Pe la sfârșitul lui aprilie (care, apropo, a fost a doua cea mai friguroasă lună aprilie de când există măsurători meteo în România) am văzut un reportaj despre cum va fi vremea în luna mai. Știți, io sunt pasionat cu vremea, cu prognozele, cu astea. Ei, și-au spus clar oamenii ăia în reportaj că nici luna mai nu va fi deosebit de călduroasă, ba chiar foarte imprevizibilă și capricioasă, cu ploi și cu scăderi de temperatură sub nivelul mediei din această perioadă.

În schimb, specialiștii în meteorologie își manifestau o vădită îngrijorare pentru finalul lunii, mai precis pentru ultimele 5-7 zile, când, dintr-o dată, temperaturile urmau să crească brusc și să treacă în extrema cealaltă. Pe scurt, oamenii erau foarte îngrijorați pentru finalul lunii mai care se anunța cu valori ale temperaturilor spre caniculă.

Bănene, abia acum, când a venit sfârșitul lunii, le înțeleg cu adevărat îngrijorarea. C-am ieșit azi de câteva ori pe balcon să fumez și efectiv mi-au înghețat mucii de fiecare dată de la atâta caniculă.