În Brazilia, decesele zilnice cauzate de covid au ajuns la nivel de dezastru biologic (doar în ultimele 24 de ore au murit peste 4000 de oameni), iar președintelui Bolsonaro i se cam fâlfâie glorios de toate astea. Omul nu e pe felia lui, nu prea crede în covidul ăsta, a cerut în instanță anularea restricțiilor din statele care au adoptat restricții specifice, gen carantină.

Acesta fiind contextul național, în Sao Paolo cartelurile crimei organizate au hotărât că e momentul să se ocupe singure de problemă, că așa nu mai ține vrăjeala. Mai precis, au hotărât că, dacă altfel nu se poate, se ocupă ele de respectarea carantinei, restricțiilor de ieșit din casă și party-urile ilegale.

Prin urmare, tocmai am văzut la știri, un băiat care trăgea cu kalashnikovul pe stradă, să îndemne cetățenii care o lălăiau aiurea pe stradă să grăbească un pic pasul. Deși trăgea în sus, în aer, părea că e destul de convingător în demersul lui. După care am văzut și niște imagini de la un party ilegal, party de unde participanții se grăbeau foarte tare să elibereze zona, după ce au apărut la fața locului niște cetățeni interlopi care au intrat hotărâți în incintă și-au început să împartă cu generozitate șpițuri în cur.

Și mă gândeam, domnilor guvernanți, că poate asta ar fi soluția câștigătoare și la noi. Și-așa țineți clanurile alea de interlopi în spate de atâta amar de vreme. Dacă voi tot n-aveți ouă să faceți ceva, rugați-i pe băieții cu caziere scrise pe câte cinci-șase coli A4, față-verso, să vă ajute. Să vedeți cât de rapid se golește Nuba după primele trei șpițuri în cur.