Sunt într-o lejeră stare de semi-șoc. Am citit declarația lui nea Jiji despre cazul Novak Djokovic și m-a luat capul.

Băbăieți, dacă până și nea Jiji a înțeles perfect despre ce e vorba, lumea asta se duce naibii, vă spun. Nea Gigi, da? Cel mai dac dintre dacii liberi, Stăpânul Luminii și al Transhumanței, mâna dreaptă a arhanghelului Mihail pe pământ, antivaxxerul suprem l-a făcut praf și pulbere pe sârbul cel mincinos. Iată:

„El are dreptate când spune „Sunt ortodox și nu mă vaccinez”. În general, ortodocșii nu se vaccinează pentru că așa spun Sfinții Părinți. Dar, dacă nu te vaccinezi, nu înseamnă că trebuie să te primească pe tine. E țara lor și fac ce vor. Zic „Nu vreau să te primesc pentru că nu te vaccinezi!”. E legea lor și trebuie să o respecți. Nu trebuie să faci tam-tam. Te duci la ei în țară cu forța pentru că ești tu Djokovic? Eu îl felicit că nu s-a vaccinat, dar pentru prostia asta, tâmpenia asta… Ce cauți la el acasă dacă nu te primește acasă? Ești nebun? Ce să cauți acasă la mine dacă nu te primesc? Așa văd eu.

Bravo lui că e puternic și nu s-a vaccinat, dar asta e rușine. Bă, dacă omul nu te primește acasă, te duci la el în aeroport? Cine crezi că ești? Cine vrei să arați că ești? Nu te primesc la mine acasă, chiar te bag în carantină. Te arestează și te bagă la hotel. Foarte bine i-au făcut. Nu este el liderul lumii libere. Fiecare trebuie să fie la el acasă lider. El să fie liderul lumii libere în Serbia. Și eu pot fi, dar nu la tine în casă.

Sunt solidar și frate cu el, dar dacă are mintea la cap. Sunt mai frate cu el decât cu toată America, Spania sau Italia. Mă împărtășesc cu el, suntem ortodocși. Nu mă interesează de Australia. Dar ce cauți acolo dacă nu vor să te primească acolo? Te-ai născut Australia? Nu. Ești sârb. Stai în banca ta. Sunt reguli în Australia.

Nu mă interesează de Australia. Dar ce cauți acolo dacă nu vor să te primească acolo? Te-ai născut Australia? Nu. Ești sârb. Stai în banca ta. Sunt reguli în Australia.”

Șocant, este? De-aia vă ziceam mai sus că de la oricine mă așteptam să dea declarația asta, dar nu de la întâiul cioban al țării.

Ce-aș putea să mai zic? Nea Jiji e pro Australia, Garcea și Șoșoacă sunt vaccinați, în ritmul ăsta, în curând or să rămână dacii liberi fără faruri călăuzitoare. Nțțț.

Becali anunță următoarea lovitură de la FCSB: ”Va fi spectaculos” pe www.sport.ro