Pur și simplu nu mă duce capul să pricep de ce nu devine obligatorie purtarea măștii. Pentru că, după capul meu, cam asta ar fi singura măsură concretă care ne mai poate ajuta în situația în care suntem. Ai ieșit din casă? Trebuie să ai masca pusă corespunzător pe față. Și când zic „corespunzător” înseamnă că nu pusă la mișto doar pe gură sau sub bărbie N-o ai? Jbam, amendă.

Te-am mai prins și a doua oară fără mască? Recidiva se pedepsește cu carantinare obligatorie timp de 14 zile. Și nu la tine acasă, te carantinăm noi, statul, pe unde avem locuri. Au trecut 14 zile, ai ieșit din carantină și te-am prins din nou fără mască? Intri din nou, dar de data asta 30 de zile. Și tot așa până trece pandemia.

Practic, singurele locuri în care ai avea voie să nu porți mască sunt: la tine acasă, la muncă (dacă nu vii în contact cu alte persoane), la tine în mașină și la terasele restaurantelor. În rest, purtatul măștii devine obligatoriu pentru toată lumea.

Mă doare în fund că tu nu crezi în virus, că visezi că te cipează bill gates sau că ești împotriva dictaturii sanitare care vrea să te forțeze te speli chiar și zilnic. Câtă vreme masca este obligatorie PENTRU TOATĂ LUMEA, o porți sau suporți consecințele.

Nu de alta, dar poate nici eu nu cred în permisul de conducere sau în culoarea roșie a semaforului, dar ce să vezi, dacă vreau să conduc o mașină, mă obligă legea să-mi iau permis sau să stau ca prostul în intersecție, când văd semaforul aprins pe culoarea roșie, deși din partea ailaNtă nu vine nimeni.

În loc de toate astea sau de vreo măsură REALĂ, a ieșit cetateanul ăla care a fost ales președinte DoarCaSăNuIasăVeorica și ne-a comunicat solemn că se prelungește starea de alertă încă 30 de zile. Ce căcat înseamnă starea de alertă? Ce interzice ea concret? Că văd că toată lumea face ce vrea.

Stați, nu vă apucați să-mi povestiți, la nivel teoretic știu și eu care sunt interdicțiile, io vreau să-mi spuneți ce interzice ea CONCRET, că dacă mă uit în jur, în afară de faptul că rămân restaurantele și cinematografele închise, pe vajnicii urmași ai dacilor liberi îi doare în fund și fac tot ce vrea mușchiul lor. Pentru că, în practică, nimeni nu le interzice nimic.

Deci, concret, în lipsa unor măsuri reale, cu ce ne ajută starea asta de alertă să domolim pandemia și infectările? În afară de faptul că peneleul are în continuare voie să fure la liber, desigur. Că nu mă prind.