Așa cum am promis, comentariul care v-a plăcut cel mai mult a ajuns articol. Un articol foarte mișto, dacă e să mă întrebi pe mine, ceea ce îmi arată încă o dată de comunitate șmecheră am strâns aici. Acum vă las cu ce-a scris Miriam.

Eu, spre deosebire de aproape toți prietenii mei de pe facebook, nu am doctorat în economie și nici medicină terminată la Paris cu specializarea în microbiologie, deci nu pot spune cu certitudine cum vor fi vremurile post pandemie. Asta doar mințile luminate din lista mea pot și o fac zilnic cu aceeași nerușinare. Ce pot și vreau, în schimb, este să vă spun cum mi-ar plăcea mie să fie.

Mi-ar plăcea ca noi toți să învățăm să nu mai amânăm nimic. Să nu le mai spunem prietenilor că ne vedem altă dată pentru că suntem un pic obosiți și vrem să mergem acasă să ne uităm la Insula iubirii. Să nu mai amânăm vizita la dentist pentru că ne-a trecut durerea după ce am înghițit un cocktail de antiinflamatoare. Să nu mai amânăm vizitele la ai noștri doar pentru că ne e lene să ne dăm jos din pat și oricum ei or să fie acolo și mâine. Poate n-or să fie.

Mi-ar mai plăcea să înțelegem și pe cine am votat și de ce e țara în halul în care e. Să ne întrebăm de ce le-am permis să își bată joc de sistemul sanitar (și nu numai) din toate punctele de vedere. Să ieșim la vot cât mai mulți la următoarele alegeri, ca să avem, în viitor, șanse reale la supraviețuire, nu gluma asta pe care o trăim în prezent. Să ne uităm la Colectiv, în timp ce la știri se prezintă situația din Suceava, să ne enervăm, să colcăie furia în noi și să luăm atitudine.

Și nu în ultimul rând, mi-ar plăcea să ieșim din pandemie cu ideea că lucrurile simple și mici sunt alea care contează. Că toate tricourile Versace au stat în dulap, în timp ce noi ne frasuiam prin casă în pijamale sau în alte haine pe care le ascunsesem în fundul dulapului. Că averea se măsoară în sentimente, nu în carduri. Că e mai important să ai măcar un suflet lângă tine în viața asta, decât să ai casă în Primăverii

Bonus: mi-ar plăcea și ca jigodia aia de la MAI, care nici usturoi nu mâncase, nici în Israel cu amantă-să nu fusese, să pățească ceva rău. Nu să moară, că aia e cea mai ușoară scăpare. Să meargă la pușcărie, unde să dea de niște băieți care știu că a fost Șeful Poliției. Da, asta mi-ar plăcea!