5,031 cititori

Cetățenii de mâna a treia

În comuna Arieșeni, din județul Alba, profesorul de religie a lăsat însărcinată o elevă minoră. Știre care ne reconfirmă că în țara asta există trei subdiviziuni distincte și bine definite ale populației:

Șmecherii

Să ne imaginăm cam ce s-ar fi întâmplat dacă părinții minorei erau senatori sau deputați de Alba, baroni locali sau chiar niște interlopi bazați din zonă. Cam care credeți că era soarta profesorului de religie încă din ziua în care eleva le spunea ce s-a întâmplat? Exact. Nu mai intra niciodată pe poarta școlii, cu sau fără vreo hotărâre judecătorească. Despre mers la pușcărie nu mă pronunț, dar erau șanse mari și pentru asta.

Cetățenii

Adică noi ăștia care am avut ghinionul sa ne naștem doar ca să plătim taxe la stat. Dar nici dacă părinții fetei erau doi cetățeni obișnuiți, cu joburi de la 9 la 18, nu i-ar fi fost ușor lu’ domn profesor de religie. S-ar fi dat niște telefoane, s-ar fi activat niște pile și relații, până la urmă cumva tot s-ar fi ajuns la vreun șmecher. Caz în care domn profesor ar fi avut aceeași soartă: nu mai intra vreodată în școală.

Cetățenii de mâna a treia

”Fata, care era minoră când ar fi întreținut relații sexuale cu profesorul de religie, provine dintr-o casă de tip familial, dintr-o comună învecinată, Avram Iancu.”

Iar asta, dragii mei, se traduce așa: fata aia nu avea pe nimeni pe lumea asta. Nu avea nici măcar un om la care să poată apela ca s-o ajute. De la primar și directorul școlii, până la ultimul locuitor din comuna aia, toți au știut ce s-a întâmplat, dar i-a durut în cur. Pentru că în țara asta, dacă ai avut ghinionul sa te naști cetățean de mâna a treia, ești condamnat din start. Partea cea mai rea e c-o afli treptat, lent și dureros, pe propria-ți piele.

27 de păreri la “Cetățenii de mâna a treia

 1. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 13 Thumb down 38

  • da, dacă era profu’ de mate era vag (foarte vag) mai puțin gravă. pt că religia și reprezentanții ei predică niște chestii pe care proful de mate nu le predică.
   părerea mea personală.

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 8

  • Pfff..are logica, una e sa te bata un karatist si alta e sa ti o dea un taximetrist de la pelicanu..

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 11

  • Exact.Ca acea fata are toata puterea financiara ca sa iasa din categoria 3.
   In plus,are un start deosebit de bun la intrarea in adolescenta.
   Mai ramane sa fie data afara din camin pe motiv ca a ramas gravida.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 5

  • @Chris06, oricum o dau afară, că acum e majoră. 🙁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Redoo, nu, dar una să te bată oareșcine de pe stradă, și alta e să te calce-n picioare tac-tu, care, teoretic ar trebui să te crească, protejeze, alea-alea.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 3

 2. Si nu poate sa predea in continuare religia intr-o puscarie pana la majoratul copilului?

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

  • Ba să sperăm că se poate.

  • Cred ca ar putea raspandi lumina credintei pe acolo. Doar ca si colegii de puscarie au fete, surori, nepoate minore. Nu pot garanta cam ce viziune asupra reeducarii au acestia!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Cica n a fost cu viol..deci, nema parnaie

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 6

  • faptul că ăla e profesor și are un anumit ascendent asupra fetei e circumstanță agravantă chiar dacă s-ar încadra la ”sex cu minor” (adică aia ”a vrut”), chiar dacă nu se încadrează la ”viol”.
   teoretic ar trebui să facă măcar un pic de pârnaie.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 4

 3. Astia de fac teologia, multi dintre ei, NU TOTI, sunt niste specii aparte…am avut colegi care au plecat la seminar, dupa generala, si am mai cunoscut specia asta si pe unde am lucrat.
  La ei, exceptie fac cei care au har, restul sunt regula.
  Ma iertati, sunt si sub influenta acestei stiri 🙁

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

 4. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 15 Thumb down 43

  • CU toata calmitatea din lume te intreb,dl Tona Montana iti iei medicatia la timp?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 7

  • pentru toată lumea, tratamentu meu constă într’o injecție trevicta la 3 luni pe care mi’o face chiar psihiatru meu
   dacă nu’mi fac injecția îmi taie pensia
   așa că DA îmi iau medicația

   noapte bună tuturor
   over & out

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 15

 5. Lăsând un pic deoparte moralitatea și mergând un nivel mai jos, la lege, s-ar putea ca fapta să intre la infracțiuni. În Codul Penal, Art. 220, actul sexual cu un minor se pedepsește cu închisoarea (diferă anii de detenție în funcție de vârsta minorului) în mai multe situații, printre care și dacă ”minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului.” Deci chiar și act sexual consimțit de către minor fiind, eu aș înțelege de-aici că tot infracțiune este, dacă admitem că un profesor educă elevul, iar raportul dintre ei este unul de încredere, completat și de un soi de autoritate a profesorului.
  Dar poate ne ajută cu interpretarea cineva din domeniul juridic.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

  • exact cum zici. dacă ăla e profesor/directorul școlii/pedagogul/medic/popa/cineva de la căminul/casa familială (cineva din staff, sau chiar soțul unei femei din staff) unde era fata/tutore, e circuMstanță agravantă chiar și pt infracțiunea ”sex cu minor”, unde teoretic minorul ”a vrut”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 6. Mie nu mi-e clar cum funcţionează aceste case de tip familial, cine hotaraște cum ajungi acolo și cine răspunde de copiii aia. Dar știu pe cineva care are în plasament un copilaș a cărui mamă stă într-un astfel de apartament. Are 17 ani și este gravidă a treia oară. Răspunde cineva pentru această situație în care un copil a ajuns să aibă trei copii? Nu unul (accident), ci trei?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 7. E grav că un adult profită de un minor, cu atât mai mult că un profesor abuzează de un elev iar că este și prof. de religie e chiar maximul. Maximum maximorum, da, că minora e singură pe lumea asta…
  In Italia sunt foarte multe cazuri de profi care fac sex cu elevele lor. Se face închisoare pe chestia asta! De cele mai multe ori ei spun ca ele vor, că ele cer dar legea e lege. Unul s-a sinucis zilele trecute și multă lume zicea că era nevinovat totuși. Acum sunt telefoanele ca martori…
  Rămân la părerea mea: adultul greșește mereu mai mult, a sa este responsabilitatea!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 8. În clasa a XII-a am avut un prof de informatică proaspăt ieșit de pe băncile facultății. Care public, asumat, cu știința tuturor, se afla într-o relație romantică cu o elevă dintr-a XI-a, tot din liceu, la a cărei clasă preda tot el. Habar nu am dacă relația a început înainte ca el să predea la noi la școală sau dacă implica și sex, dar eu pe omul ăla nu l-am tratat niciodată cu minimul de respect pe care-l ofeream by default profesorilor, ci dimpotrivă, chiar eram destul de impertinentă cu el.
  Poate că cei doi chiar aveau sentimente caste și o relație sănătoasă și legală, plus că e plină lumea de exemple de studente majore implicate în diverse tipuri de relații cu profesorii lor, dar postura de profesor, din care lucrezi cu mintea și sufletele elevilor, vine la pachet cu un set de reguli foarte importante care țin de etică și care odată încălcate te descalifică pentru practicarea acestei meserii. Sau nu?

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 7

 9. Las că renovează Cathy educația și le arată ea lor 😜
  Azi Sorinica propovăduia meritocrația în rândul medicilor…
  Să mai scriu ? O infinită scârbă de sistem. Unii încearcă să supraviețuiască și alții nu reușesc. Trist😥

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 10. Doar a incercat sa ii explice lectia de religie : ” Fecioara Maria a ramas totusi fecioara pe veci dupa ce a pus-o cu “” sfantul”” chiar daca a si nascut dupa aceia”

  Ea a ramas fecioara pe veci cu statui si tot tacamul.

  PS (post salmi) nici unde nu scrie cati ani avea fecioara cand…
  chiar l-a crezut pe ala venind calare pe magar drept taurul din comuna

  @HM help….m-am incurcat incercand sa trec cu pasul peste (auro)lac

  restul e poveste

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • Oricare e povestea semințele același gust are. În cazul dvs. lunaru’ 🥴
   Pentru exorcizare apelați la fratele Tudor 😈👻

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 6

  • Du-te și mai trage o dușcă și apoi ia-ți medicamentele! Mari păcate îți faci batandu-ti joc de cele sfinte! Faptul că tu nu înțelegi nimic nu înseamnă că alții sunt că și tine!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 11. Castrat c-un ciob de sticlă, pus sare pe „operație” și lăsat să moară prin exangvinare. Simplu și elegant.
  Apoi factura pentru curățenie o trimiteam lu’ pfa Dănuț.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Imi este teama de tot ce se intampla in lumea asta… cum pot unii sa fie atat de cruzi? Doamne… cred ca totul pleaca de la educatie. Eu mai bine mor decat sa recurg la astfel de actiuni, literalmente mai bine mor. Fereasca Dumnezeu. Am un baietel de 5 ani, imi doresc sa ii ofer o educatie completa, deja ii cumpar carticele cu povesti educative de pe https://www.universenciclopedic.ro/ …daca sunt parinti care citesc asta, ocupati-va de copiii vostri!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.