Înțeleg c-ar exista o tradiție referitoare la colindul Kiss Fm. Gen, în fiecare an, în decembrie, scot oamenii ăia de pe-acolo un colind. O fi, nu știu, nu cunosc, cred că mi-a scăpat în anii anteriori și acum mi-a fost lene să caut. Băi, dar în ceea ce privește „colindul” de anul ăsta, ar fi putut liniștiți să nu-l scoată. C-am avut destule probleme, ca să mai putem duce și așa ceva.

Nfine, trecând peste calitatea actului muzical (îl ascultați pe răspunderea voastră), două lucruri m-au nedumerit profund la versurile acestei producții deosebite:

Unu. Mă uitam la cetățenii ăia care cântă, vreo câțiva apar pe faimoasa listă a artiștilor care voiau ajutoare de la stat. Și mă gândeam, cam cât de ipocrit poți să fii să ceri ajutor de la guvern, după care să apari în clipul ăsta unde faci mișto de ăia la care te-ai milogit și de toate măsurile lor? Cam cât?

Și doi. Kiss Fm apare pe lista instituțiilor media care nu numai că au cerut, dar au și primit finanțare de la guvern (nu mult, un mizilic de un milion de euro, dar orișcât), după care promovează colindul ăsta. Știți, poporul român, în nemărginita lui înțelepciune, are chiar o vorbă pentru asta: și futut și cu banii luați. În cazul de față, a fost bun milionul de euro, dar acum ia mai duceți-vă și-n pln.

Mda, cam asta am vrut să vă spun. Acum puteți să dați play colindului, dar nu răspund pentru consecințe.