După o lungă și matură chibzuință, urmată de niște discuții la fel de mature și de chibzuite, de comun acord cu regina fashion-ului, s-a votat în unanimitate că izolarea nu mai poate continua în acest fel. Și aici mă refer la faptul că practic la noi în casă se gătește șapte zile din șapte. Treabă care, oricât de cool și pe trend ar putea părea din exterior, văzută de aici, de la fața locului, își cam pierde complet doza de coolness. Că una e să gatești pentru că așa ai tu chef în ziua aia, și alta e s-o faci pentru că „trebuie”. Știți, vestita „ce mai gătim și astăzi?” sună bine doar când e rostită cu intonație pozitivă.
Așa că, după cum ziceam, cu unanimitate de voturi, fără nicio abținere, s-a hotărât ca măcar o zi pe săptămână, dacă nu chiar două (încă se mai discută), să comandăm mâncare de la una dintre cârciumile prin care adăstam odinioară sau prin care ne-am fi dorit să mergem, dar n-am apucat încă. Și uite așa, pălim necruțător doi iepuri cu aceeași lovitură. În sensul că ajutăm și industria de profil să treacă peste perioada asta și păstrăm pacea și armonia în cuplu.
Acestea fiind zise, ca un cap de familie adevărat, am luat taurul de coarne și-am anunțat-o hotărât: „lasă, dragă, că mă uit eu ce să comand și vă fac surpriză”. Doar că, după cum știm cu toții, lucrurile nu sunt niciodată așa simple cum par. M-am tot hotărât și m-am tot răzgândit de atâtea ori ce vreau să comand, că până la urmă m-am gândit să fac altfel.
Ia ziceți-i voi lu’ fratele vostru ce să aleagă dintre cele de mai jos și vă promit iau exact ce-ați ales voi. Serios, o să stau și-o să număr voturile, iar dacă cumva iese balotaj, dau eu cu banul între cele două care au ieșit.
1) Maroc sau L’Americano, de la Balls?
2) Porchetta sau kebab, de la Nicolai?
3) Paella sau puiul Matei, de la Voilà?
Promit solemn, pe cuvânt de pionier, că ce-mi ziceți voi, aia comand. De fapt, ce s-o mai lungim, fac poze când vine comanda și pun aici, ca să n-avem vorbe.
Deci, ce #MancareDeSuflet sa comande fratele vostru?
Sugestie pe baza pozelor: puiul Matei 🤤 🤤🤤
Probabil m-a cucerit de cand am citit „Prince Matei” :))
(nu sunt din Bucuresti si nici n-am ajuns in
locurile respective)
Păi ce contează că nu ești? De-aia am lăsat link-urile. Deci avem un vot pentru Matei. 😀
Paella
👍
Aia nu e Paella… Te bat spaniolii cu tigaia in cap daca le dai asa ceva si le zici ca e paella.
@Claudiu, hmm, ciudat, foarte ciudat, am mâncat paella în Barcelona, pe la niște cârciumi din alea de cartier unde gătesc de dai cu căciula după câini, care arăta exact ca asta. Acum mă gândesc că înainte să mi-o aducă la masă, sigur-sigur și-au dat spaniolii ăia cu tigăile în cap între ei. Ah, stai, că ai dreptate tu, că ăștia erau catalani, nu spanioli.
Catalanii sunt si ei un fel de spanioli… dar mai ciudati… Cam ca cei din Harghita de la noi.
Legat de paella, ceea ce e in poza, se poate numi si asa, desi normal ar fi sa ii spui arroz con pulpo, originar din zona Alicante… Putin mai jos de Barcelona. 🙂 I-au mai adaugat si scoici ca sa semene a paella. Si crede-ma, mananc paella de vreo 17 ani, in toate zonele din Spania. Nu e paella (reteta originala).
Sa inteleg ca sunt niste spanioli prin Harghita care-ti dau tu tigatia in cap daca zici paella in loc de tocanita sau gulas.
Maroc, porchetta, paella! Enjoy! 🙂
Toate trei? Hmm… nu mă gândisem la asta. 😀
Porchetta e delicioasa. Pofta buna!
Mie-mi plouă în gură doar când citesc cuvântul ăsta. Serios.
PORCHETTA!!!!!!!!!!!
Bălesc la poză…
Porchetta (că are și salată lângă).
Să aveţi poftă!
(că mie deja mi s-a făcut)
Io votez Maroc, pentru că vinetele alea cu iaurt și un strop de mentă sunt demente :)))
Dacă adaugi cimbrul, aciditatea sosului de roșii și aroma mielului … m-ai ucis de-a dreptul!
Nu am nevoie de poză să îmi imaginez ce buchet de arome are.
Comentariu beton!20
Știi ce? M-ai enervat de la prima oră cu articolul ăsta al tău! Unul din puținele dezavantaje că ne-am mutat la țară, este că nici măcar kfc nu livrează la noi. Dar pentru că totuși îmi ești simpatic, eu aș comanda porchetta. Asta și pentru că pe primul loc este bucătăria italiană. Ah, ce dor mi-e de Italia!
porchetta SI pui
L’Americano, de la Balls.
Maroc.
Dar ce iese pe locurile doi şi trei poţi comanda turele următoare.
Maroc. Dar să îți vând un pont: gătești într-o zi două feluri de mâncare și pe urmă le mâncați alternativ, câte 2 zile din fiecare. Așa ajungi să gătești o dată la 4 zile. De exemplu, am făcut tortilla și șnițel cu salată boeuf. Prima zi mâncăm tortilla, a doua șnițel, a treia tortilla etc. Azi am zi de gătit, din nou. Fac sarmale și ciorbă rădăuțeană. Astea probabil se vor întinde chiar pe mai mult de 4 zile 😉.
Comentariu beton!24
Porchetta!
Io as alege paella, puiul ăla nu stiu de ce nu-mi place, vizual bineinteles. Porchetta si kebab nu, chiftelele scrie sus ca se servesc doar la bar, asa ca raman la orezul ala cu mazare si ce-o mai fi pe acolo.
Pliantul ăla o fi fost tipărit înainte de pandemie, sunt sigură că poți comanda online.
@Mihai,
dacă sughiți cumva, să știi că io nu am nici o vină :)))
@Mona, da, da, NIMENI n-are nicio vină. 😀
Paella boss! Comanda si niste sos de usturoi sau daca vrei poti prepara singur sosul:
1-2-3 catei de usturoi
iaurt grecesc/turcesc
putin patrunjel/marar
sare dupa gust.
Toate la blender!
Pomelnicele de dupa le primesc online😃
Zilele trecute am fost la un abator am cumpărat o căpățână de porc, niste urechi, ceva carne și mi-am pus pirostriile, un cazan și am făcut o tobă din care mănânc acum. 😁
Brânză + tobă și vreo 3 castraveți.
Comentariu beton!21
PS. Go for porchetta sau kebab!
Puiul Matei. Mie îmi place mult ideea de regalitate.😂
Care e legatura dintre pui si regalitate?
@Marius, puiul vine cu o sticlă de vin „Prince Matei”. 😉
Aaaa, am inteles. Deci pot sa afirm ca si mie imi place mult biserica daca beau tamaioasa de Bohotin.
Comentariu beton!34
Aşa cum s-a zis şi mai sus, vizual puiul ăla are o mare hibă, oasele alea rupte arată înfiorător. Probabil de aia compensează cu vinul.
Ahahaha, mai sus ”s-a spus” doar ca vizual nu-mi place cum arata.
Da, tu ai fost mai elegant, eu am intrat în detalii anatomice.
Am comandat duminica de la Nicolai – porchetta, varza calita cu carnati si orez cu lapte+dulceata (in loc de gogosi, aici stocul e in permanenta epuizat.. 🙁 Porchetta a fost frageda si vine cu un sos consistent si aromat. Pofta buna! 🙂
Cum ziceam: pui de-a lu’ Matei 😊 Dar dacă dl. Nicolai are gogoși, sa nu pregetați! Sunt demențiale și le livrează calde
Clar Porchetta, daca e si ceva bere langa pentru cei adulti e chiar beton
Mănâncă ce vrei tălică, mie mi-ai dat o idee de gătit ceva coaste de miel.
La tavă, cu vinete, cartofi dulci și ceva condimente arăbești, de le am de la o măcelărie halal a unui sirian.
Domnu’ Vasilescu ce democrație la dvs în familie😋… nu aș vrea să calc pe BEC (blocu’ erectoral culinar), da’ le ce oră se închid urnele? Se poate vot multiplu ? Papilele mele gustative sunt indecise grav, însă așea … de amoru’ artei gastronomice …
Io votez #vinete, adiq Maroc beeehehe!!!
Comentariu beton!18
Dacă nici la mine nu e democrație… Uameni răi.
Ești cam fudul … ai scăpat de aspirat, șters praful și de spălat… faci scandal pă interneți… zi iute ce beți pe vreme de pandemie!?
Vorba ceea… mâncarea e fudulie … băutura-i temelie😋
Copy Paste Mode on
Vine Maria acasă cu trei baxuri de bere, patru sticle de vin, două sticle de jack și două pâini.
Vasile: O să avem oaspeți ?
Maria: Nu..
Vasile: Păi și ce facem cu atâta pâine ?
Comentariu beton!25
Pui Matei! Indubitabil si incomensurabil! Arata de nu se poate!
Sa-ti trimit eu niste Pommes Currywurst cu o sticla-doua de Weizen?
Tre’ să fiu nebun să răspund cu „nu”. 😀 😀 😀
Dă la MediaMarkt … aia cu roșii ?
Da la Imbiss-ul din colt, ca doar ce se deschise alaltaieri. :))
porchetta sau kebab! yummy! chiar mi s a facut pofta !
Paella, no doubt 😁
Kebab, kebab, kebab! Ah, ce pofta mi-ai făcut. 🙂
Acum mi-a venit in cap, ca la mine asa e, sta neuronul si cugeta, apoi dintr-o data pooooc. Aveam mai demult un coleg care spunea ca sexul cu prezervativ e ca si cum ai mirosi un trandafir cu masca de gaze pe figura. Cam asa e si ceea ce faci tu, ne pui sa ne dam cu parerea despre mancare dupa poza si descriere, ceea ce nu-i prea corect. Vezi ca ti-am trimis pe mail adresa , imi trimiti in fiecare zi cate un produs din lista aia si apoi poti sa ma intrebi.
Hai, carantina usoara.
Comentariu beton!20
De acord cu ce scrie domnu’ Marius Mî, nu facem evaluări pe vorbe și poze. Eu vreau și desert, mulțumesc! 😎
Partikip
PARTIKIP!!! 😀
Douze points vont a: maroc, kebab et paella!
Puiul Matei pe primul loc ,la prânz, că se vede a fi sățios și paella de seară.
Azi am mers la C de Ag sa imi vad mama. Pot spune ca am comandat pizza pt prima oara dupa o luna jumatate de izolare! :))
Să-ți fie de bine. 😀
Porchetta , fara dubii !
Porchetta, porchetta, porchetta!
Sunteți patru, da? Deci patru chestii diferite, logic, după pofte și preferințe. Eu aș zice din același loc ca să ajungă deodată, dar mai vezi tu.
Nu cunosc localurile acele ca să știu ce să-ți recomand, eu când comand mâncare aleg ceva ce ori nu-mi iese la fel de bun (mâncărurile etnice de ex.) ori e prea complicat de făcut acasă (burgeri, de ex., prea mult deranj și vase murdare pt. rezultatul final sau ravioli) ori pentru că pur și simplu nu fac acasă așa ceva (adică deep fried stuff – pui Kiev, papanași prăjiți, șnițele).
După aceste principii, din cele postate de tine aș merge pe maroc, kebab dacă sunt făcute ca lumea, ca la mama lor acasă.
Porchetta. Mi s-a făcut poftă. Pînă ajung în București, mănînc prin reprezentanți. 😉
@MV: Maestre, ce-ai comandat în cele din urmă???
Măine, șerif, azi văd și io ce zice lumea pe aici. Sau chiar poimâine, ca să nu gătim în weekend. 😉
Și io care credeam c-o să te „porcești”… 😀
Jur ca prima reactie a fost sa te intreb de cand ai ajuns asa boier de ai weekend si in mijlocul saptamanii. Apoi am ”suflat” de doua trei ori si am inceput sa socotesc, ieri am fost la munca,stai ca si alaltaieri, deci e miercuri.Maine joi, poimaine vineri, deci stai ca are dreptate, ma fac de ras. De fapt e bine, ca se termina saptamana si nu e la inceput cum am crezut eu.
Puiul Matei
Puiul lui Matei.
Porchetta
E clar: puiul lui matei🤤🤤🤤
Pui si vin!
Puiul Matei
Ați luat o decizie faină si ideile sunt super bune si cu rezultate gustoase!! Votez de la Voila 🙂
Va pup
La puiul ăla dau și beutura sau am înțeles eu greșit?
Oricum, nu contează. Votez pentru pui. Am eu o slăbiciune pentru Voila, prietenii știu de ce. 😜
Aprob comentariul lui @Marius M referitor la poză. Vizual arată un pic cam jalnic. Zici că le-a fugit puiul în grădină și l-au ologit c-un retevei ca să-l prindă. Am pățit eu odată așa cu un nenorocit de cocoș la țară.
Comentariu beton!13
@Ionuț, sper să nu fi înțeles tu greșit, că și io am înțeles la fel. 😀
Am verificat din nou postarea, da, puiul vine cu un merlot la pachet. Cu ocazia asta am constatat că se cheamă puiul de a doua zi, nu puiul Matei :)))
Așa, ca să știți ce mâncați și mai ales cât!!!
Comentariu beton!15
Nepotrivit nume. Mă duce cu gândul la pastila de a doua zi.
Înţeleg că l-au numit ‘puiul de a doua zi’ pentru că e cantitate mare şi poţi mânca din el şi a doua zi. Dar asta doar citind explicaţiile.
La prima vedere sună de parcă îl mănânci abia a doua zi după ce-ţi vine comanda. Sau comanda vine abia a doua zi.
Mai lămuritor era: puiul pentru două zile. Sau puiul pentru întreaga familie.
P.S. Şi ‘puiul Matei’ sună ok, dar parcă nu-ţi mai dă ghes să-l mănânci, aşa personalizat. Te trezeşti uitându-te la el şi îţi vine să-l întrebi: ‘Cum a fost viaţa ta, măi Matei? Până să ajungi la mine în farfurie…’. 😀
Comentariu beton!20
Şi, ca să răspund la întrebarea din sondaj: comandă puiul de la Voilà. 😀
Că nu mănânci numele. Nici oasele. Asta apropo de criticile abătute azi asupra acestui delicios preparat culinar.
P.S. Este că v-am surprins?
în plus, e umplut cu fasole dacă am înţeles eu bine. Cum să umpli un pui cu fasole????
Şi să nu ziceţi bob cu bob.
Comentariu beton!18
Bobiță cu bobiță ?
kebab rullz
Porchetta cu cartofi copți și salată de varză 😋
Cea mai buna pasare e Porchetta.
Pofta buna !
Ia porchetta si paella, mi-ai dat o idee genială.
Eu cu soția cand comandam, împărțim mâncarea, adică fiecare mănâncă si de la celălalt.
Acum ma duc la congelator, scoici am, caracatiță e, orez de vreo 4 feluri, ceapă e, să vad ce mai găsesc să încropesc și eu o paella.
Maroc de la Balls și paella de la Voila. Nu dai gres cu niciuna dintre variante.
1) Maroc (la pranz).
2) Paella (cina).
3) –
Adică după prânz și cină … să tragă o … liniuță ?
Mare foolbalist, mareee 😋🤭
Comentariu beton!15
In ordinea numerelor de pe tricou, pt următoarele 3 zile (duminică doar înghețată, filme și vin) avem așa: pui pt că Voilá, deci sigur e bun, miel aka Maroc (nu ii știu pe cei de la Balls) și porc(hetta, pt că îmi place).
Eu iti recomand sa faci un efort, sa-ti pui un șorțuleț , părul văd ca nu trebuie să ți-l prinzi, și caută pe internet rețeta de ghiveci călugăresc. Așa împuști doi iepuri, mănânci sănătos și postești. Plus că contribui la salvarea oilor, vacilor, porcilor și puiului ăla, bașca economii la buget. Dacă asculți cumva de sfatul meu, cât timp mesteci în ghiveci gasești tot pe internet destule rugaciuni pentru suflet.
O zi bună.
Se dezbate încă. Ce zici?15
@Tudor,
ghiveci faci, ghiveci poți, degeaba te rogi :)))
Comentariu beton!14
@tudor ai rămas dator cu niște răspunsuri la ultima ta intervenție acum câteva zile
Așa’i că e greu în criza asta fără proști la clădirile ălea mari și kitchoase numite biserici?
Numai fac popii și șefii lor bani
Țțțț
@Tudor: viața-n post fără femei, vin și carne de porc e ca și floarea fără parfum.
Tudor, am căutat eu rețeta (în sfârșit, și altceva din partea ta 🙂 ), ia uite ce-am găsit. https://savoriurbane.com/ghiveci-calugaresc-reteta-traditionala/
Mai zice așa acolo: ”Regretatul Radu Anton Roman isi incepe asa reteta de ghiveci calugaresc (din cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”):
„Mâncărică cumpătata (mai ales în posturile verii) care, dacă e bine rânduită, te face de lingi cratița și pe dosul afumat și pupi și mâna care-a făcut-o, că-i sfințită”
John, pe baza celor de mai sus, fiecare cu plăcerile lui post. 🙂
2 sa fie
Mihai, părerea mea, share! Cel puțin noi așa facem de multe ori.
Mănânc destul de des la un restaurant algerian in Adelaide Central Market. Este…orgasm frate! Deci locul unu : Maroc
Iar locul doi: Porchetta (îmi aduce aminte de vacanța de anul trecut din Italia…vis!).
1) L’Americano, de la Balls
2) Porchetta de la Nicolai
3) puiul Matei, de la Voilà
🙂 Pofta buna… Asteptam review-ul…
Afurisitule! 😀 Mi-ai făcut o foame/poftă de n-am cuvinte! Votez porchetta fiindcă la imaginea ei am salivat mai ceva decât câinele lui Pavlov și pare ceva pe gustul meu. La ceilalți, ce să zic, or fi bune produsele lor dar imaginile (ori lipsa lor) nu prea ajută…
Mai sus văz că multe și mulți se dau pe lângă pui…ca să pună mâna pe sticlă. 😀
Sticlism în toată regula. 😀 😀 😀
”și vă promit iau exact ce-ați ales voi”. Mhm. Și dacă celorlalți participanți la masă n-o să le placă, să ai pe cine să dai vina. Eu nu votez nimic!
În schimb mi-au alunecat ochii mai jos la Voilà, pe caracatița de Dâmbovița. Yummmy! 🐙🍽️🤤
Sincer, abia aștept să se redeschidă Voila. 🙁
Atunci votez să comanzi de la Voilà oricare dintre variante, sau chiar ambele, că nu le-o fi ușor să se țină bine până la redeschidere. Plus ”chec cu căpșuni și ciocolată, lemon curd și busuioc, căpșuni marinate cu gin tonic, balsamic, miere și cimbru”, parc-ar merge și desert. 🙂
Au ciocolată cu caramel sărat și tu recomanzi chec? Îmi vrei răul, este?
Să am pardon, dar partea interesantă e tocmai de la ”chec” încolo. Mai ales secvența: ”căpșuni marinate cu gin tonic”.
Și, în spiritul păcii și bunei înțelegeri, nu o lua ca pe o recomandare, doar scriam și eu cu voce tare. 😀
Gin…
Ionuț, tu poți comanda separat și niște petale de trandafir, să le presari peste chec. 😛
M-am uitat la poze în timp ce am halit o felie de pâine unsă cu untură şi nişte roşii asezonate cu un fir de ceapă verde. Ce să zic, frumoase meniuri.
La caree te-ai uitat?
La toate. Dacă vrei un sfat de la un om sătul io aş merge pe puiu’ cu picioarele rupte pentru că pare mai special şi greu de prins:
Conduce Bulă liniştit printr-un sat, când se aude un vâjâit din spatele maşinii. Peste câteva secunde, o găină îl depăşeşte. Apasă acceleraţia la podea, dar nu reuşeşte s-o ajungă. Se întoarce în sat şi-l întreabă pe un ţăran:
– Ce fel de găini creşteţi pe aici? N-am văzut în viaţa mea o găină aşa de rapidă!
– Păi da, zice ţăranul, e specie nouă, pentru carne.
– Şi e gustoasă carnea? întreabă Bulă, curios.
– Păi, nu ştim, că înca n-am putut prinde niciuna.
Comentariu beton!13
Off-topic grav, dar entuziast: deie-ti ‘Mniezo sanatate, mi-am luat Furminator pentru pisici cu par scurt.
Ca Furminator e zeul lipsei de par in casa si al blanii lucioase, iara Mihai profetul sau. Si vazand ca se apropie zorile, X-uleasca tacu.
Am gresit si am luat S, pentru matze mici, iar motanii mei is mari, dar e bine. Le place. Stau. Si ce caciuli de par!
Băhăhăă, și reușești să iei ceva de pe ele?
Știi că poți să-l schimbi, da? Îl dai înapoi și comanzi ce trebuie.
pus pe lista de cumpărături furminatoru’ (l-am găsit și pe site-ul de unde îi iau jivinei mâncare și silicat), că ori iau furminator, ori roborock, că se fac iepurași de păr de mâț la 2 zile după ce-am aspirat și m-apucă pandaliile. și nu mă știam cu ODC. 🙂
1. porchetta.
2. tre’ să caut o rețetă, că pt mine ”și ce mai gătesc?!” este o dramă săptămânală.
L’Americano – Balls
clar puiul lui radu!si pentru comentatorii tai care se plangeau de picioare rupte,cand au mancat ultima oara intr-un restaurant?asa ceva..
PORCHETTA si Puiul Matei 🤣
Am si eu un pui de genul la gatit, n-ai cum sa le zici nu 🤣🤣