Toate teoriile conspirației au un scop, o finalitate, un ceva al lor. Spre exemplu, cei care cred că big pharma vrea să ne omoare sunt convinși că marile companii farmaceutice au ca scop decimarea populației de pe Terra și cu asta basta. Nimic n-o să-i convingă că nu e așa, nici măcar faptul c-am ajuns să fim aproape opt miliarde sau că speranța de viață a crescut binișor în ultima sută de ani.

Sau cei care NU cred în aselenizare. Și ăștia au o explicație. Americanii erau înspaimântați de avansul pe care-l luaseră rușii în treaba asta cu mersul in spațiu, așa c-au pus repede la cale înscenarea cu aselenizarea ca să termine odată cu povestea asta. Poți sa le zici ceva? Că nu poți.

Nu-i contrazic nici pe cei care sunt convinși că pe Prințesa Diana au omorât-o exact când se hotărâse să spună omenirii că Regina Angliei e reptilian. Pe bune acum, voi, în locul ocultei mondiale, ați fi lăsat-o în viață? Ca să nu mai zic că a bătrână cam seamănă a anunnaki, de ce să mint.

Sau dacopații. Dacopații macar sunt patrioți adevărați, convinși că pe meleagurile carpato-danubiano-pontice a fost creat miezul din dodoașca Universului. Păi să nu-ți vină să-i pupi pe cap când vezi atâta optimism? Că numai un optimist incurabil ar putea să creadă că dacii liberi construiau tunele pe sub Bucegi acum câteva mii de ani, în timp ce vajnicii lor urmași nu sunt în stare să facă o autostradă, bă, una singură.

Înțelgeți? Toți ăștia care cred în poveștile de mai sus, și în multe altele de același gen, o fac pentru că până la urmă există și un scop sau un mobil al conspirației respective. Și acum apare nedumerirea mea: care e acest scop în cazul conspirațiilor legate de pandemie? În ce crezi tu, conspiraționist pandemic cu sufletul liber, atunci când te dai cu fundul de pământ pe motiv că ”ăștia vor să dea legi să ne țină în case ca să crape economia”? Sau când urli ”vor să ne oblige să purtăm măști ca să ne controleze mai ușor, ne vor supuși”?

În zona de ”vor să ne omoare cu antenele 5G și computerul cuantic” nici nu mă mai duc, că aia nu mai e teoria conspirației, ci prostie în stare pură. Niciun conspiraționist serios, din ăla care a trecut totuși prin niște școli, nu crede în mizeriile astea pentru analfabeți.

Deci? Are cineva vreo explicație ca să înțeleg și eu o dată pentru totdeauna cum stau lucrurile?

Uite, de când cu pandemia asta au mai apărut pe-aici niște spirite libere care au renunțat să-și mai expună opiniile după ce și-au luat cartonașe roșii peste cartonașe roșii. Azi aveți liber la argumentat. Dacă mai sunteți pe aici, o să vă rog frumos să-mi explicați și mie, dar așa ca la proști, cine și ce are de câștigat de pe urma măsurilor pentru stoparea pandemiei.

Și nu mă refer la ăștia care sunt la guvernare în România, că la ăștia mi-e clar că profită de contractele atribuite în mod direct, ca să mai fure cât mai pot. Eu vreau să știu ce are de câștigat oculta mondială, vreau să știu cu ce îl încălzește pe Bill Gates, vreau să aflu care sunt avantajele marilor loje masonice, că tu, un cetățean rupt în cur din România, stai în izolare sau ești obligat să porți mască când ieși din casă?

Hai, fără frică, va promit eu că astăzi puteți comenta oricât și oricum pe subiect.