Copii, că vrem noi sau nu vrem, începutul școlii se apropie cu niște pași atât de mari și de apăsați, că aproape se aude un ușor tropăit dacă asculți cu atenție. Mulțumesc cerului că există comerțul online, altfel perioada asta ar fi fost un coșmar, în viața mea n-am suportat să merg la cumpărături de rechizite, nici când eram copil, nici ca adult.

Motiv pentru care, ce voiam eu să vă spun, mai ales că rechizitele vin și se duc, după cum bine știm cele mai multe dintre ele sunt consumabile. Ba chiar, aș putea spune, sunt mai mult decât consumabile, unele dintre ele zici ce se mănâncă odată cu pachețelul din pauza mare, atât de repede dispar.

Când ți-e lumea mai dragă auzi „nu mai am caiete de matematică” sau „s-au terminat acuarelele”. Moment în care te uiți la calendar și constați cu uimire că școala n-a început decât de două săptămâni. Ai vrea să întrebi „când s-au terminat?’, dar te abții stoic, până la urmă nu e vina copilului. Nfine, nu vă mai povestesc, că știți cu toții despre ce vorbesc.

Totuși, una dintre puținele constante, unul dintre puținele obiecte pe care le cumpărați acum și există șanse destul de bunicele să se mai regăsească „în viață” și la sfârșitul anului școlar sunt ghiozdanele. Pentru că trăim vremuri în care nu mai e cool nici măcar să pronunți cuvântul „ghiozdan”, ele s-au transformat peste noapte în rucsacuri și trollere. Dar indiferent cum se numesc, tot aia fac, îi ajută pe copiii voștri să-și care toate lucrurile necesare unei zi de școală. Că eu, dacă aș avea cum, aș face să dispară măcar jumătate dintre lucrurile astea, e deja altă discuție.

Până una-alta, așa stau lucrurile în prezent, din cauză că sistemul de învățământ este „deosebit” de ancorat în prezentul digitalizat, copiii noștri trebuie să care la școală și câte 6-7 kilograme de obiecte necesare studiului. Știu că există zile în care cară și mai mult, dar o să prefer să nu mă enervez azi, în sfântă zi de joi.

Acestea fiind zise, eu vă mai spun doar că oamenii de Bestmag s-au pregătit cum se cuvine pentru întoarcerea copiilor la școală. Au o campanie de reduceri șmecheră de tot exact la rucsacuri și trollere. Să vă mai spun și că sunt personalizate exact cu eroii cu care v-au împuiat capul? Spiderman, Frozen, Miraculous LadyBug, Disney Princesses, Minnie & Mickey Mouse, Paw Patrol sunt toți prezenți. Sau poate ăia mici sunt fani Minecraft ori Fortnite. Nicio problemă, sunt serviți.

Mai trebuie să știți că găsiți și rucsacuri sau trollere, care sunt mai ușor de transportat, astea fiind aur pentru copiii cu vârste fragede.

În plus, dacă folosiți codul vasilescu10, o să mai aveți un discount suplimentar de 10%, pe lângă reducerile deja existente. Cod valabil până pe 30 septembrie 2022. Nu zic că e un discount uriaș, dar eu merg pe principiul „de ce să-i dau dacă pot să nu?”.

Mno, dacă de scos dintre lucrurile inutile pe care le cară zilnic la școală nu se poate, măcar să le care într-un rucsac sau troller care să fie cool. Atâta lucru putem face și noi pentru ei. Nu de alta, dar eu când eram copil îmi uram ghiozdanul. Și cred că nu numai eu, toți le uram. Pentru că erau insipide și anoste, dar, mai ales, pentru că erau LA FEL.

Dacă ați prins vremurile alea, știți cu siguranță despre ce vorbesc. În comerțul socialist de găseau câteva modele de ghiozdane, toate anoste și impersonale, prin urmare p-alea eram nevoiți să le folosim cu toții. Aș fi dat orice să mă pot duce la școală cu ceva atât de mișto (nu se inventase încă termenul „cool”) cum au oamenii ăștia pe site. În ziua de azi, dacă rucascul sau trollerul e peste medie de cool, o să constatați cu suprindere că și-l ia copilul după el și-n vacanțe (treabă verificată, ale mele exact așa fac), ceea ce nu s-ar fi întâmplat niciodată pe vremea când ghiozdanele erau anoste.

Atât pentru azi, de-aici încolo știți și singuri ce aveți de făcut.

sursa foto: unsplash.com