În comuna Arieșeni, din județul Alba, profesorul de religie a lăsat însărcinată o elevă minoră. Știre care ne reconfirmă că în țara asta există trei subdiviziuni distincte și bine definite ale populației:

Șmecherii

Să ne imaginăm cam ce s-ar fi întâmplat dacă părinții minorei erau senatori sau deputați de Alba, baroni locali sau chiar niște interlopi bazați din zonă. Cam care credeți că era soarta profesorului de religie încă din ziua în care eleva le spunea ce s-a întâmplat? Exact. Nu mai intra niciodată pe poarta școlii, cu sau fără vreo hotărâre judecătorească. Despre mers la pușcărie nu mă pronunț, dar erau șanse mari și pentru asta.

Cetățenii

Adică noi ăștia care am avut ghinionul sa ne naștem doar ca să plătim taxe la stat. Dar nici dacă părinții fetei erau doi cetățeni obișnuiți, cu joburi de la 9 la 18, nu i-ar fi fost ușor lu’ domn profesor de religie. S-ar fi dat niște telefoane, s-ar fi activat niște pile și relații, până la urmă cumva tot s-ar fi ajuns la vreun șmecher. Caz în care domn profesor ar fi avut aceeași soartă: nu mai intra vreodată în școală.

Cetățenii de mâna a treia

”Fata, care era minoră când ar fi întreținut relații sexuale cu profesorul de religie, provine dintr-o casă de tip familial, dintr-o comună învecinată, Avram Iancu.”

Iar asta, dragii mei, se traduce așa: fata aia nu avea pe nimeni pe lumea asta. Nu avea nici măcar un om la care să poată apela ca s-o ajute. De la primar și directorul școlii, până la ultimul locuitor din comuna aia, toți au știut ce s-a întâmplat, dar i-a durut în cur. Pentru că în țara asta, dacă ai avut ghinionul sa te naști cetățean de mâna a treia, ești condamnat din start. Partea cea mai rea e c-o afli treptat, lent și dureros, pe propria-ți piele.