Orice expert serios, în online, social media sau digital, știe și-ți poate demonstra oricând cu o prezentare exhaustivă în powerpoint că blogurile sunt în moarte clinică. Și nu de azi de ieri, blogurile sunt pe moarte încă dinainte să am eu blog, deci de minimum 10 ani. Ceea ce mă face să cred ori că asistăm la, probabil, cea mai lungă agonie din istoria omenirii, ori că experții ăștia se pricep nu glumă.

Dar, ca să vorbim după cum le place experților, adică pe cifre, aveți mai jos printscreen-uri ale statisticilor analytics, pentru acest blog, din ultimii patru ani. Dacă e să te iei după ele, de la un an la altul a existat creștere. Ba chiar, cu toata modestia care mă caracterizează, aș putea spune că a existat creștere semnificativă. Semn că nici în analytics-ul ăsta nu mai poți avea încredere.

Păi cum facem cu agonia, experților? Că patru ani de creștere consecutivă sunt totuși patru ani, nu trei zile, nu e un spike sau o întâmplare. Or, dacă e să mă iau după voi, asta e ca și cum, în plină moarte clinică, te mai dai jos din pat să alergi câțiva kilometri. Zilnic.

Nfine, nu mă băgați în seamă, mă amuz și eu, că dacă mă luam după ce mi-au recomandat experții și niște online guru, aș fi vândut și acum consumabile pentru imprimantă, carduri de memorie și stick-uri usb. Ceea ce n-ar fi fost neapărat ceva rău, doar că nu asta îmi doream de la viața.

Altfel, pe vremea când am înființat acest blog, cele mai citite bloguri, din spațiul carpato-danubiano-pontic, erau două: zoso și arhiblog. Acum sunt trei. 😉

Hai, la mulți ani, să ne citim sănătoși și la anul! 🥂🥂🥂