V-am pregătit două dintre știrile zilei de ieri. Prima nu este practic o știre, ci mândrețea de video de mai jos, la vederea căruia am rămas cu gura căscată, la propriu. Pur și simplu nu-mi imaginez cam ce-ar trebui să ai în cap ca să te poți uita liniștit la fie-ta care hrănește un „ursuleț” de trei-patru sute de kile. Și s-o mai și filmezi, ca să ai o amintire dacă e.

Desigur, dacă ursul o transforma pe aia mică într-o fleică medium-rare, pentru un prânz plin de proteine, am fi asistat iar la revoltă și la hai să pedepsim bestia. Care bestie are o singură vină: că s-a întâlnit cu un idiot. Băi, nu vă mint, când am văzut ieri videoul, mi s-a ridicat pe loc tensiunea. Și asta deși trăiesc cu convingerea că nu mai are ce să mă surprindă. Well…

A doua știre e din cu totul alt domeniu, dar are acelasi efect: rămâi cu gura căscată. Ia fiți atenți aici, că nu știu dacă ați văzut-o:

Cadavrul unui bărbat căzut dintr-un avion, găsit într-o grădină din Londra.

Cadavrul bărbatului a fost găsit duminică după amiază în Clapham. Polițiștii cred că individul a căzut din avionul companiei Kenya Airways, cu destinația Nairobi-Londra, aeronava aterizând duminică pe aeroportul Heathrow. Un localnic a relatat că trupul a aterizat la distanță de un metru de un vecin care făcea plajă în grădină. (aici toată știrea).

Bănuiesc c-ați zburat măcar o dată cu avionul, da? Vă întreb ca să mă asigur că știți cam ce măsuri de securitate există pe aeroporturi și cam cât de lesne poate ajunge cineva în preajma unui avion. Și cu toate astea, la Nairobi, un cetățean a reușit să se ascundă cumva în trenul de aterizare al unei aeronave care zbura la Londra. Cam cum și-a imaginat el c-o să supraviețuiască și-o să ajungă bine-merci pe Heathrow, va rămâne un mister pentru mine.

Oricum, după ce-am citit, mi-am imaginat doar fața polițistului care a preluat apelul:

– Bună ziua, am sunat să vă spun că în grădina vecinului tocmai a aterizat un cadavru.

– Bună ziua! Spuneți că ați găsit un cadavru în grădina vecinului?

– Nu, domnule, n-am găsit, cadavrul tocmai a căzut din cer la niciun metru de Sam, vecinul meu.

Ă? Cam ce față credeți voi c-a făcut polițistul ăla?