„O cântăreață din Cehia a murit după ce s-a infectat voluntar cu covid pentru a nu se vaccina”. Nu-mi dau seama ce ar putea defini mai bine această știre dacă nu exact titlul ăsta: cum să mori de covid ca un prost. În cazul de față, ca o proastă.

Pe scurt, femeia a stat pe lângă cei din familie (care aveau covid, dar erau vaccinați) ca să se imunizeze natural, dar mai ales ca să obțină certificatul verde. Ăsta fiind scopul principal pentru ea: să-și recapete viața, ca s-o citez. Mno, aproape i-a ieșit, doar că în loc să fie ăla verde, a fost cel de înmormântare.

Iar fiu-său dă vina pe antivaxeri. Pentru că, nu-i așa, întotdeauna altcineva e de vină.

Având experiența antivaxerilor de la noi, care în majoritatea lor sunt niște semi-anlfabeti sau analfabeți de-a dreptul, am mari îndoieli că antivaxerii din Cehia ar fi niște lumini ale științei. Gen, pot să pariez că și acolo cei mai mulți dintre ei sunt destul de modest utilați la mansardă. Ce spune asta despre tine, dacă tu preferi să te iei după niște oameni care n-au niciun fel de pregătire în domeniu?

Iar asta în condițiile în care vezi cu ochii tăi că bărbatu-tău și fiu-tău s-au vaccinat și nu li s-a întâmplat nimic. Ba mai mult, ambii au făcut covid și-au trecut relaxați peste el datorită vaccinului. Gizăs fuking craist, să mori ca proasta pentru că ai auzit tu de la niște neica nimeni ca vaccinurile nu sunt bune, că oculta, că libertate, că dictatura sanitară și tot restul de căcaturi fără sens pe care probabil le recită și antivaxerii din Cehia. Păi nu era mai bine să vadă cu ochii ei, fiind în viață, care e treaba cu oculta asta, în loc sa se ducă acolo unde nu e nici durere, nici întristare?

Bănene, n-o fi frumos să vorbești urât despre morți, dar unii oameni parcă prea și-o fac cu mâna lor.