M-am enervat aseară îngrozitor. Am fost la ceva eveniment de social media, după care, pe seară, am mai trecut și pe la birou. Eram calm și relaxat, când mi-a apărut știrea de mai jos în feed. Moment în care am început să înjur atât de urăt în firmă, că șefă-mea și-a închis ușa de la birou ca să nu mă mai audă. Despre știrea asta zic:

Clipe înfiorătoare pentru o copilă de doar 13 ani, din Vatra Dornei. Fata a fost violată în repetate rânduri de tatăl vitreg, încă de când avea vârsta de doar 8 ani, spun anchetatorii.
Victima i-a povestit despre chinul prin care trecea unei prietene mai mari, iar aceasta a mers direct la poliţie.
Anchetatorii spun că fata a fost abuzată constant, de cel puțin 60 de ori, din 2013 şi până la sfârşitul anului trecut de iubitul mamei.
Copila a fost obligată fizic să îndure tot chinul dar de fiecare dată era şi ameninţată să nu spună nimănui tot ce se petrecea. În toţi aceşti ani a trăit aproape zilnic momente cumplite şi a ţinut totul ascuns până când şi-a făcut curaj şi i-a povestit unei prietene. Fata a mers direct la poliţie şi a făcut denunţul.
Bărbatul, recidivist, a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată şi riscă să stea după gratii 15 ai. Acesta şi-a recunoscut fapta, dar a spus că fiica vitregă ar fi fost de acord și chiar își dorea să întreţină relaţii intime. Procurorii au audiat-o şi pe mama copilei, însă aceasta a spus că nu ştia nimic.

Despre jegul ăla uman, care este numit total neinspirat și impropriu „tată vitreg”, nici nu mai are rost să vorbesc. Plm, nu-mi dau seama cum trebuie să fii construit ca să poți face așa ceva și o singură dată. Dar aici vorbim despre cinci ani de zile, cinci fucking ani de zile, de când avea copila aia 8 ani, până a făcut 13. Din punctul meu de vedere nu s-a inventat încă pedeapsa pe măsură pentru așa ceva. Serios, pedeapsa cu moartea mi se pare frecție la picior de lemn și nici macar nu văd cam ce pedeapsă i-ai putea da monstrului ăstuia ca să se chinuie îngrozitor în fiecare zi a vieții lui.

„Acesta şi-a recunoscut fapta, dar a spus că fiica vitregă ar fi fost de acord și chiar își dorea să întreţină relaţii intime”.

Numai pentru declarația asta ar trebui tăiat încet-încet cu lama pe tot corpul și turnat oțet cu sare pe răni. Abia după aia castrat cu ciobul și… adăugați voi ce mai vreți, că eu dacă încep nu mă mai opresc.

În fine, dacă aveți copii, înțelegeti exact ce zic. Și dacă n-aveți, sunt convins că știți la fel de bine. Dar eu nu despre jegul ăsta uman voiam să vorbesc, pe mine m-a enervat îngrozitor altceva:

„Procurorii au audiat-o şi pe mama copilei, însă aceasta a spus că nu ştia nimic.”

Nu cred așa ceva. Nu cred în ruptul capului așa ceva. Ce pula mea de mamă ești tu dacă nu observi că se întâmplă ceva cu fiică-ta? Poate nu observi o zi, hai două, trei, o săptămână, o lună, un an. Dar CINCI ani de zile tu nu observi că fiică-ta nu mai e copilul ăla pe care îl știai? Tu nu vezi că se întâmplă ceva cu ea? Tu nu bagi de seamă că la tine în casă se întâmplă ceva cu COPILUL TĂU?

Nici dacă ești surdo-mută nu are voie să se întâmple una ca asta. Nici dacă umbli rangă de beată de dimineață până noaptea târziu. În cinci ani de zile poate prinzi și tu măcar trei zile trează și tot observi că parcă ceva nu e în regulă cu fiică-ta. Da, poate nu-ți trece prin cap că ce se întâmplă e c-o violează animalul cu care-ți împarți zilele, dar ești mamă, ai toate instrumentele la îndemănă ca să-ți faci copilul să vorbească și până la urmă tot afli ce e cu ea. Gizăs fucking craist!

Iar asta este ipoteza „fericită”. Pentru că există posibilitatea să fi știut și să nu fi făcut absolut nimic, caz în care, din punctul meu de vedere, mă-sa e un jeg uman cel puțin la fel de mare ca ăla care-i viola copila. Eu, dac-aș fi procuror și mi s-ar da cazul ăsta, aș face tot ce ține de mine să-i dovedesc vinovăția. Pentru că n-am nici cea mai mică îndoială că n-ar fi, indiferent care e gradul de vinovăție. Pentru că în acest caz și nepăsarea s-ar încadra tot la vinovăție. Părerea mea.

Gata. M-am răcorit. Îmi pare rău, am o bănuială că v-ați enervat și voi, dar trebuia s-o zic. că altfel pocneam.