Am mai spus pe aici, dar o s-o repet cu fiecare ocazie. Când părăsesc teritoriul carpato-danubiano-pontic mă călăuzesc după un principiu care s-a dovedit a nu da greș niciodată: mănânc ce mănâncă și localnicii, beau ce beau și localnicii.
Iar când sunt în Italia, cu atât mai mult nu mă abat niciodată de la el. Am toată încrederea că se pricep oamenii ăștia mai bine decât cel puțin jumătate de Europă, în acest domeniu.
De-aia, azi când ne plimbam un pic pe străzi, să ne acomodăm cu atmosfera din Alghero și să ne dăm seama cam ce-am putea face pe-aici dacă n-avem chef de plajă, când am trecut pe lângă un magazin din ăla mic de cartier n-am stat nicio secundă pe gânduri, practic am smuls din frigider singurul bax de Birra Moretti. Ca să fiu sigur că seara, pe mica terasă de la cazare, vom avea cum să stăm la povești cu câte o bere italiană în față.
Partea mai neplăcută a fost c-a trebuit să car baxul după mine cât ne-am mai plimbat, timp în care s-a mai și încălzit, de-a trebuit sa-l bag din nou la rece când am ajuns acasă. Mă rog, „acasă” adică aici unde stăm.
Vedeți? Întotdeauna în viață există un echilibru, o lege universală a compensației. Voi mă invidiați pe mine că sunt la mare, la soare, în Sardinia. Iar eu vă invidiez pe voi c-aveți la un click distanță eMAG-ul cu ale lui ainșpe feluri de bere pe care le poți comanda și primi direct acasă sau la easybox. C-așa funcționează Universul. 😊
Iar dacă n-aveți musai chef de bere (deși, pe căldura asta nu văd ce altceva ar putea intra) nu e ca și cum ați rămas fără opțiuni, dimpotrivă, găsiți la oamenii ăștia orice vă trece vouă prin cap. În materie de băuturi, desigur.
Eu cred ca e mai câștigat ăla care tre sa pună berea la rece în Sardinia, decât ăla care sta intre betoane și dă click-uri 😁 . Vorba bunica-mii, atâta scârbă să ai, ca tre sa pui berea la rece. Ce, E-mag-ul o livra așa?
Comentariu beton!38
Rece? Dacă livrează rece? 😁
Pai da, rece. Livrează cineva bere rece? 😁
Da’ ce? Genius nu livrează și în Italia? 🤣🤣🤣
Comentariu beton!19
Mi-a fost frică să încerc, că n-am văzut niciun easybox p-aici. Și încă n-am ajuns la nivelul ăla în care-mi comand bere de mai mult de 100 de lei. 🤣
Ichnusa. Unde e Ichnusa? Poza cu ea o asteptam. Ca d-asta avem si noi acilisea..
Șerif, o să te dezamăgesc crunt, dar în materie de bere sunt încă un biet începător. Ce e aia Ichnusa? Că mie îmi sună a răcnet de luptă al vechilor triburi germanice.
Anima sarda, berea Sardiniei. O vei recunoaste usor, are steagul Sardiniei mare pe eticheta. Si pe langa asta, e si buna 🙂
Comentariu beton!17
Aaa. Deci știu după ce mă voi uita azi. Mulțumesc. Revin cu poze.
Musai Ichnusa, e superbă!
Da’ săracii ăia nu mănâncă ciolan cu fasole și nu au nici bere la pet de 2,5, așa că…😉
Bănene, ce poftă de fasole cu ciolan mi-ai făcut…
Nu e nimic deosebit cu ciolanul ăsta, este doar o mâncare pe care o consumă localnicii de pe-aici😉
1. S-avem pardon. Exista si de trei kile. Aia de 2,5 o beau rafinatii.
2. Sta-ti-ar ciolanu-n gat!
Pentru mine, raiul berii e in Belgia.
Au aia de-a sortimente de bere, de le pierzi sirul. Si au multe beri din alea artizanale care-ti aduc papilele intr-o stare de zen extrem.
Bine…singura problema a berii belgiene e cantitatea; numai sticle de 330 ml. Parca ai bea cu lingurita. Daca intelegi ce vreau sa spun.
Comentariu beton!29
Păi ia și tu mai multe o dată. Ca să nu mai faci atâtea drumuri la magazin. 😛
Când zici bere, zici Cehia. Belgia e și ea în top, dar cehii au și halbe de 1 litru ! 🙂
Avantajul berii la sticlă de 0.33 în fața celorlalte este că nu apucă să se încălzească până o dai pe gât.
Comentariu beton!17
@Ananas: fără supărare, dar „cai” de 1 litru găsești și la Brașov,. Restaurantul se cheamă”Poftă sau foame”. Iar berea e chiar bună. Și nu, nu e „Tuborg”. Că unii uamini răi zic cum că ăia n-ar fi bere.
Comentariu beton!14
păi, Victore, nu e bere, e reper pe centura bucurești…
De-aia imi plac mie baietii astia de la Bira Moretti. La noi vand bere la 0,66. Bine, primii au fost tuborgii, da’ Tuborgul…
bah, ma scuzati ca va zic, dar se vede ce calitate de cacat avem „pe romania” cand analizezi calitatea unei beri dupa marimea sticlei. Plm, romanii avem cea mai buna bere ca e si la 3l
berea la 033 e perfecta. Nu apuca sa se raceasca, nu apuca sa se trezeasca. Ti-e sete, ia dracu 3 deodata.
Neața și vacanță tihnită acoloșa, că n-am avut timp să vă urez ieri.
Dacă ești iubitor de bere e musai să încerci berea lor locală Ichnusa. Bună bună.
Îți las aici reclama frumoasă de la tv.
https://youtu.be/CLo5QYn2RLk
Azi mă duc s-o caut. Că văd că tot zice lumea de ea.
Hai bea bere, nu mai sta
Chiar de ești pă Italea 😅
De vrem bere comandăm,
Din eMAG ne aprovizionăm
Și cu blog o savurăm🤪
De vrem și cu vreo 3 mici
Ne vaccinăm la mitici 🤭
Comentariu beton!21
:)))))))))))))))))))))))))))))))
De la o „dietă” de 5-8 beri pe zi, am trecut la 5-8 beri băute în ultimile 2 luni, din motiv de centenar al kilogramelor. Acum mă hidratez cu șpriț, visez la cartofi prăjiți și dulciuri ca la o vacanță exotică, dar am si cu 9kg mai puțin 🙂
Comentariu beton!23
Wow! Bravo, șerif!
Ah, ce bine că nu beau bere! Nu sunt invidioasă că tu o bei în Sardinia!
Iată. Încă o dovadă că așa funcționează Universul. 🤣
Sorry, dar prefer de o mie de ori o bere savurată pe plajă, după ce ies ca o inefabilă Afrodită din spuma mării..Mediterane sau Egee ❤
Mămăliga ta Univers! Trebuie să aștept până la sfârșitul lui august 😣
Hai că nu mai e mult, iulie e aproape gata.
Berea Ichnusa, plimbare cu vaporas pana la Grotta di Nettuno sau inchiriat bicicleta din Alghero si plimbare pana in Fertilia, acolo mancat ceva bun, de acolo se face o pista de biciclete spre centrul insulei. Pe drum, pana in Fertilia sunt niste plaje ascunse, mai putin populate.
Vacanta faina 🙂
Uite ca ai reusit sa ma enervezi. Am comandat cu Tazz, si apoi am citit articolul. Daca citeam inainte sa dau comanda, faceam o comanda separata numai pentru bere 😀
Au avut odată o super oferta cu 24 de beri corona pe la 99 ron (25% reducere la alcoale), dar nu mi-a mers comanda si a doua zi asteptam berile fara sa stiu ca am uitat sa dau send :D, Iar a doua zis cand mi-am dat seama, nu mai era oferta…
Băi, lasă universul că îl ai lângă tine. Plus că dacă mai insiști mult cu bere, vei fi îngropat definitiv pe o plajă în Alghero. Deci, ia un Cannonau, Chinotto pt nărăvașe și priviți apusul și/sau răsăritul.
Sfat de la oameni ce lucrează pe acolo: „Niciodată, dar niciodată nu poza localnicii”. Mai ales pe ăi batrâni. Nu se ştie din ce Marie sau Famiglie au făcut parte.
Păi io nu fotografiez oameni fără consimțământul lor. 😉
Alo, Emagu’, vreț sa bagaț si niste bere Silva Pale Ale? Da, da, stiu, aia nu bere😀, e suc sub acoperire, dar mie imi place.
Am tras si eu azi un concediu prin camara casei la smotruit de mama mama, am gasit de toate, merinde de la localnici, beri uitate prin toate rafturile, si nisip mult…ăăăăă,praf mult. Sa iti fie de bine runda 2 , Mihaie.
și dacă băgaț silva d’aia, nu puneț și niște pilsner urquell, să are șî gura mea, vara?
da răpidi, cî pi douștreiaugust mă trec pi Șumensko, la frații bulgari…
Sunt nervoasă pe Univers, nici să n-aud! Am tot vrut și eu in ultima perioadă pepene galben cu înghețată la povestile de seară, dar (Universul, cine altcineva?) mi-a tot scos în cale pepeni necopți. Din fericire, pepenii necopți au gust bun, de castravete. Partea nasoală e că, în afara sezonului pepenilor, va fi de-acum foarte dificil de ales între castraveți cu miere sau castraveți cu înghețată. Mama lui de Univers, cum complică uneori lucruri atât de simple!
Comentariu beton!16
dacă-i d’ăla verde, faci un prosciutto/melone…mniam-mniam; numa’ că berea-n context nu se pupă, trebe un prosecco
Eu sunt acum in Cracovia. Sa vedeti aici cate beri si radlere din toate fructele posibile
Cand o sa bage bere Kozel din aia neagra atunci o să beau și eu bere pe comandă. Până atunci o ardem normal pe Ciucaș
da bere nu ai bea si tu…
Sunt pe telefon, că-ți lăsam poză cu Ichnusa. 😉