Oamenii care își doresc să vină rușii sunt de două feluri: plătiți sau pr0ști. Punct. Nu există nicio categorie intermediară. Pentru că nu există nicio explicație logică pentru care ți-ai dori să fii invadat de cineva, cu atât mai puțin de armata condusă destoinic de nen-tu Vladimir.

Despre cei plătiți nu mai are rost să discutăm. Niște jegoși care și-ar vinde și mamele pentru doi lei. Eu, dacă aș fi în poziția să decid în această perioadă tensionată, aș da rapid o lege prin care articolele, emisiunile, manifestările publice sau orice altceva pro invazie rusă să fie considerate atentat la siguranța națională. Să vezi ce rapid n-am mai vedea tot fel de imbecili făcând apologia Maicii Rusii și a lui Putin.

Toți ăștia au o singură placă: cât de măreț conducător și destoinic politician e Putin, nu ca fraierii ăia de occidentali. Băi, ce să zic, chiar e destoinic, dacă a reușit să rămână la conducerea țării ăleia, cu toate că mandatul lui a expirat acum vreo 14 ani. Și da, este și un măreț conducător, n-are cum să nu fie altfel, a dovedit-o din plin când și-a redus la tăcere opoziția: jumătate e moartă, jumătate prin închisori.

Evident, este și un abil negociator extern. Și de ce n-ar fi, când stă cu fundul pe cele mai mari rezerve de gaze și pe cel mai mare arsenal de arme nucleare? În condițiile astea și vânzătorul de la non-stopul de lângă mine ar fi un dibaci negociator internațional. De pe poziții de forță, până și un elev de clasa a cincea ar putea să producă teroare în toată Europa și nu numai.

Altfel, toți analiștii ăștia plătiți ne spun că rușii, ca popor, o duc foarte bine. Lucru dovedit din plin PIB-ul Rusiei pe cap de locuitor, mai mic decât al României. Vi se pare că noi o ducem bine? Well, atunci imaginați-vă cam cum e nivelul de trai prin taigaua rusească.

Cealaltă categorie de oameni, care își doresc să vină rușii, sunt proștii. Sunt cei pe care nu i-a dus capul să facă nimic în viață. Dacă vreți să-i vedeți în toată splendoarea lor, dar să vă și enervați de să vă sară tensiunea, intrați și citiți comentariile de aici. Eu am renunțat la un moment dat, n-am mai avut puterea nici să le șterg, nici să-i banez pe cei care le scriau.

Dar exercițiul de a le citi merită făcut pentru un singur lucru: să constatați că am dreptate. Cu cât IQ-ul comentatorului este mai mic, cu atât o invazie rusă i se pare mai atrăgătoare.

Și pe bună dreptate. N-ai fost în stare să faci nimic cu viața ta și știi extrem de bine că n-o să faci nici de aici înainte. Prin urmare, dacă tu nu poți să faci nimic să crești, să te dezvolți, singura ta speranță de mai bine este să-i aduci pe ceilalți la nivelul tău. Capra vecinului, varianta pe ocupație și dictatură.

Și cum s-ar putea realiza asta mai repede și mai bine, dacă nu venind rușii?

Sunt oamenii pentru care „înainte era mai bine”. Îi știți, nostalgicii care te înjură dacă zici ceva rău despre Ceaușescu și toată perioada aia. Pentru ei, omul care n-a avut nicio problemă sa înfometeze o țară întreagă și să omoare niște zeci de mii de români, este marele patriot si conducător care, citez: „Le-a dat case, le dădea serviciu și le punea o pâine pe masă”. Știți voi, ăia care o să-ți explice cât de mult a construit Ceaușescu. Ei, pentru toți ăștia, ultimii 33 de ani au trecut degeaba, sunt și acum exact unde erau atunci.

Cum să nu se bucure că vin rușii? Ar fi singura lor șansă să n-o ducă alții mai bine.

Acestea fiind zise, o să mă întorc la concluzia din primul paragraf: oamenii care își doresc să vină rușii sunt de două feluri: plătiți sau proști.

Prin urmare, dacă te numeri printre admiratorii lui Putin și abia aștepți să-l vezi pe Volodea cum îți intră în bătătură, dar prin buzunare îți bate vântul, sunt șanse foarte mari să faci parte din a doua categorie. Adică să fii extrem de prost.

În ceea ce mă privește, nu pot decât să mulțumesc Bărbosului că suntem în NATO și în UE. Altfel, acum, la ora asta, ne-ar fi țâțâit fundurile rău de tot.