Eu nu cred în coincidențe, dimpotrivă, eu cred că toate lucrurile se întâmplă cu un scop. Stați că vă zic imediat.

Acum exact 18 zile, când am intrat la metrou să mă duc spre Santiago Bernabeu (Real – Barça, chestii), am verificat cartela de metrou să văd dacă mai am călătorii. Mă rog, spaniolii au doar carduri reîncărcabile, nu cartele, dar astea deja sunt detalii.

Am verificat și am constatat că mai aveam doar una, deci trebuia musai să reîncarc atunci, la dus spre stadion, ca să nu fiu nevoit să fac asta după meci, când aș fi intrat la metrou odată cu zeci de mii de oameni.

Deși mi-ar fi fost de ajuns să reîncarc cu o singură călătorie, că doar de două avem nevoie pentru dus la meci și întors, a doua zi dimineață oricum plecam, nu mai aveam vreo treabă la metroul din Madrid, am ales să reîncarc cardul cu 10 călătorii. Așa, să fie acolo, chiar dacă știam clar că nouă dintre ele nu vor mai fi utilizate niciodată.

Doar că vedeți voi, niciodată să nu zici „niciodată”. Plus că, exact după cum vă spuneam, nu cred în coincidențe, sunt convins că toate lucrurile în viață se întâmplă cu un scop.

Acum, când citiți asta, tocmai am ajuns în fața hotelului la… Madrid. Partea deosebit de tare fiind că, în momentul în care am reîncărcat cardul ăla de metrou, habar nu aveam că cei de la Renault România mă vor invita la Madrid, la lansarea noului Renault Austral. Invitația a venit mult după ce ajunsesem deja acasă, la București. Acum înțelegeți de ce vă spun că nu cred în coincidențe și că toate lucrurile din viața asta se întâmplă cu un scop?

Ce-i drept, șanse să merg cu metroul nu prea există, poate doar dacă mă lasă oamenii ăștia de la Renault sa intru cu mașina lor de-abia lansată în subteran, dar scopul nu era ăsta, nu? Scopul era să mă reîntorc la Madrid, treabă care tocmai s-a întâmplat. De nu mi-oi face eu abonamente la metrou în toate orașele mișto în care mai ajung vreodată…

P.S. Da, da, ăsta din poză e chiar cardul de metrou cu pricina. În spate este, ați ghicit, noul Renault Austral.