Pentru că zilele astea s-a cam făcut un an de când viețile noastre au luat-o pe un drum pe care nu și-l dorea nimeni, am și eu o curiozitate. De fapt, mai multe.

În anul ăsta, am trecut cu toții prin trei faze. De la „e doar o gripă” s-a ajuns la vestita „știi tu pe cineva bolnav de covid?”, după care, pe măsură ce treceau lunile, întrebarea asta tâmpită s-a cam transformat în concluzie: nu mai există nimeni care să nu cunoască pe cineva care a trecut prin experiența covid.

Și voiam să vă întreb cum sunteți, cum s-a simțit anul ăsta la voi?

Ați avut covid voi sau cei apropiați vouă?

Ați pierdut pe cineva apropiat din cauza virusului? Și când întreb asta, nu mă refer numai la rude. Că tot o pierdere ar fi și un prieten bun, de exemplu.

Cum sunteți cu joburile? Totul ok? Se resimte ceva?

Copiii sunt bine? Mai rezistă?

Există cineva printre voi care are probleme? Probleme la care am putea să dăm și noi, cei care ne-am adunat aici, o mână de ajutor? Dacă da, shoot, că poate reușim să facem ceva.

Mi-ar plăcea, dacă au curajul, să scrie și cei cu care m-am/ne-am contrazis pe-aici anul ăsta. Vă știți voi, toți cei care ați sărit de fund în sus ori de câte ori am scris despre virus, pandemie, măști, dezinfectare, restricții, ocultă, conspirații, vaccinuri. Voi sunteți ok?

Uite, chiar acum când scriam, mi-a venit o idee. Vă promit ceva, cu pandemie sau nu, o să fac chestia asta o dată pe an. O să fac un fel de recensământ al comunității de aici. Dar fără nimic legat de blog, doar ca să spuneți cum vă e, să ziceți dacă aveți nevoie de ceva, din astea. Că până la urmă, de-a lungul timpului, cei de-aici au contribuit la o grămadă de cauze, de ce nu am ajuta si pe cineva dintre noi?

Și-acum, hai să vă aud cum sunteți după anul ăsta de pandemie.