Întrebarea zilei de azi este un pic, dar un pic de tot, mai ciudată decât de obicei. Ia fiți atenți aici.

Ești acasă la tine, tocmai te pregătești să mănânci niște salată de vinete FĂRĂ maioneză, când bate cineva la ușă.

Te gândești intrigat: „mă, cine vine la mine așa pe neanunțate, fără să sune înainte?”. Apropo, ați observat că nu mai face nimeni asta? Pe vremuri n-aveai nicio problemă sa te duci direct la om la ușă, acum dacă nu-i scrii înainte să-l anunți că vii, îți ies vorbe că ești ciudat. Plus că nici nu-ți deschide.

Nfine, revenind, îți revii din uimire și te duci să vezi cine e la ușă. Deschizi. În ușă stă un necunoscut care îți spune atât:

– Lasă-mă să intru și n-o să-ți pară rău.

Deși de obicei nu interacționezi cu necunoscuți, ceva din atitudinea lui te face să ai încredere și-l lași să intre. După ce-l întrebi cu ce ocazie pe la tine, afli cu stupoare că este un călător în timp, vine din viitor, mai precis din anul 2067 (io v-am zis că întrebarea zilei e mai ciudată, da’ voi nu și nu, ați insistat să citiți până aici).

Ei, și acum vine fratele vostru cu lovitura de grație. În ciuda îndelungilor tale insistențe și rugăminți (știți că ăștia, călătorii în timp, sunt secretoși și nu vor să zică nimic), omul îți spune clar că nu-ți va răspunde decât la o singură întrebare. Una singură și atât. Deși ai vrea să afli atât de multe, tu poți să întrebi un singur lucru.

Ce alegi să-l întrebi?