LATER EDIT

S-a strigat Bingo: am executat tragerea la sorți. Tragere în urma căreia avem un câștigător pe care o să-l rog să mă contacteze, la adresa de email a blogului, cât poate el de repede. Este vorba despre cetățeanul care se semnează cu numele de Marius M. Și cică să nu crezi în Dragobete. 🙂

Celorlalți le mulțumesc pentru participare. Dar țineți aproape, am io așa o bănuială că săptămâna asta mai urmează un concurs cu premii mișto. Mi-a șoptit o păsărică. 😛

Fiți atenți aici, că azi o sa vă povestesc despre una dintre cele mai mari invenții de la apariția focului încoace.

Cred că e mai bine de o lună de atunci, cert este că într-o bună zi m-a sunat curierul să cobor că am un colet. Mă rog, nu era pentru mine, era pentru Mara, dar pentru că sunt un gentleman desăvârșit, am consemn cu băiatul să mă sune doar pe mine, ca să n-o deranjăm pe stăpâna inimii mele pentru orice nimic d-ăsta.

Cobor, iau coletul, mă întorc în casă, îl deschid. Și ce să vezi, un grătar din ăla electric în toata splendoarea lui. Fără să știu, fără să fiu anunțat de nimic, lucrat într-un mod samavolnic pe la spate, distinsa fashionistă își comandase online chestiunea asta.

Am protestat vehement. Nu pentru achiziția în sine (a fost isteață, l-a comandat din banii ei, nu din banii noștri), ci pentru că vasta mea experiență de viață îmi demonstrase cu vârf și îndesat că grill-urile astea electrice sunt niște chestii semi-inutile, niște obiecte pe care se va așterne lejer praful după ce le folosești de câteva ori și constați că nimic din ce faci la ele nu are gustul ĂLA de grătar.

Dar toate protestele mele au ținut până în ziua în care eram în criză mare de timp, trebuia să mănânc ceva că simțeam că-mi explodează capul de foame, grătarul normal era în mașina de spălat vase, prin urmare singura mea opțiune viabilă ar fi fost să-mi fac repede o friptură la grill-ul electric. Ceea ce, pe ascuns așa, ca să nu mă vadă nimeni cum îmi calc principiile în picioare, am și executat: mi-am băgat repede o ceafă de mânzat la făcut.

Când a fost gata și-am luat prima îmbucătură, mi-am dat seama ca totuși cineva acolo sus mă iubește: practic tocmai reușisem să-mi fac cea mai bună friptură de vită din viața mea. Și nu glumesc deloc.

De-aia m-am hotărât să vă povestesc despre Optigrill-ul ăsta Tefal, pentru că de la momentul ăla l-am folosit la greu și este tare, foarte tare. Așa c-o să vă fac un scurt review bazat strict pe experiența mea personală cu acest device care mă ajută în mod direct să-mi recapăt greutatea dinainte pandemie (dar despre acest subiect vom povesti peste vreo două-trei luni).

Așadar, să purcedem:

➡️ N-am mai văzut fum în casă. Ce grătarul clasic, poți sa fii tu ăl mai șmecher bucătar, că fum în casă tot faci. N-ai cum altfel. După fiecare friptură pornea purificatorul de aer de ziceai că am trecut printr-o furtună de nisip, nu c-am făcut un amărât de grătar. Well, cu ăsta văd că se poate și fără fum.

➡️ E smart. Are o grămadă de presetări și programe, poți să fii tu bâtă în bucătărie, apeși pe butoanele alea și e imposibil să nu scoți un grătar, de la decent în sus, fie el și din pulpă de struț bătrân. Adepții procrastinării, printre care cu modestie mă număr și eu, vor aprecia la justa ei valoare treaba asta cu programele presetate.

Uite, ca să înțelegeți exact despre ce vorbesc o să vă povestesc cum se întâmplă lucrurile în cazul grătarului de vită. Selectezi programul „vită” (e simplu chiar dacă nu știi să citești, că-ți apare o vacă pe ecran), după care Optigrilull face totul în locul tău. Te anunță când a ajuns la temperatura la care poți să bagi carnea. După ce bagi carnea, calculează grosimea feliei ca să afle cât trebuie s-o țină. Pe măsură ce se prăjește carnea, te trage de mânecă printr-un semnal sonor ca să te întrebe cum o vrei „mai puțin făcută”, „mediu” sau „bine făcută”. Băi, e genial, vă spun. Până și-un copil de clasa a treia poate să obțină un rezultat de la decent in sus.

➡️ Știți voi momentul ăla când te-ai luat cu altceva și-ai uitat friptura pe foc un pic mai mult decât trebuia? Fix cât să se ardă, gen. Și n-ai ce face, o mănânci așa arsă, că ori ți-e lene s-o iei de la capăt, ori era ultima bucată de carne din frigider. Ei bine, problema asta nu mai există, că te avertizează sonor Optigrill-ul când e gata friptura. N-ai cum sa nu-l auzi nici dacă ești în camera cealaltă și te uiți la meci cu sonorul la maximum.

➡️ În funcție de cât de des v-ați mai prins degetele prin vreo bucătărie, cu siguranță știți ca după plăcerea mâncatului urmează și suferința spălatului. De vase. Bănene, nu știu cum e la voi, dar să speli un grătar clasic e o chestie care uneori devine foarte neplăcută. În funcție de materialul din care e făcut, ajungi inclusiv să-l pui un pic la înmuiat înainte să-l bagi la spălat. Iar dacă speli de mână… nici nu mai vreau sa zic. Acest neajuns dispare complet la Tefal Optigrill. Suprafețele care intră în contact cu carnea, sau cu ce ați preparat voi în el, se scot printr-o simplă apăsare de buton și spală la fel de ușor și de mână și la mașină. Nu știu de ce, dar nu se lipește nimic de ele nici de-al naiba.

➡️ Dar una dintre cele mai tari găselnițe este faptul că are un recipient special în care se scurge grăsimea. Da, grăsimea aia care pe grătarul clasic nu se scurge nicăieri, doar îmbibă carnea și sfârâie în timp ce produce fumul despre care ziceam mai sus. Grăsimea aia este extrem de multă chiar si în cazul cărnii de vită, te uiți la ea cum se scurge, iar la final nu-ți vine să crezi câtă s-a adunat în recipientul ăla

➡️ Evident, poți să faci o grămadă de alte lucruri cu el. De altfel, cred că este de departe cel mai folosit instrument de la noi din bucătărie. Facem pește, facem ardei gras sau ciuperci, la greu. S-a executat cel mai șmecher crispy bacon pe care l-am mâncat în viața mea. Iar sandvișurile sau burgerii sunt la ordinea zilei, doar că pentru ceilalți membri ai familiei, ăia care nu trebuie să slăbească.

➡️ Era cât pe ce să uit să vă mai spun ceva foarte important. Optigrill-ul ăsta are și o tavă pentru coacere. Chestie care s-ar putea să te lase complet rece, așa cum m-a lăsat si pe mine inițial. După care am aflat că dacă ai tava asta poți executa rapid de tot pizza, lasagna sau chiar prăjituri, pentru 3-4 persoane, fără să mai fie nevoie să dau drumul la cuptor sau aragaz. Prin urmare, acum când citiți asta, deja aștept să ni se livreze și tava pentru coacere. Șmecheria e că, acum când vorbim, tava asta nu se mai comandă separat, ea vine automat cu tot cu grill-ul.

Dar partea cea mai tare din toată povestea de azi vine abia acum: vă fac cadou minunăția asta cu care tocmai v-am împuiat capul. Ho, nu săriți, că nu vi-l fac cadou pe-al meu de acasă, vă dau unul la fel, dar nou-nouț, în țiplă.

Dacă vreți să-l luați, tot ce aveți de făcut este să intrați pe site-ul Flanco și să-mi dați o idee șmecheră de ceva ce-aș putea să-i fac cadou Marei de Dragobete. Daaar în același timp aș vrea să pot folosi și eu ceva-ul ăla, fix pe sistemul brevetat cu atâta succes de ea. Ca să nu mă trezesc cu sugestii de cadouri în valoare de mii de lei, că încă nu mi-au intrat banii de la prințul ăla nigerian, zic să ne limităm la un buget de câteva sute de lei. Maximum 1000, dar la banii ăștia sper să fie ceva de-ți stă mintea-n loc. 😊

Voi îmi dați sugestiile pentru cadou, iar eu fac fix de Dragobete, pe 24 februarie, tragerea la sorți cu norocosul sau norocoasa câștigătoare a una bucată Optigrill Tefal.

Ca premiu de consolare pentru cei mai puțin norocoși, dacă vreți să vă luați și voi minunăția asta, folosiți cu încredere codul MIHAIV10. O să aveți automat un discount suplimentar de 10%, peste reducerea deja existentă de 41%. Prin urmare, până pe 23 februarie inclusiv, vi-l cumpărați cu un discount total de aproape 50%, cu tot cu tavă de coacere. Având în vedere că-i luați, nu-i dați, zic că nu sună rău deloc.

Și-acum hai să vedem ce să-mi cumpăr eu, dar să pară un cadou minunat pentru stăpâna inimii mele.

Sursa foto: shutterstock