naufragiat în toată puterea cuvântului.

După ce-ți vii un picuț în fire, constați cu imensă surprindere și mare bucurie că nu ești singurul care s-a salvat, sunteți doi. Bucuria din ochi și din suflet îți dispare brusc când constați cine este cealaltă persoană. Pentru că, dragul meu, odată cu tine a ajuns pe insulița aia și duamna senator Diana Șoșoacă.

Ușor-ușor accepți crunta realitate și începi să vezi ce poți face ca să te adaptezi la noua ta viață. Nu aveți cu ce pleca de acolo, nici mijloace de comunicare cu exteriorul nu există. După câteva zile îți dai seama că nici șanse să vă găsească cineva nu prea mai sunt.

Inventariezi mental toate filmele cu naufragiați pe care le-ai văzut și toate cărțile pe care le-ai citit, scoți la iveală din adâncurile creierului toate cunoștințele firave de matematică, fizică și bricolaj, ca să te apuci să-ți construiești ceva în care să poți să locuiești.

Ai marele noroc că duamna Șoșoacă avea la ea când a căzut de vapor: două cuțite, un topor, amnar și lampă de gătit pe gaz, 50 de litri de gaz, șase cojoace de lână de oaie pură merinos, plus 63 de cutii cu carne de porc la garniță. Din fericire, a reușit să ajungă la mal ținând strâns la piept toate astea, nu s-a pierdut nimic.

Pe insulă aveți din belșug copaci, liane, și tot ce mai trebuie pentru construit un acoperiș deasupra capului. Așa se face că în scurt timp ești instalat într-o colibă nouă cât se poate de confortabilă în condițiile date. Scuze, sunteți instalați, că doar n-o s-o lași pe-afară pe colega de naufragiu. Plus că ea a venit cu uneltele.

Ei, și-acum vine întrebarea mea: cât timp crezi că o să treacă până îi faci prima propunere de sex romantic pe plajă duamnei Șoșoacă?

Fetelor, ca să nu vă simțiți neglijate azi, pentru voi am și partea a doua. Deși, dacă vreți să răspundeți la întrebarea de mai sus, sunteți invitatele mele, că noi aici încurajăm diversitatea. Dar dacă nu, presupunem că cel care a naufragiat este soțul sau iubitul vostru.

A plecat cu vaporul ăla blestemat, a naufragiat, nu mai știi nimic de el. Când nu vă mai așteptați, vă treziți cu el în pragul ușii ca Tom Hanks ținând coletul ăla de la Fedex în mână. Marinarii de pe o navă care trecea întâmplător prin zonă au observat mișcare pe insulă și uite așa se face că îl aveți din nou acasă. Fericirea este imensă, s-a întors când nu vă mai așteptați și viața voastră reîncepe de unde fusese pusă pe pauză.

Toate bune și frumoase, doar că el mai are momente când privește în gol și se umple de panică. De multe ori are coșmaruri noaptea, plânge în somn și se trezește urlând. Nu știi cum să reacționezi, iar când încerci să vorbiți despre asta, îți zice să-l lași în pace că încă nu e pregătit.

Până într-o seară când stați la povești, iar lui dintr-o dată îi dau lacrimile și-l auzi că spune:

– Dragă, nu mai pot să țin în mine, trebuie să-ți mărturisesc ceva.

– Sigur, spune-mi ce te macină, îl încurajezi blând.

– Știi, acolo, pe insulă, am făcut sex cu Șoșoacă. De două ori…

Simți cum îți crește pulsul:

– De DOUĂ ori???

El dă aprobator din cap:

– Păi, na, am stat acolo șapte ani.

Ei, ce faceți voi fetelor în situația asta?