De fiecare dată când se apropiau alegeri, orice fel de alegeri, dacă mă luam după ce se întâmpla la noi în bulă, îmi era limpede că „ăilalți” au pierdut. Nu, nu că ai noștri au căștigat, ci că „ăia” au pierdut. După care veneau alegerile pe care „ăilalți” le căștigau en fanfare DE FIECARE DATĂ. Cu o singură excepție: când a câștigat nen-tu Klaus. Dar și atunci, dacă nu era diaspora, am fi luat-o în mână ca de obicei și acum l-am fi avut președinte pe Veve Ponta. Știți ce zic, da?

Mno, din puct de vedere logic, răspunsul ar trebui să fie unul singur: nu te mai lua după ce vezi pe Facebook. Doar că, indiferent că vreau sau că nu vreau, Facebook-ul rămâne pentru mine unul dintre barometrele pe care le iau în considerare. Nu am cum altfel, lucrez la job cu el, sunt prezent în rețea aproape non-stop de la prima oră, până seara când mă bag la somn, așa că nu am cum să-l ignor. Well, de data asta se pare totuși că ar fi altceva. O zic pentru că nu prea mi-a fost dat până acum să asist la viralizări atât de spectaculoase ale unor clipuri care îndeamnă lumea să iasă la vot. Ori numai în ultimele două săptămâni am fost martorii a două viralizări cu cifre mai mult decât impresionante.

Și vorbesc aici despre clipul cu bunica și despre #gatacugluma. Asta ca să nu mai pomenesc și despre #șîeu care în esență tot un mesaj politic a avut. Dacă le însumezi ăstora trei view-urile, ajungi la niște numere amețitoare.

Dar cireașa de pe tort, care s-a transformat instantaneu în bomboana de pe colivă, este maneaua pro-psd a lui Guță. Abia când am văzut miile de comentarii dezaprobatoare de pe youtube (ca să folosesc un eufemism), comentarii scrise de cetățeni care mai mult ca sigur nu fac parte din bula noastră, m-am gândit că s-ar putea ca de data asta chiar să fie groasă. Din păcate nu mai către ce să vă las link pentru că, în buna lor obișnuință, ăștia de la psd nu s-au putut abține să nu fure și-au folosit în clip imagini de la Neversea. Cred c-a fost o adevărată desfătare pentru băieții care dețin drepturile de imagine ale festivalului să sesizeze youtube-ul.

Mno, concluzionând, dacă e să mă iau după semnalele astea, de data asta se pare că va ieși la vot și România din online. Moment în care vom vedea cum stă cu adevărat psd-ul. Pentru că România cealaltă, cea de dincolo de Facebook, cea din afara marilor orașe, România cu budă în fundul curții oricum votează. Pe 26 vom vedea și cu cine.