Nu știu cum stă treaba la voi, dar la mine în feed, de două zile încoace, e festival. E plin de poze ale celor care ba au dat o fugă la mare, ba au mers la pădure, ba zâmbesc fericiți de pe malul bălții cu o undiță în mână, ba fac tot felul de alte activități din astea care pot fi catalogate oricum, dar nu “de izolare”.

Am văzut atât de multe, că până la urmă am căutat pe net să văd dacă nu cumva sunt eu idiot și s-a terminat cu starea de urgență. Mno, ori s-a terminat și nu găsesc eu nimic despre asta, ori nu s-a terminat.

Cum înclin mai mult spre a doua variantă, am mai aruncat repede un ochi și peste declarația aia pe proprie răspundere. Și ce să vezi? Nu scrie nicăieri, nu e niciun punct prin care să fie prevazut: „am dat o fugă la mare, că m-a zăpăcit de tot izolarea asta”. Sau “merg la pescuit, că nu mai suport să stau în casă”. Serios, am citit de două ori și nu apare nimic-nimic de genul ăsta.

Și-atunci, ce voiam să te rog, dacă tot o faci, dacă tot ai ales să te piși pe ea de stare de urgență, măcar nu te mai lăuda pe net c-ai făcut asta. Că și noi, ăștia care încă stăm ca proștii în case, am fi putut să dăm o fugă oriunde, dar am ales să nu.

Ca să n-avem vorbe și să nu mă iei cu “care e treaba ta, coae, ți-e ciudă că n-ai ieșit și tu?”, o să-ți mai explic o dată că nu. Dacă aș fi vrut să ies, să merg pe undeva, mergeam, dar măcar nu mă lăudam cu asta.

Pentru că da, mi se pare de porc și lipsă de respect să te lauzi că n-ai respectat legea. E ca și cum aș fura eu o bicicletă și m-aș poza cu ea pe net: “Vă place? O lăsase cineva fără cifru la Victoriei și-am luat-o eu. Ce ziceți, prieteni, unde să fie primul drum cu ea?”.

Dap, știu că-ți sună prost, dar exact asta ai făcut și tu, chiar dacă lipsește bicicleta din ecuație: te-ai lăudat că regulile nu sunt pentru tine. Chestie care te cam pune pe același nivel cu Spartacus. Și nu mă refer la gladiator, ci la bombardier.

Mno, cam atât.

Ămi cer scuze la domni și doamnele care ia deranjat postarea asta.