Nu știu dacă sunteți la curent cu știrea asta:

137 de români care veneau din Spania, îmbarcați în două autocare, au fost reținuți în Franța după ce autoritățile au descoperit că aveau teste Covid falsificate.

Francezii și spaniolii au reușit destructurarea unei rețele care falsifica testele PCR pentru românii care circulă cu autocarul pe ruta România – Spania și retur. Așa s-a ajuns la ocupanții celor două autocare: 4 șoferi și 133 de călători. Dintre cei dați jos în Franța, Poliția Națională i-a arestat pe cei 4 șoferi și pe unul dintre pasageri.

Nici măcar unul singur dintre călători nu era vaccinat sau cu test Covid făcut cinstit.

Unu. Mă depășește de ce nu i-au arestat pe toți. Celorlalți 132 de pasageri li se dăduseră certificate false cu forța sau cum?

Doi. Pur și simplu nu înțeleg de ce pentru chestiile de genul ăsta nu se face direct pârnaie. Fals și uz de fals plus zădărnicirea combaterii bolilor. Dacă nu există lege, trebuie făcută în regim de urgență, pentru că altfel asta cu falsificarea testelor și adeverințelor de vaccinare riscă să devină o adevărată industrie. De-aia consecințele ar trebui să fie la fel sau chiar mai drastice decât în cazul falsificării de bani: direct închisoare.

Trei. Eu pot să înțeleg multe chestii. Pot să înțeleg că nu vrei să te vaccinezi, din motivele tale, indiferent care ar fi ele, că ești conspiraționist sau doar un simplu imbecil. Și nu, nu vorbesc aici despre cei care nu se pot vaccina din motive medicale, că ăia sunt un procent insignifiant. Pot să pun pariu pe orice că niciunul din autocarul ăla n-avea probleme de genul. Dar dacă tot nu vrei să scăpăm odată de mizeria asta care ține blocată o planetă întreagă de mai bine de un an, asumă-ți în plm și fă-o corect.

Fii conspiraționist, antivaxxer sau imbecil până la capăt, fă teste PCR pe bune, arată-ne că boala nu există, că uite, tu lingi barele de prin metrouri și nu te speli pe mâini cu săptămânile, dar n-ai nici pe dracu. Și, jbam, trântește-ne un test PCR făcut pe bune ca să ne arăți cum ne manipulează oculta pe noi, oile.

Dar nu, voi sunteți doar niște lași, proști, mincinoși și fricoși. Sunteți exact genul de oameni care așteaptă să facă alții pentru voi, iar până fac alții, n-aveți nicio problemă să mințiți, să furați, să înșelați și să dați în cap ca să vă atingeți scopurile. Mi-e silă de voi.