Ieri am făcut fix 1323 de kilometri din poarta casei până-n parcarea hotelului din Ljubljana.

Apropo de hotel, am fost extrem de inspirat când l-am ales. E un trei stele decent, curat, cu parcare și la un preț bun, aflat la nici 10 minute de mers pe jos de centru. M-am felicitat când mi-am dat seama cât de inspirat am fost, că inițial am vrut altul, dar l-am luat p-ăsta pentru parcare și pentru distanță mică până-n centru. Ce să mai, am concluzionat încă o dată că mă pricep să le aleg, se vede experiența îndelungată, domnule.

După care am auzit prima ambulanță. Apoi încă una, și încă una, și încă, și încă, și încă, veneau ambulanțele, cu sirena urlând, una după cealaltă și nu se mai terminau Când am ieșit să mănânc, am înțeles și de ce: hotelul este lipit de Spitalul de Urgență din Ljubljana. De la mine de pe geam, văd practic pe holurile spitalului. No fucking joke. Dacă urlă așa toată noaptea, mâine m-am mutat de aici.

Revenind. Ziceam c-am făcut ieri 1323 de kilometri. Partea cea mai interesantă, însă, este că i-am făcut în 12 ore și 25 de minute. Dar m-am oprit doar când am băgat benzină și cât am așteptat în vamă la Nădlac (vreo 30-40 de minute), în rest am condus non-stop.

Săraca Arkana nu înțelegea ce i se întâmplă de nu se mai termină odată drumul. Când am luat-o eu avea făcuți în 8900 de kilometri. În total, tot ce-a mers ea de când a ieșit de pe linia de producție până s-a întâlnit cu mine. Va dați seama cam ce șoc și-a luat când a văzut 1300 dintr-odată?

S-a comportat mișto, mi-a scos un consum mediu de 7,3 litri la sută, în condițiile în care de când m-am urcat în ea am comutat pe modul Sport, ca să știu o treabă. Probabil dacă mergeam pe Confort sau pe Eco, scoteam un consum mediu sub ăștia 7,3 litri, dar ce farmec mai avea? Ah, să nu uit, încă o dată mi-am jurat că nu voi mai cumpără niciodată vreo mașină care să nu aibă cruise control adaptiv. Bărbosul să-i dea sănătate ăluia care a inventat minunăția asta care transformă total mersul pe autostradă.

Știu că nu e nevoie să vă mai spun încă o dată, dar vă dați seama cum ar fi fost să avem autostrăzi în țara asta? Făceam drumul ăsta în 9 ore, sau mai puțin, dacă exista autostradă și pe bucata de la Pitești la Sibiu.

Atât pentru prima zi, că sunt absolut frânt. Dacă vă întrebați cumva, azi avem și Ce mi-a plăcut (la ora 10.00) și Lista lui Edelweis (la ora obișnuită).

P.S. Să știți că vă văd comentariile. Mai bine zis, le citesc. Aseară, înainte să leșin în pat, m-am delectat cu absolut toate. Doar că în zilele când voi fi la volan câte 10-12 ore, nu voi avea cum să vă și răspund. Nu și azi, când mă voi plimba per pedes prin Ljubljana, deci vă răspund în timp real dacă e. Mă rog, mai puțin când voi fi la masă. Pardon, mese.

P.P.S. Mă întreba cineva în comentarii (v-am zis că le-am citit) cum am reușit să găsesc bilet la meci. Well, am emoții mari în această privința. Pentru că pe canalul oficial nu se găseau, nu aveai cum să-ți cumperi, mi-am luat biletul de pe un site (nu vreți să știți cât am dat pe el) care cu asta se ocupă: vinde bilete la diverse evenimente, nu doar sportive. Problema e că de plătit l-am plătit, banii mi i-au luat, dar biletul ar trebui să-mi ajungă după ce le emit cei de la Real. Până la ora asta mi-a ajuns praful de pe tobă. Să sperăm că până la urmă o să-l am, altfel o să văd meciul la televizor.