6,460 cititori

Scurt tratat despre ipocrizie

Articolele de genul ăsta sunt genul de mizerii din cauza cărora vom ajunge să nu mai putem spune lucrurilor pe nume. În plus, cel puțin jumătate, dintre cele 51 de puncte, sunt o insultă la adresa inteligenței oricărei persoane, fie ea grasă sau slabă. Dacă nu mă credeți, luați de citiți.

 1. Învață să faci față cuvântului „gras”. „Noi, persoanele grase, ne intitulăm în multe feluri. Unii preferă „plus size”, „mai mare” „cu forme” sau „o persoană corpolentă”, dar mulți se descriu ca fiind „grași” – și nu este o autoironie.

Să ce? Să învăț să fac față cuvântului „gras”? Adică cineva se referă la el însuși ca fiind „gras” și eu nu pot să duc asta sau cum? Aș putea zice că dimpotrivă.

 1. Dacă cineva se intitulează „gras”, nu te grăbi să-l corectezi. În loc să faci asta, întreabă-te de ce cuvântul ăsta are o conotație negativă pentru tine.

Boss, crede-mă. dacă nu e femeia de lângă mine care pune vestita întrebare capcană „crezi că m-am îngrășat?”, mi se fâlfâie de oricine se intitulează „gras” sau „grasă”. Ba chiar as putea să-i felicit că sunt în stare să spună lucrurilor pe nume. Și nu, cuvântul ăsta nu are nicio conotație negativă pentru mine.

 1. Ia în calcul faptul că nouă chiar s-ar putea să ne placă corpurile noastre. Da, e adevărat. Imaginează-ți una ca asta.

Aham. De-aia ai scris un articol în 51 de puncte despre chestia asta. Mno, de-aici încolo am început lejer să mă enervez.

 1. Înțelege că dietele nu funcționează și că sunt produsul malefic al capitalismului și al umilirii sistematice. Peste 95% dintre oamenii care pierd în greutate cu ajutorul dietelor revin la greutatea inițială în decurs de cinci ani. Dacă dietele ar funcționa, industria asta n-ar mai fi sustenabilă din punct de vedere financiar.

Asta e prima mizerie abjectă din acest articol. Înțelgeți? Dietele nu funcționează. Și asta mi-o spune și MIE care am, în plm, cu 50 de kilograme mai puțin, de peste 10 ani. Nu, boss, nu despre diete este vorba, ele funcționează foarte bine. Voința este aia care dă rateuri. Dar, știți cum e, întotdeauna altcineva este de vină. În cazul de față, capitalismul și industria dietelor pentru slăbit.

 1. Educă-te despre daunele provocate de diete. Iată versiunea CliffsNotes: produce mult mai multe efecte adverse decât dacă rămâi împăcat și fericit cu greutatea pe care o ai.

Asta e cea mai mare mizerie din articolul ăsta. Dacă nu înțelgeți ce vrea să spună cu adevărat, vă traduc eu: n-are niciun rost să te apuci de slăbit, rămâi așa gras, că e bine, o să fii împăcat și fericit. Gizăs fucking craist!

 1. NU MAI VORBI DESPRE DIETA TA. Dacă vrei să pierzi în greutate, bine, e fix treaba ta. Dar înțelege cât de nociv este pentru noi să auzim constant cât de nedorite și inacceptabile sunt corpurile grase.

Păi și cum rămâne cu punctul 3, boss, cum? Nu pare așea o ușoară contradicție? Adică ție îți place corpul tău, dar nici măcar nu suporți să auzi pe altcineva vorbind despre cum ține dietă. FABULOS!

 1. Mai exact, nu mai vorbi despre dieta ta la masă. Ai nevoie și de ani de zile ca să tai legătura dintre mâncare și sentimentul de rușine. Acesta poate fi declanșat atunci când îi auzi pe oameni vorbind despre mâncăruri „armonioase” „pentru răsfăț” și „interzise”, mai ales când încerci să mănânci.

Uite cum stă treaba, mie nu-mi e deloc rușine când mănânc (bine, mie în general nu mi-e deloc rușine, dar asta e altă discuție). Ah, poate când îmi iau o shaorma cu de toate și mă spoiesc ca un porc pe la bot. În rest, jur că nu mie rușine deloc-deloc. Și nu-mi era nici când eram gras. Pentru că aia-mi doream eu, să mănânc mult, deci de ce să-mi fi fost rușine?

 1. Abține-te de la a da unei persoane grase sfaturi nesolicitate despre pierderea în greutate. Chiar dacă a funcționat pentru tine, chiar dacă crezi că îi ajuți, chiar dacă persoana aia îți este rudă. OPREȘTE-TE.

Cu punctul ăsta sunt de acord. Urăsc sfaturile nesolicitate, indiferent în ce direcție ar fi ele.

 1. Nu te numi gras/ă dacă ești considerat/ă în generat slab/ă sau normal/ă. „Mă simt atât de gras/ă astăzi” nu este același lucru cu a trăi în corpul unei persoane grase în fiecare zi.

Voi vă dați seama că tocmai ni s-a spus cum avem voie să ne simțim și cum nu? Și de la câte kilograme în sus am voie să spun că mă simt gras? Sau cum facem delimitarea asta între persoanele care au voie s-o spună și cele care nu? M-am enervat ca dracu’, de multă vreme n-am citit ceva mai discriminatoriu.

 1. Dacă vrei să complimentezi o persoană grasă pentru hainele pe care le poartă, evită să-i spui că o „avantajează”. Asta înseamnă, „Hainele tale ascund partea aia a corpului tău mai puțin plăcută de către societate”. Spune-le pur și simplu că arată grozav!

Încă o mizerie monumentală, o capodoperă de political corectness complet idiot. Bă, nu, n-arăți grozav, că dacă arătai grozav o știai și tu, nu era nevoie să te mint eu. Mai mult, dacă-ți spun asta, o să-ți fac un rău, nu un bine.

11, 12, 13, 14, 15 – De acord. Nu total, dar mi-e lene să detaliez.

 1. Înțelege că „gras” și „nesănătos” nu sunt același lucru.

Aici mi-a dat blană, după care mi s-a făcut pur și simplu lehamite. Cum să susții o asemenea inepție? Cum și de ce?

 1. Nu mai face comentarii despre greutatea altor oameni sub pretextul că îți pasă de sănătatea lor. Ești doctorul meu? Nu? Atunci opinia ta nu este necesară aici.

Cum era cu nenorocitul ăla de punct 3? Ce-ți pasă ție ce comentez, dacă ție-ți place corpul tău?

 1. Nu pune niciodată, dar niciodată, presiune pe partenerul tău să slăbească. Credința în autonomia fizică a partenerului tău merge până la susținerea lui în alegerile pe care le face despre corpul, forma și mărimea sa.

Sigur că da, nu zice nimeni să pui presiune, dar ai voie să-i spui „iubito, când m-am îndrăgostit de tine aveai cu patrușcinci de kile mai puțin. Crezi, nu pun presiune, dar crezi c-ai putea să faci ceva în sensul ăsta”?

 1. Bla, bla.
 2. Analizează critic informațiile care îți sunt date despre grăsime. Investighează cine distribuie materialul și pune-ți întrebări despre ce ar putea avea de câștigat din asta.

Eu distribui materialul și nu vreau să câștig nimic de pe urma lui. Ce ne facem? Dar nu-ți pierde vremea cu detalii din astea, tu vezi-ți de investigații.

 1. Elimină sintagma „epidemie de obezitate” din vocabularul tău. Demonizarea corpurilor grase este un instrument clasic utilizat de guverne, de tipul găsirea țapului ispășitor. Atunci când vorbesc despre „epidemia de obezitate”, ei folosesc limbaj codat ca să te convingă să dai vina pe comunitățile sărace și pe cele formate din oameni de culoare pentru problemele sociale sistematice (sărăcie, infracționalitate, schimbările climatice). Ești mai deștept de atât.
 2. Educă-te despre cum tratează angajații din sistemul medical pacienții grași. Unul dintre foarte multele exemple este următorul: oamenilor grași le sunt refuzate transplanturile de rinichi dacă nu pierd în greutate, chiar dacă sunt la fel de compatibili cu donatorul ca oamenii slabi. Suntem constant neluați în serios și diagnosticați greșit pentru că doctorii nu pot să treacă peste grăsimea noastră. De multe ori, ne este refuzată asigurarea medicală.

Băi, frate, câtă ipocrizie și nesimțire în cele două puncte de mai sus. Oricine altcineva e de vină, inclusiv guvernele, sistemul medical, masoneria internațională si civilizațiile extraterestre, că sunt ei grași. Oricine altcineva, dar nu ei. Și, da, cum plm să nu-ți fie refuzată asigurarea medicală, dacă tu riști să faci un infarct și când încerci să urci scările la metrou? Alea rulante.

 1. Dacă ești doctor, nu mai prescrie pierderea în greutate ca pe un remediu. Ai depresie? Încearcă să pierzi câteva kilograme. Te înțeapă inima? Începe o dietă. Ți-ai rupt degetul mare de la picior? Încearcă să mai reduci din mâncarea la pachet. Fii serios, e ridicol. Fă-ți treaba mai bine.

Din nou, victimizare și nesimțire fără limite. N-o să-ți recomande niciun doctor să slăbești dacă ți-ai rupt degetul mare de la picior, dar există o grămadă de alte cauze medicale pentru care o să-ți recomande. Și nu pentru că vrea el musai să te umilească, ci pentru că sunt în strânsă legătură cu grăsimea. A, și dacă la ieșirea din cabinet, doctorul îți recomandă să mai slăbești, deși tu te-ai dus acolo pentru o laringită, o face pentru că E DATORIA LUI să-ți spună, în plm.

 1. Corect.
 2. Asigură-te că îi susții pe toți oamenii grași, nu doar pe cei scunzi și grași, pe caucazieni sau pe cei fără dizabilități.
 3. Înțelege că nu există batjocură la adresa persoanelor slabe. Este inacceptabil să-ți bați joc de cineva pentru că este „prea” slab, dar chestia asta provine dintr-un loc foarte diferit de frica față de grăsime. Un corp slab care este dorit de către societate și oameni, în special de femei, este atacat abia atunci când mărimea lui aruncă lumină asupra fetișizării toxice a persoanelor slabe. Cu toate astea, persoanele grase sunt umilite dacă se abat de la o mărime „acceptabilă” și, de cele mai multe ori, sunt disprețuite pentru greutatea lor. „Grijile” astea există și în viețile oamenilor slabi, dar discriminarea îndreptată spre oamenii grași este sistematică, omniprezentă și dăunătoare pentru comunități.

N-am înțeles nimic din astea două puncte. Mno, are și inteligența mea limitele ei.

 1. Înțelege legătura dintre capitalism și frica față de oamenii grași. De exemplu, companiile care profită de pe urma marketingului agresiv pentru alimentele de Crăciun sunt deseori aceleași care vând produse pentru slăbit după Anul nou.

Când io zic, conspirație mondială, ce să mai. Da’ nu vreți voi să le faceți în ciudă conspiratorilor slăbind? Nu asta e soluția când știi că cineva vrea să-ți facă rău și mai știi și sub ce formă o va face? Sau la voi acționează principiul fatalității din Miorița? Știi că ĂIA vor să te pună la îngrășat, dar cine ești tu să lupți impotriva sorții, nu? Numa’ întreb.

 1. Uneori, o să stai lângă o persoană grasă în avion. O să supraviețuiești. Îți garantez că persoana aia se simte mult mai incomod decât tine.

Așa, și?

 1. Învață despre durerea fizică pe care o îndură oamenii grași nu doar în avioane, dar și în montagne russe, scaunele de la teatru, mesele de masaj sau alte zone care se axează pe mărime. Apoi, contactează compania aeriană cu care zbori frecvent ca să-i întrebi de ce se zgârcesc la mărimea scaunelor. Lasă recenzii pozitive pe TripAdvisor restaurantelor cu scaune zdravene. Încurajează-l pe managerul tău să cumpere scaune accesibile pentru locul tău de muncă (fără loc pentru coate, vă rog). Avem nevoie și de tine să faci asta.

Mizerie, mizerie, mizerie. Practic, tocmai ni s-a spus că au nevoie de aceleași facilități ca ale persoanelor cu dizabilități. Ceea ce, în teorie, pare corect, dar în practică nu prea e. Nu poți să ceri să fii tratat ca o persoană cu picioarele paralizate, de exemplu, pentru că omul ăla nu mai are ce să facă în privința asta, dar tu ai. Desigur, asta dacă pui mâna să slăbești, în loc să stai sa te plângi de conspirația mondială care te vrea gras.

 1. De asemenea, asigură-te că ai cele mai mari prosoape pentru oaspeți. Nu mă face să umblu dezbrăcată în casa ta într-un prosop care mă acoperă doar pe jumătate.

Băejnebun? Trebuie să am în casă un prosop de mărimea unui teren de fotbal mai mic ca să nu te simți tu prost? Deci gazda și prosoapele prea mici sunt de vină, da? Și conspirația mondială a producătorilor de prosoape care vor să vă umilească, desigur.

 1. Educă-te despre diferența de salarizare și prejudecățile la angajare cu care se confruntă oamenii grași. Da, este o chestie reală.

Hmm, nu contest, doar că eu n-am întâlnit cazuri.

 1. Nu mai presupune că toți oamenii grași sunt leneși. Surprinde-te atunci când prejudecata aia se instalează în capul tău.

Pentru început, hai să stabilim ce înseamnă “leneș”. Că poți să fii harnic și să răspunzi la 20 de email-uri la job, dar în același timp să-ți fie lene să faci 50 de metri pe jos. Știi ce zic? Deci la ce fel de lene ne referim?

35, 36, 37, 38, 39, 40. Bla, bla, bla.

 1. Nu uita că frica față de grăsime își are rădăcinile în rasism și supremația albă. La începutul anilor 1800, „cercetătorii” colonialiști foloseau grăsimea ca un marker pentru stabilirea ierarhiilor sociale, unde grăsimea era una dintre caracteristicile „necivilizate” atribuite persoanelor de culoare și indigenilor aflați la baza ierarhiei.

M-ați ucis cu „frica de grăsime”. Nici măcar nu știu ce naiba vreți să spuneți cu asta, știu doar că mie, cel mult, mi-e frică SĂ NU MĂ ÎNGRAȘ. Ceea ce sună oleacă diferit.

 1. Dacă ai copii, fii conștient de felul în care vorbești despre mâncare în preajma lor. Multe femei, în special, menționează comentariile din partea mamelor lor ca factori care au dus la rușinea lor îndreptată spre mâncare. Învață-i pe copiii tăi următoarea chestie: corpurile lor și ale altora nu sunt ceva pentru care ar trebui să-ți ceri scuze.

Da’ nu mai bine îți înveți tu copilul să mănânce sănătos, să facă sport și să lase analizele de genul ăsta pe seama unor experți în conspirații mondiale?

 1. Înțelege că există tipuri diferite de corpuri grase. Nu toți oamenii grași au corpuri de clepsidră sau merg în locuri acceptate din punct de vedere social.

Ăăă… ce?

 1. Ascultă poveștile oamenilor grași. Noi ne lovim de probleme în viața noastră de zi cu zi de care tu n-ai habar. S-ar putea ca unele povești să-ți pară de pe altă lume sau puțin probabile, dar nu te îndoi de ele și lasă-i să-ți spună cum îi tratezi pe oameni.

Da, e foarte posibil să fie așa, dar la un moment dat credeți că e posbil să aud și-o poveste care să începă cu „hai să-ți povestesc cum m-am hotărât să slăbesc?”. A, nu, stai că asta intră în contradicție cu punctul 7, ăla cu „nu vorbi despre dietă”. Plm, oricum o dai, tot nu e bine.

 1. Și nu este OK să ne spui: „Ei bine, ai putea pur și simplu să dai jos câteva kilograme”. Ai auzit vreodată de blamarea victimei? Da, aia e.

Dar să-ți spun „mi se pare c-ai mai slăbit, ești cam tras la față, pune mâna și mai mănâncă și tu ceva”, e ok?

 1. Atrage-le atenția prietenilor tăi, membrilor familiei și colegilor atunci când batjocoresc pe cineva în preajma ta. Amintește-ți că tăcerea ta le oferă permisiunea să continue cu tipul ăsta de comportament.

Ok, înțeleg, le atrag atenția, c-așa e corect. Dar TU, TU faci ceva ca să nu ți se mai întâmple asta?

 1. Nu te aștepta ca toate persoanele grase să răspundă în același fel la hărțuire. Dragostea pentru propriul corp este complexă. Implică ani de remediere a unei rușini interiorizate și, deseori, misoginismul, rasismul, prejudecățile despre o categorie socială sau oamenii cu dizabilități care vin la pachet cu asta. În unele zile, prietena ta grasă va fi nervoasă și gata să facă față la orice. În alte zile, se va simți ca dracu’ și va fi tristă în privința aia.

Mda, tocmai ați citit încă o comparație cu persoanele cu dizabilități. Ceea ce mi se pare într-un mare fel.

 1. Nu lăsa doar persoanele grase să atragă atenția asupra umilirilor – efortul necesar apărării propriei persoane te extenuează. Avem nevoie și de tine ca să dai mai departe mesajul că nu este acceptabil.

Sunt de acord sută la sută și promit să militez pentru asta până la moarte. Cu o singură condiție: să nu mai fiți ipocriți.

 1. Raportează postările în care persoanele grase sunt umilite. Mai mulți oameni trebuie să facă asta dacă vrem ca Facebook și Twitter să ia problema în serios.

De acord. Și cu asta ați rezolvat problema.

 1. OK, câteodată o să presupui din greșeală că o femeie este însărcinată. Probabil că n-ar trebui să mergi pe stradă și să arăți cu degetul (sau să atingi, la naiba) pântecul fiecărei femei care pare gravidă. Uneori, s-ar putea să-i oferi din greșeală locul tău unei femei care nu este gravidă, ci doar are niște grăsime în plus. Nu există o modalitate perfectă prin care să răspunzi la asta, dar amintește-ți, te rog, că în situația asta, sentimentele tale nu contează. Preia povara de pe umerii persoanei pe care ai afectat-o și nu te aștepta să fie treaba lor să te facă pe tine să te simți mai bine, mai ales având în vedere că mai trebuie să și proceseze chestia asta.

Mdeci am avut un acces de bunătate sufletească și i-am lăsat locul în metrou unei femei, crezând că e gravidă, și când colo ea e doar grasă. Și-ar trebui să-mi cer scuze pentru asta sau cum? Sau, și mai bine, să-i spun să se ridice și să mă așez la loc? Că asta reiese de-aici. Cred.

 1. Și în ultimul rând, nu uita că dacă nu militezi pentru femeile grase și persoanele non-binare, atunci feminismul tău nu este intersecțional. Pentru că – și acum spune-o odată cu mine: Fat-shaming-ul și dietele sunt instrumentele patriarhatului!

Absolut superb. Și pentru bărbații grași cine militează? Sau p-ăștia putem să-i lăsăm dracului că și-așa nu contează? Superb, vă spun, persoană non-binară habar nu am ce înseamnă, iar aia cu patriarhatul este de un mare angajament. Cum ziceam, discriminare sexistă și tânguială ipocrită de la un cap la altul. Tare.

Mno, cam atât, acum aștept să văd cam câtă carne voi primi azi.

sursa foto

100 de păreri la “Scurt tratat despre ipocrizie

 1. Cine crezi că citește tot ce ai scris tu astăzi, mai și plouă, vrei să fie rău?

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

  • Punem pariu că vor citi?

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 2

  • Nu cred. Dau o bere… pentru cititori, dacă nu citesc 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @biaggio: livrezi si la Ploiesti? Marturisec cu toata candoarea ca nu am avut rabdare sa citesc nici articolul din Vice nici pe cel al lui Vasilescu

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @biaggio, adă berea-ncoa! Să fie d-aia bună ca să compenseze șuturile luate de la @Mihai că nu am citit. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ioane, pfff… și abia asteptam comentariul tău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, pot să comentez fără să citesc? Ca să nu pierd berea de la @biaggio….😜
   N-am nici o problemă să bat câmpii indiferent de subiect. 🤣🤣

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Bine, @Ioane, treacă de la mine. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Aștept postarea lui Mihai sa ofere ceva peste o bere, ce influencer ar fi el, cred că va contraacara cu înghețată la fete.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @biaggio poți să trimiți și a doua bere la Ploiești :)… M-am lăsat după primele trei puncte!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 2. Ioi … ce articol gras 😊

  Cât despre carne .. 3,14zdulic3 ruLLz 😋

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 2

  • 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • 3.14zduloc3 de purcel rullz 😆 da si de vițel 😂 @HM, you know what i mean 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Ei bine am organizat si eu un gratar cu familie si copii si parinti la care am servit respectiva specialitate. Greu m-am scos cand am fost intrebat de mama ce bucata de porc e . Pina la urma am dat-o pe biologie si am zis tehnic ce e: muschiul inghinal de la respectivul animal ( porc in cazul meu) . Am avut o usoara jena in a zice denumirea populara.

   Si iaia ca Cum totul se reduce la cele doua chestii sex si mancare. ca sa fie si bautura zic ca merge cu un vin rosu sec. Si una si alta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 3. aoleo… daca citesc chiar tot, s-a dus ziua mea de munca…. 🙂
  incercam in diagonala…. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Treaba ta, nu știi ce pierzi. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • hai bine, fie, poate diseara… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 4. So…Ca sa vad daca am inteles bine, cand m-a sunat sormea sa-mi zica ca merge pe jos de la unirii la victoriei ca a ajuns la 107 kg(La 156 cm) si ca nu se mai poate șterge la c.., trebuia sa ii zic ca nu e cazul, ca arata minunat asa cum e si ca este de fapt o conspirație mondială la mijloc ce o face sa aiba, repet, 107 kg!?!?!

  Comentariu beton! Thumb up 67 Thumb down 5

  • Da, fix așa.
   Am râs cu muci. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • După thumb down-ul ăla, sor-ta citește pe-aici. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • poate mă înșel crâncen, dar părerea mea personală este că dacă o persoană ajunge la greutăți d-astea mărețe, în condiții de sănătate rezonabile (nu probleme de tiroidă- unele/unii chiar au, nu alt gen de probleme de sănătate cu repercusiuni asupra greutății, nu menopauză la femei- nebuneala hormonală poate duce/accentua problemele astea, nu depresie sau mai știu eu ce) ar trebui să se caute un pic și la cap.
   cum dracu’ să ajungi la 107 kile?!
   nici eu nu-s slabă (57 kile la 1,50 m), n-am mai fost slabă din copilărie, am o tiroidă în pioneze, dar sub tratament, diagnosticată de la vârsta 15 ani, mănânc pâine, cartofi (inclusiv prăjiți), orez (nu împreună), mănânc dulciuri, nu-mi contabilizez caloriile, nu prestez regimul disociat, beau lapte integral (mă rog, 3,5%, de la supermarket), mănânc cam un pachet de unt pe lună (82 % grăsime), nu fac mișcare aproape deloc (ba chiar deloc, dacă scădem mersul la piață și alte mărunțișuri d-astea de ființă vie) și cel mai mult am ajuns acum vreo 2 ierni la 65 de kile.
   mie mi se pare că mânânc în cantități normale, dar n-am putut ever să mânânc o tavă întreagă de prăjituri/plăcinte, sau o cutie mare de înghețată o dată sau mai știu eu ce-am auzit la unii oameni.
   mi se pare că dacă nu ești bărbat, cu o activitate fizică intensă, nu poți mânca atât de mult fără să fie o problemă undeva la bază.
   sau poate mă înșel.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 5. Asta e un articol preluat de pe un site american, nu mai pot cu atata political corectness. O sa ajung sa nu mai pot fi nici macar autoironica de frica sa nu fiu obligata sa ma dau singura in judecata. Aia de a scris are pentru cine, ca sunt destui pe la ei care pot inghiti genul asta de articole.
  De fapt, am vazut destui si mai ales destule – afro, in special, da, stiu, sunt rea – care-si purtau suncile cu atata mandrie printre hainele supermulate. O placere pentru ochi..

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Da, da… pe la ei… că pe la noi – he he – numa căprioare 😋. Să se dea, să se facă, să se preia… e de vină ei, maică.L

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @HM Nu am zis niciunde ca la noi ar fi numai caprioare. Sau?…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Ai dreptate. Da …dragă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Emi, păi scrie la final că e preluat, dar odată tradus în română, mă interesează prea puțin spre deloc, e clar cui se adresează.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @emi: ai pus punctul pe i – political corectness e ceea ce a scris și @tata vasilescu la începutul articolului, că n’o să mai putem spune lucrurilor pe nume
   pe barba Profetului, în 20 ani sexul dintre un bărbat și o femeie din dragoste o să fie interzis în ritmu ăsta, adică o să plătești o grămadă să faci sex, cu excepția homosexualilor
   eu atunci voi fi în china sau în africa

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 6. Wow cat ai scris!!
  N am fost niciodata grasa, nu stiu cum vor evolua lucrurile in viitor, dar stiu singur ca “sedentar” nu e in vocabularul meu cum nici mancarea “king size” 😁.
  Inteleg ca oamenii au carcasa diferita, dar nu inteleg si nici nu vreau sa i inteleg pe astia carora le si place sa gaseasca 1000 de motive sa fie fani carpelor XXXL.
  Si btw imi place sa-i privesc “de sus” pe cei care asteapta liftul sa urce 2 etaje, la birou, cand eu urc scarile cate 2…..pt ca pot si vreau!

  PS: la asa debate, comentariul sa fie pe masura.
  Zi cu soare……in suflet! 😃

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 6

  • Păi da, că sufletul contează.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 7. Multe as avea de comentat, da-s la munca. Mai pe scurt: nu e ok sa fii gras. Si doctorul care-ti spune ca trebuie sa slabesti iti face un bine. Eu n-am fost nici slaba nici grasa…am fost normala. M-am lasat de fumat si am inceput sa iau proportii. Asa ca m-am apucat sa mananc mai putin, si am renuntat la dulciuri. Ca da, e nasol sa fii gras. Si cine zice ca “gras si frumos” mananca kakat. Dar autoarea care a scris bazaconiile astea E UN MONUMENT DE IPOCRIZIE. Daca ar aparea o solutie minune cu care ar putea sa ajunga peste noapte la 50 de kg, pun pariu ca si-ar vinde si un rinichi ca s-o obtina.😈

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 2

 8. Măi, stai așa, o ardem pe political correctness până la capăt sau nu? Că articolul începe cu “simți că ai vrea să fii o persoană decentă”. Face presupuneri despre cititori? Nu pricep cine stabilește nivelul de decență și cum. Nț nț, urât.

  Auzi, @Vasilescule, ia spune cam cât de tare te-a lovit faptul că “feminismul tău nu este intersecțional”? Recunosc că a trebuit să caut pe Google ce e cu el, incultă mai sunt. 😂

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • Bine, @didino, tu ești și slabă. Unde să intre inteligența?!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @didino, mai tare m-a lovit cu persoana binară. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Eleno, ți-aș răspunde unde intră inteligența, da’ zic hai să fiu decentă azi, să n-o dăm în porcării. 😜

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Vasilescule, te-nțeleg, da’ e mișto pe binar. Două perne, două perechi de papuci, două periuțe de dinți… Sau nu la asta se referă? 😜

   Pe mine m-a impresionat punctul 27. “Nu există batjocură la adresa persoanelor slabe” cică. Anorexică, scobitoare, biscuite-n dungă, pai cu suflet, pilitură de oase etc. Să mai zic și că-s ochelaristă? 😂 Băi, nene, când te simți bine în pielea ta, te doare-n cot de ce zic ceilalți, nu plângi pe internet, nu scrii aiureli PC. Răspunzi cu o glumă, dacă ai chef, sau ignori și-ți vezi de viață.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • Exaaaaaaaact. Nenorocitul ăla de punct 3.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 9. Am citit tot. 2914 cuvinte.
  Ce voiam să spun: ‘persoană non-binară’ m-a dus gândul la o ființă solitară. Însă m-am înşelat total, este de fapt vorba de persoane de gen/sex ambivalent.

  În rest, să aveţi o zi faină. La mine plouă cu picături grase iar timpul devine obez pe o vreme ca asta. Pare că mi-a luat două ore să citesc, dar de fapt au fost 6-7 minute, cred.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • Ce greu citești 😋 Ce bine numeri 😉
   Femeia din mine e de acord cu tine😎

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • Și-ai dat-o p-asta cu “ambivalent” de parcă îmi revenisem din căzatură după ce-am citit “non-binară”…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • La mine a ieșit sorele. Dar asta tot ceva conspiratie mondială trebuie să fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 10. Sunt de acord cu punctul 19.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Și eu. Despre ce e?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ah…mie doar îmi place numărul 19…e număr prim și îmi aduce noroc.
   Atâți centimetri am eu…la șireturi.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 11. Tipic societăţii actuale, când nu numai că n-am nicio responsabilitate pentru problemele mele, ci restul oamenilor sunt de vină pentru ele.
  Deci eu sunt un bou misogin, nesimţit şi alte apelative pentru că, atunci când am ajuns la 105 kile, am decis că ar fi vremea să iau problema în mână şi să slăbesc vreo 20? Fir-ar, bine că am ajuns doar până la 102, iaca, mă opresc, ca să mă simt minunat în corpul meu când nu-mi mai văd p**a la duş, când îmi ies ochii din cap dacă-mi pun şosetele şi mă încalţ, când puşcă hainele pe mine, gâfâi când urc trei etaje la bloc, mă doare spatele de mă calcă şi alte când-uri motivaţionale.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • Tu n-auzi că n-are legătură cu grăsimea?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Vezi? Asta-i problema mea: nu pricep de ce a fi gras n-are legătură cu grăsimea. Probabil că de-aia am început acum să slăbesc. Csf, ncsf, individ retrograd ce sunt. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @ Lucian-Dragos-Bogdan

   Dimportiva, cum arata e cel important aspect al vietii lor, iar reactia spinoasa vine tocmai pentru ca lumea obisnuieste sa rasuceasca degetul in rana. Ce asteptari aveti voi, sa iasa fara rost din defensa si sa recunoasca literalmente asta ? Si pe bune chiar e treaba altora ? Interesul asta pentru un aspect negativ al altuia, dom’le stii, eu de fapt doar iti vreau binele, nu-i tot ipocrit ? Uite, eu sunt fumator, dar nu oricum, fumez in ciuda avertismentului expres al medicilor dupa un atac cerebral sa le las cat mai curand, in ciuda recomandarii celor care-mi sunt aproape, in fine, in ciuda logicii si in ciuda mea, caci nu-i zi sa nu incerc sa ma motivez. Nu reusesc, fratilor ! Plus de asta cum dau de un tanar dispus la vorba incep prin ai da sfaturi, exact alea pe care le-am urat toate tineretea mea, ca sa o lase mai moale cu excesele, cu nopti nedormite, cu cafelele, cu puseurile inutile de stres, cu tigarile (desi ii vorbesc chiar cu una aprins in mana !) etc.., etc., practic ii paternizez in mod nedorit, de jenant, de inutil, de ipocrit etc. etc., dar nu ma pot abtine, bine ca n-am ajuns totusi sa-li intreb cum de umbla fara fular si cu freza geluita iarna. Asa si ele, crezi ca obezele viseaza dupa barbati gabaritici. Nu cred, cred ca si ele, ca toata lumea,dupa exact ceea ce nu sunt ele. Incheiind, voi credeti ca n-au inteles ele si singure de mult cum sta treaba ? de cand lumea le intreaba de numerul de mobil doar in interes de serviciu ? de and trebuie sa-si asculte colega nu neaparat frumusica, dar mai slaba, in pauza de pranz, insirand toate nazbatiile ei sexuale dupa noaptea precedenta din club, de parca ar trai prin ea ? Asadar, domnilor,,sa ramanem sobri, nu-i cu adevarat treaba noastra.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @Faiantaru’

   De acord cu tot ce spui tu, cu o singură diferență. Și impresia mea este că asta a subliniat și Mihai. Diferența e că tu nu o dai cotită. Adică dacă-i spun lui Mihai „Faiantaru’ e fumător”, tu nu sari că te-am jignit folosind acel termen, fiindcă tu ai fi de fapt „emițător de rotocoale de fum”, ori „iubitor al accesoriilor orale” sau cine-știe-ce altă denumire. Nici n-o ții langa că tot universul conspiră împotriva ta, de la vecinul de scară și medici până la producătorii de țigări și cei ce inventează dispozitive care să ajute la eliminarea dependenței de fumat. Nici nu-i spui unui nefumător că habar n-are cât de nașpa te simți tu fiindcă fumezi, în timp ce el n-o face. Despre asta e toată povestea, de fapt. La fel cum bănuiesc că, dacă vezi că X e deranjat de fumul de țigară expirat de tine, ai grijă să nu-l sufli spre el, nu consideră că el e nașpa că nu înțelege cât de greu îți este ție să pufăi (asta apropo de „cât de rău se simt persoanele grase fiindcă omul de lângă e nemulțumit că-l înghesuie”)
   În rest, da, nu e treaba nimănui să-ți spună să te lași de fumat. E viața ta, sănătatea ta, grija ta. E hobby-ul, viciul, plăcerea ta, felul tău de a fi – sau cum vrei să le numești. Dar ți-l asumi, la fel cum fac eu cu faptul că sunt gras acum. N-o dăm cotită că, de fapt, lucrurile stau altfel. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 12. Articolul mi-a făcut o poftă de mâncare ceva de speriat, păcat că sunt în tren și am uitat să îmi pun niște sandvișuri.
  Măcar am învățat niște expresii noi, când ajung la birou îi impresionez cu feminismul intersectional. Frate, cât de tare e asta.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • Io am ras un covridog. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • MV bine că nu l-ai bărbierit … pă covridog.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 13. Sînt destul de gras, dar mă tratez. Și pot spune că mi-a dat imbold un articol recent scris de matale.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Pentru că sunt un om rău și feminismul meu nu este intersecțional, d-aia.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 14. Mie nu-mi iese din cap punctul 28 din articol.
  Cum? Abatoarele vând și produse pentru slăbit?! N-am știut. Ai naibii capitaliști 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Păi ori e conspirație mondială ori nu mai e.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 15. Text lung, comentarii multe, concluzie scurtă: pct 5 e scris de Steer, restul punctelor de duamna Vio.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • Duamna Vio :)))) uitasem complet de existența dumneaei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 16. recunosc, sunt rasista. cu mine. n-am fost tot timpul, am devenit cand mi s-a pus un diagnostic pe vene defecte, cand am constatat singura ca 15 kile in plus nu iti mai permit “inconstienta” de a te urca oricand pe role sau pe patine pentru ca, ce sa vezi? e ca si cand ai ditai sacu’ in carca si vrei sa-ti tii echilibrul pe o sfoara. am fost un schelete mai toata viata si tanjeam la ideea de a avea niste carne pe mine si niste forme. +15 kile nu mai sunt despre aceeasi nevoie care m-a determinat sa devorez, ca un barbar, borcane de 800 de gr de nutella, basculate cu lingura de ciorba. haotic, prosteste, doar sa ma ingras cumva. nici azi nu-mi place mancarea. nici azi nu pot sa aplic “mananca sanatos de trei ori pe zi”, pentru ca nu inteleg mancatu’ pentru ca trebuie, iar foamea e clar ca de la un punct incolo e indusa, ca doar asa am ajuns sa ma uit la ceas si sa decid ca mi-e foame la 12:00 si trebuie sa mananc cu colegele. stii ca o iubesc pe Bilic, si nu doar pentru ca mi-e prietena, ci pentru ca are niste teorii absolut pertinente. de altfel, ea e singura care m-a inteles si care spune: nu manca, ba, sarmale (bine, ea nu zice cu ba) pentru ca in general iti plac. gusta, vezi cat e de buna si, daca nu e, lasa-le! mananca altceva care sa merite, care sa fie gustos. mi-a fost greu sa o inteleg pana cand, la o masa cu multi, tipul de langa noi ia o gura din ceva si se pune pe gemut, ca de cand astepta el sa haleasca cartofii aia. n-aveam cum sa gust ca aveau niste kaiser de porc. a gustat ea si ne-a explicat ca e fad, usor crud, cu textura fainoasa. s-a oprit al nostru din gemut si a exclamat singur ca atat ii era de pofta de ei, ca abia astepta sa-i manance, fara sa tina cont ca de fapt, erau chiar naspa!
  vineri mi s-a efectuat o operatie si am topit 4 kile pana ieri. n-am nicio mandrie, nicio bucurie, niciun merit – decat ala ca era sa mor si’n loc sa mor, am facut o operatie. ma gandesc de o saptamana la ce as’ manca prima data cand o sa pot sa mananc orice – nimic! caut in minte, in memoria olfactiva, gustativa, caut in jur, ma holbez pe postari si ma intreb cu disperarea dependentului in stare avansata de sevraj: de ce mi-e pofta?! ce as’ putea sa mananc gustosss?! si asta ne-o facem singuri.
  da, recunosc sa intervin in glume proaste despre grasi, dar si ca le spun grasilor din viata mea: hei, incotro? nu crezi ca e vremea sa mai slabim putin? stiu ca nu ajuta. mi-a explicat tot Mihaela despre cum ne montam si despre ce ascundem de fapt in spatele poftei care nu trece cu un dumicat, ci cu o portie menita sa treaca pofta intregii comunitati, ala e momentul in care oamenii incep sa se simta obligati sa se ascunda de tine, sa isi ascunda obiceiurile sau abuzurile alimentare si sa-ti vorbeasca de diete imaginare. nasol nu e ca o fac, ci ca nu o fac constient – ti-am povestit de cum eram de ingrijorata de prietena care ma termina psihic spunandu-mi ca traieste de 40 de zile cu 6 mere verzi pe zi (mic dejun, pranz si cina). iesite la masa, a ras o ciorba, un platou cu 12 aripioare, cartofi si legume, desert, latte-uri, pepsiuri cu zahar si in masina isi certa iubitul care se oferise, igrijorat ca mine, sa-i faca doua aripioare la rotisor pt cand vine – l-a certat crunt ca nu o sustine, a inchis telefonul si mi-a povestit iar despre cele 6 mere – era complet lipsita de intentia de a minti si era atat de fireasca in discurs si de sincera ca n-am putut decat sa-i spun ca o s-o miroasa de usturoi. nu pot sa iti descriu reactia de pe fata ei, ca si cand abia atunci realizase ce facuse. cred ca ala a fost si declicul ei pt ca azi, are de la cele 110 atunci, 57 de kg. nu, n-a slabit cu mere, ci cu nutritionist si o interventie, da’ se mentine si se alimenteaza sanatos.
  da, nu-i poti spune unui gras: slabeste! nu daca-l lasi singur. dar sigur ii poti spune asta cand ai minima intentie sa-l sustii sa treaca prin asta. la fel cum ajuti un drogat, un depresiv. si da, as’ aplauda sa aflu ca exista grupuri de sustinere pt grasi, la fel ca pentru AA, in loc de articole si seminarii menite sa justifice frumusetea si naturaletea kilogramelor in plus. ca ce sa vezi? glanda avem toti, pe plus sau pe minus, glanda aveau si oamenii inchisi in lagare, au si aia din africa saraca, da’ nu’s grasi desi, vorba aia, tot cu aer traiesc si ei, ba unii chiar abuzeaza de el si il consuma in exces neavand altceva mai putin caloric.
  … sa nu-i spui unui gras “te avantajeaza”. no sh/t! de parca el nu pe acelasi principiu isi alege haina aia! sa ascunda, sa acopere, sa pacaleasca ochiu’! de parca nu la fel de tare se bucura cand intra intr-o masura mai mica!
  cred ca este despre vointa, despre motivatie si despre iubire de sine. pentru ca ne ofuscam al naibii de tare cand “ne ataca” cineva, dar nu suferim nicio secunda cand ne abuzam siguri, indiferent de forma in care o facem, fie ca e o cutie de ciocolata sau trei meniuri la mec.
  mno. asta doar ca sa vezi ca te-am citit si iti raspund cu aceeasi moneda 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 7

  • Operație? Ce operație?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • tu atat ai retinut din subiect? 🙂 operatie, done, mai raman o vreme sa va stresez p’aici. culmea, si mai sanatoasa si cu mai multa energie! :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • Am mai reținut și că lui Bilic nu-i plac sarmalele. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 17. Mie nu îmi e frică de grași, deci am sărit peste articol. Bine, sunt și ușurică, delicată ca un fulg, deci mi-a ieșit din prima.

  Ce vreau să spun.
  Nu aveam grași în familie. Acum am. 2 bucăți. I-am luat la analize, sănătoși, deci nu glandă. Așa că i-am băgat la interogatoriu. Nu mănâncă pe ascuns și ce mănâncă la vedere nu e de ordinul tonelor. Dar mănâncă haotic, la ore aiuristice, cu pauze de 10 ore între mese, pe fond emoțional uneori, cu ochii în ecrane, din cutii uneori că n-au timp, cică. Se distrau în timp ce discutam, las’ că știm noi, las’ că facem, dregem, treaba noastră, ce te bagi, vezi de viața ta. Bine, zic. Da’ aveți grijă, că obezitatea este o boală și trist este că alegerea vă aparține cu mult timp înainte să vă îmbolnăviți de grăsime.
  Deocamdată, au început să folosească obligatoriu față de masă, veselă și tacâmuri. Îi mai urmăresc o vreme și dacă văd că nu mișcă în front, îi încing ca lumea. Nici nu mă interesează că mă bag în viața lor, că nu ar trebui să le dau sfaturi. Ba da, trebuie. Trebuie să știe că pot muri în somn într-o criză de apnee, că o să le pleznească inima, că pot deveni dependenți de o injecție cu insulină, că una peste alta sunt ca niște șefi răi, duri, meschini și inflexibili, care își terorizează organismul.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Rautăți gratuite. N-are legătură grăsimea cu insulina sau cu inima. Astea sunt scornite de guverne ca să-i umilească pe ei,

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 18. O intrebare…..cel care a scris articolul ,o fi slab sau gras…..sigur i a venit foame dupa atata scris ,mie mi a venit doar dupa citit.Cunosc oameni grasi care au depasit 80 si au trait fara sa se vaite de nu stiu ce boli si slabi care alergau ca nebunii ,mancau doar sanatos si nu au apucat 60.Ebuna greutatea in care te simti tu bine cu tine insuti,insati….gura lumii oricum vb …..daca esti slab oi fi bolnav ,daca esti gras mananci ca porcul ….asta e suntem diferiti…Ptiu mi a iesit political corect…fi r as…..

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 19. Cu punctul 22 mi-ai dat K.O. Este peste puterea mea de înțelegere…
  Cine a scris chestiile astea are nevoie de un psiholog bun. Foarte bun.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 20. EU chiar am citit si articolul, de curioazitate. Pe linga ipocrizie si „politicali corect” pare un articol scris de un gras flamand pentru o revista cu grasi care apare pe planeta grasilor sensibiluti , undeva in universul grasilor mandri si fara indoiala articolul va fi inscriptionat pe piedestalul maretei statui a zeului lor care este cel mai gras si cel mai sensibil la conditia lui dintre toti.

  Hai sa fim seriosi un pic, cu mici exceptii , esti gras pentru ca mananci mai mult decat consumi si daca nu suporti cuvantul asta atunci nu mai manca. Si da, este normal lumea sa iti aminteasca de dieta mai ales daca soliciti un serviciu medical pentru o boala cauzata de grasimea in exces. Nu poti fi cat un vapor, transpirat/transpirata toata si sa pretinzi ca esti o panseluta/ Brad pitt in tinerete . Cel putin nu pana citesti articolul din Vice si te muti pe planeta grasilor. ( daca nu stiati planeta grasilor coexista spatio-temporal cu a noastra doar ca se apeleaza printr-un portal mental activat de puterea de autosugestionare. Inca nu am aflat cum treci si inapoi )

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Acest comentariu…
   Gizăs, am râs cu muci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 21. Bre, articolul din Vice e troll cumva? Ca ii stiam de oameni seriosi. Da, am vazut ca e preluat de pe un site din US, da’ chiarsiasa…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Aha, deci ai cedat și-ai citit. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 22. Are dreptate la chestia cu dietele care nu funcționează. Că nu. Dacă prin dietă se înțeleg 2 săptămâni de înfometare, de supă de varză, prostiile alea cu ”patru kile-n patru zile”, orice privare de o grupă esențială de nutrienți, atunci da. Mare dreptate. Nu de dietă e nevoie, ci de schimbarea stilului de viață. Și de bun-simț. Nu idioțenia aia sinistră că 10 zile mănânci numai mere și conopidă crudă, te bucuri că arată cântarul mai puțin când, de fapt, ești deshidratat și apoi se duce masa musculară și după 10 zile te arunci la pizza cu burgeri de sarmale cu garnitură de ceafă și cartofi și pepsi diet.
  Pentru că nu te îngrași în 10 zile. Nici procesul invers nu are cum să fie scurt.
  https://www.youtube.com/watch?v=EvA9jDKnTGk
  Omul ăsta face un efort enorm. Bravo lui!
  Și chiar are o problemă de sănătate. Prolactinom. Glanda pituitară face figuri.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 23. În primul rând, azi mă duc să-mi cumpăr prosoape uriase, că io-s de xs și iubitul din dotare e de s-m.

  În al doilea rând, majoritatea persoanelor grase pe care le cunosc se victimizează. Continuu. Așa că sper să nu le ajungă sub ochi articolul ăsta.

  În al treilea rând, danke pentru cuvintele noi! Nu mai mor proastă. Ieei.

  În ultimul rând: băi, trebuie să ai voință, indiferent de ce vrei sa faci. Fără scuze, fără victimizări, fără rahaturi.
  Al meu are un potențial de îngrășare uriaș: o dată genetic, apoi lipsă o glandă și afectată alta. Dar pentru asta s-a autodisciplinat, a învățat să mănânce corect și cât de cât sănătos.

  Nu l-am tras de mânecă atunci când se îngrașa, m-a tras el că de ce nu-i atrag atenția.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Mvai, ce urăt ai zis, cum adică se victimizează? Nțțț…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • …chestia cu prosoapele e valabila si la mine…mornaiau unii din casa ca ,,de ce pun eu in baie batiste in loc de prosop?”😀
   Si mi-a mai placut mult o discutie cu cineva din familie, care toata viata a cuvantat ca scuza ,,glanda in sus si glanda in jos, bla, bla, bla”, in momentul in care a aflat ca eu la 50 de kile am acelasi diagnostic la ,,glanda” a mieunat surprinsa: ,,cuuum , si tuuu?…si eu am acelasi diagnostic”. Mda, nu sunt atat de curajoasa sa intru in conflict verbal cu neamurile, dar imi statea ,,pe limba” sa ii spun ca ,,da, acelasi diagnostic, aceeasi tendinta de ingrasare, o alta disciplina in alimentatie, si mai multa asumare”. Si da, pot confirma ca glanda lucreaza in defavoarea mea dar zilnic e o lupta care pe care. Pt ca ea nu se mai poate schimba, eu sunt singura care pot schimba ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 24. Stii ce e mai enervant decat un gras care se autojustifica? Un gras atat de preocupat de marimea lui, incat toata viata lui se invarte in jurul kilelor si carbohidratilor.

  Imi aminteste in fiecare zi cum carbohidratii si zaharul sunt otrava, si ca ar trebui toti sa supravietuim strict pe salata cu beefsteak. Dupa doi ani, am inceput si eu sa am sentimentul ala de vinovatie cand mananc un snitel cu cartofi, degeaba ca nu am probleme cu greutatea.

  Am incercat de atatea ori sa-i zic sa nu mai comenteze chestii gen ‘junk food’ cand mananc o prajitura facuta de bunica, ca-mi afecteaza si mie in mod negativ relatia cu mancarea, dar nici un efect.

  Si sa nici nu zic de toata drama cand vine vorba de cumparat haine. Nu de gasit marimi potrivite e vorba, ca acolo chiar e greu. Dar pur si simplu nu crede ca poate sa arate bine, si renunta total la stilul lui personal in favoarea hainelor despre care crede ca il avantajeaza: negru cu negru si inca un pic de negru, cele mai simple croieli posibile. (Daca ai 150 de kile, poarta ce vrei tu, ca nu mai conteaza, oricum esti gras, punct. Dar daca alegi ceva cu stil, de care te bucuri, o sa arati mult mai bine.)

  Oameni buni, slabiti sau ramaneti grasi, cum vrea inima voastra, dar va rog din tot sufletul, nu-i mai frecati la icre pe cei din jur. Noi va iubim asa cum sunteti, grasi sau slabi, dar este foarte greu daca voi nu aveti iubire de sine.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Nu nu. Mai enervant decat un gras care se autojustifica este un gras care isi neaga conditia si pretinde ca nu e gras. Si toata lumea trebuie sa creada asta pentru altfel il sau o raneste la coarda sensibila. Si eventual sa creada ca e mare sportiv, ca are o silueta de vis si alte si alte lucruri care tin de domeniul fantasticului cand de fapt totul se reduce la doua cuvinte: ESTI GRAS. AStia sunt enervanti, zic eu.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 25. Bai, asta e lung tratat despre ipocrizie. Zici ca sunt numerele la loto. Alegeti norocoasele si slabiti. Meteorologistule zici ca vrei niscai soare? De ceva zile ma perpelesc ca o soparla.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. m ai facuut groaznic de curioasaa..siii am citit tot..
  mai ales ca eu nu am mai intratt de mult sa citesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu ai mai intrat de mult pe motiv că?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 27. Dacă chestia cu persoana non binară e foarte clară pentru mine, feminismul intersecţional cred ca are legătură cu claxonatul la semafoare. Aşa-i?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • În toate intersecțiile, nu numai în cele semaforizate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • Da. Dar doar când se întâlnesc două feministe.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 28. Aoleu, ce avuși cu noi azi de ne dăduși așa o temă de citit, înțeles, comentat?????? Am citit ambele articole.
  Am avut senzația, la sfârșitul articolului, că sunt analfabet funcțional. D-ăla de nu pricepe nimica-nimicuța din ce citește. Noi suntem cuminți și citim, analizăm, răspundem, facem ora frumoasă, dom’ profesor, și ne dați d-astea?
  Totuși, dacă mă vântur pe aici trebuie să scriu ceva și cu cap și coadă. Sunt grasă. Și nu cuvântul e problema, ci EU. Eu. Eu. Eu. Nu ceilalți, nu mâncarea, nu viața. EU.
  Dacă nu scriai pe tema asta de la începuturile blogului nu m-aș fi ambiționat spre a nu mai fi grasă. Am mai slăbit altă dată și, pentru că în universul meu dacă mănânci mult și aiurea te îngrași, e nevoie să dau jos kilele alea în plus. Eu trebuie să redevin cineva la care ceilalți să se uite cu drag, nu ei trebuie să facă efort politic(os) corect să se adapteze imaginii pe care le-o ofer eu.
  În rest, cred că autorul originalului american a scris asta ca să se vândă, să aibă audiență. Nu poți neglija această mare felie de populație. Conținutul e, aproape de la cap la coadă, o mizerie.
  Cred că cei de la Vice au publicat minunăția asta ca să nu fie siliți să strice relațiile cu politicul în campania asta electorală.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Nu era nevoie, au văzut link-ul meu. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 29. Deci… articolul (daca nu ma insel – publicat in Vice) avea niste comentarii geniale.

  Cum zicea unul, este scris de o vegana, feminista, obeza, tunsa castron, membra lqbt.

  Si ce zdipa ma-sii sunt persoanele non binare??

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 30. Bazil, nu puteai face și tu un foileton?

  Grasule!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 31. Eu am avut o dimineata de kko la birou si s-a lasat cu o usoara migrena. Citind cu lacrimi comentariile am reusit sa ma dezmigrenez!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Dezmigrena-m-aș și io.
   Limba-i vie și în plină expansiune. Vas?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 32. o scriere “grasa” despre grasi, urati si bolnavi vs. negrii si atleti vs. blonde vs. destepte vs. PSD si hatsag nu exista opozitie credibila
  cred ca avem undeva o gena care vrea sa vada lumea in alb si negru, nu cenusiu si nu color, pentru ca ar fi prea mult de procesat

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 33. Punctul 9 rulz! 😂 De ziua de azi zic!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 34. M-am blocat la aia cu „fetișizarea toxică
  a persoanelor slabe”. Cum?! Să fi slab e un fetiș:)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Nu numai că e un fetiș, dar e un fetiș toxic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 35. M-am resemnat că mi-am luat nevastă la pachet cu o grasa.Grașii si grasele ar trebui scosi în afara legii.La vara când se mută tot tribul,să văd la cine plm mai atârna.Bine si ăia care fumează,hoarnele bipede.Ăia care beau social si apoi își bat copiii si femeile,la țuhaus să devină mirese.
  Să mai zic si de cozonaci?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • Ce-i cu cozonacii???

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Edelweiss, păi dacă nu zici cu cozonacii, n-am făcut nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • 500 si ceva de calorii pă sută.Nu de kile,bos, de grame.Am aceeași greutate ca la 18 ani,puneam în tinerețe 5 kile când intram în program de masă.Sunt nemernic,rad de grasi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 36. Pe mine m-a dat pe spate si treaba cu prosoapele: „De asemenea, asigură-te că ai cele mai mari prosoape pentru oaspeți. Nu mă face să umblu dezbrăcată în casa ta într-un prosop care mă acoperă doar pe jumătate”. Pai, in primul rand, indiferent de marimea prosopului, daca sunt in vizită, cu siguranță n-o să ma plimb prin casa omului asa, in prosop, ma schimb naibii in baie. Sau fără, în funcție de scop 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.